Slovenija

Ugrabitev ali samougrabitev?

Ljubljana, 25. 10. 2006 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V./I.K.
Komentarji
2

Proti majorju Trohi poteka drugo sojenje zaradi domnevne samougrabitve januarja 2001 oz. krive ovadbe.

Ladislav Troha trdi, da so ga ugrabili
Ladislav Troha trdi, da so ga ugrabili FOTO: POP TV

Pojoči major Ladislav Troha je bil znova na okrajnem sodišču v Ljubljani, kjer proti njemu poteka že drugo sojenje zaradi njegove domnevne samougrabitve januarja 2001 oziroma krive ovadbe, ki naj bi iz tega sledila. Pred dvema letoma so ga sicer že oprostili, a je višje sodišče sodbo razveljavilo.

'Grozili so mu'

Sodišče je zaslišalo še nekaj prič, in sicer osebi, ki sta Troho našli v jarku z zvezanima rokama in nogama, in dva policista, ki sta prva prispela na kraj in zavarovala območje.

Pričal pa je tudi eden od nekdanjih pripadnikov Morisa, ki je bil v začetku med osumljenimi ugrabitelji. Marko Poje je še enkrat poudaril, da s Troho in njegovo ugrabitvijo ni imel nič. »Velika verjetnost obstaja, da se je sam ugrabil,« je izjavil Poje in potrdil svoje navedbe pred kriminalisti, da je v Kočevski Reki več podzemnih rovov in skrivališč, v katere bi se Troha lahko zatekel.

Robert Troha
Robert Troha FOTO: POP TV

Marko Puš, zagovornik Trohe, pa je povedal, da želi tožilstvo s pričami njegovo stranko diskreditirati oziroma dokazati, da njegov zagovor ni resničen.

Zato so prisluhnili še priči, ki jo je predlagala obramba, in sicer bratu Ladislava Trohe, Robertu Trohi, ki je njegovo izginotje januarja 2001 tudi prijavil. »Kolikor jaz poznam brata, mislim, da tega sam ne bi nikoli naredil. Pred ugrabitvijo je bil Ladislav malce prestrašen. Tudi to mi je povedal, da mu Darko Njavro grozi,« je povedal brat obdolženca.

»Moj postopek teče že 6 leto, zagrožena kazen je denarna kazen. Vemo pa, koliko je bilo v Sloveniji afer. Nekateri so pokradli tri četrtine države in te afere so prišle v javnost, nato pa seveda potonile v pozabo,« pa je po sojenju, ki se bo nadaljevalo decembra, povedal Ladislav Troha.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vatre
25. 10. 2006 17.55
+2
Sodišče mora samo ugotoviti kdo je Trohi gate pral in uganka bo rešena.
trstenjak
25. 10. 2006 17.25
Kako lahko nekdo trdi, da se človek samougrabil, če pa v istem stavku trdi, da z ugrabitvijo ni imel ničesar. Torej je po njegovih besedah sklepati, da je ugrabitev bila. In če trdi, da ni bil med ugrabitelji, od kod ve, da ga ni ugrabil nihče drug. Edina razlaga teh kontradiktornih trditev bi bila, da se točno ve, kdo je ugrabitelj. Zelo sumljivo.