Slovenija

UKC Ljubljana omejuje obiske na vseh oddelkih

Ljubljana, 22. 01. 2020 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V UKC Ljubljana zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami omejujejo obiske na vseh oddelkih na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro. Omejitve bodo v veljavo stopile z jutrišnjim dnem, veljale pa bodo do preklica. Obiski so še vedno prepovedani na vseh oddelkih izolske bolnišnice.

Zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami zaradi varnosti pacientov ter obiskovalcev so se v UKC Ljubljana odločili, da bodo z jutrišnjim dnem omejili obiske na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 - Na otroških oddelkih je sicer ob otroku, mlajšem od šest let, lahko ves čas eden od staršev, ki mora biti zdrav

 - Na Pediatrični kliniki velja omejitev na eno zdravo odraslo osebo, ki pripelje otroka na ambulantni pregled ali sprejem v kliniko. 

 - V porodnišnici, vključno z Enoto intenzivne terapije novorojencev, je dovoljen samo obisk partnerja nosečnice/porodnice

 - Na ostalih enotah intenzivne terapije velja režim obiskov kot do sedaj. 

V UKC obiskovalce naprošajo, da se držijo navodil osebja o uporabi osebne zaščitne opreme (predvsem zaščitnih mask), kjer je to potrebno, in higiene rok. Omenjene omejitve veljajo do preklica. 

Omejen obisk tudi na Onkološkem inštitutu Ljubljana

Onkološki inštitut Ljubljana zaradi povečanega števila bolnikov z akutnimi okužbami od danes omejuje obiske na bolnišničnih oddelkih. V času omejitve obiskov na inštitutu veljajo naslednja navodila. Bolnika lahko obišče oseba, ki mora biti zdrava (brez znakov akutnega obolenja), enega bolnika lahko obiščeta največ dve zdravi osebi za 15 minut, na oddelku za intenzivno terapijo ena oseba za 15 minut.

Bolnika lahko obiščejo v času, ko so obiski dovoljeni, pred vstopom v bolniško sobo si mora oseba razkužiti roke, enako stori ob odhodu iz bolniške sobe in bolnišnice. V vseh zaprtih javnih prostorih obiskovalce prosijo, da upoštevajo higieno kašljanja in kihanja, so še sporočili iz ljubljanskega onkološkega inštituta.

V izolski bolnišnici še vedno prepovedani obiski

Splošna bolnišnica Izola je zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami do preklica prepovedala obiske na vseh oddelkih bolnišnice. Kot so za STA pojasnili v bolnišnici, veliko ljudi kljub informaciji o prepovedi obiskov, ki velja že od 7. januarja, še vedno prihaja k njim in jih morajo zavrniti.

Kljub še vedno povečanemu številu bolnikov z različnimi respiratornimi okužbami se namreč zdi, da del javnosti prepovedi obiskov ne jemlje dovolj resno, zato je obvestilo mišljeno predvsem kot opomnik. Ob vhodu v bolnišnično stavbo imajo sicer tudi varnostnika, ki usmerja morebitne obiskovalce in jih opozarja, da ne morejo na obisk, so še navedli v izolski bolnišnici.

Na Jesenicah omejen obisk v internistični službi

Splošna bolnišnica Jesenice zaradi okužb z respiratornimi infekti do preklica omejuje obiske v internistični službi. V izjemnem primeru je po predhodni najavi in dogovoru z lečečim zdravnikom na oddelku možen 15-minutni obisk ene zdrave osebe. Prepoved obiskov še vedno velja tudi na oddelku za zdravstveno nego in pri infektivnih bolnikih.

Na ostalih oddelkih so obiski omejeni na eno zdravo odraslo osebo na bolnika, na pediatričnem oddelku je dovoljena prisotnost enega zdravega starša ali skrbnika, na ginekološko-porodniškem oddelku pa je dovoljen obisk zdravega partnerja.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

misterbin
22. 01. 2020 20.14
+2
O pedofilu iz Pomurja pa ne dajo komentirati,da ga ne bi užalili
Karantanija
22. 01. 2020 21.01
+1
Namesto, da bi ga zgrabili, so ga deset minut gledali ... Potem je pa odšel pri zadnjih vratih ...
Karantanija
22. 01. 2020 21.01
+1
Upam, da so delovale kakšne kamere, da ga izsledijo.
ahim1225
22. 01. 2020 17.26
+5
Ilegalnim migrantom naj omejijo vstop v Slovenijo, kje ste sedaj tisti, ki vas skrbi zdravje Slovencev.
proofreader
22. 01. 2020 15.10
+1
Torej bodo na hitro preverili, ali je nekdo zdrav? Zanimivo za preskakovanje čakalnih vrst.
antilevi?ar
22. 01. 2020 15.07
+6
Kaj pa dve pol zdrave, se lahko zdilamo?
Uporabnik113189
22. 01. 2020 14.35
+2
Kako pa ugotavljajo "zdravo" osebo, ki prihaja na obisk.. Mora imeti potrdilo osebnega zdravnika?
resnicaosvobaja
22. 01. 2020 14.59
+3
Redarji...tako kot je policaj s srednjo šolo nedvoumno sposoben podati zaključke v 3 sekundah o mentalnosti osebe, kar rabi šolan kader psihiatrije potreboval 1 mesec
borisss
22. 01. 2020 14.59
+5