Slovenija

Ulica Bežigrad v Ljubljani zaradi prenove zaprta več tednov

Ljubljana, 07. 04. 2021 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ulica Bežigrad v Ljubljani, ki povezuje Parmovo ulico in Dunajsko cesto, bo zaradi prenove predvidoma zaprta do 21. maja, so navedli na Mestni občini Ljubljana. Prenova, ki je del širšega večletnega posodabljanja prometnic v tem delu mesta, je skupaj z urejanjem komunalne infrastrukture vredna nekaj manj kot 2,1 milijona evrov brez DDV.

Ulica Bežigrad je prometno obremenjena ulica, ki jo številni vozniki uporabljajo kot eno od možnosti vstopa v središče mesta. Njena prenova sledi obsežni prenovi Parmove ulice in manjših uličic med Parmovo ulico in Dunajsko cesto. Za obnovo je ostala še Jakšičeva ulica, ki bo komunalno urejena prav v sklopu prenove ulice Bežigrad. Jakšičeva ulica bo tako zaradi prenove predvidoma zaprta do 5. junija.

Prenova ulice Bežigrad bo po pojasnilih mestne občine potekala v dveh fazah, ena na delu od Parmove ulice do Staničeve ulice in druga od Staničeve ulice do Dunajske ceste. V času popolne zapore ulice bo obvoz po Posavskega ulici in po Samovi ulici. Mestni avtobusi na liniji 14 pa bodo vozili po spremenjeni trasi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prenova površin za kolesarje, novi avtobusni postajališči

V okviru rekonstrukcije ulice Bežigrad bodo prenovljene površine za pešce in kolesarje ter vozišče, urejeni bosta prometni grbini, na katerih bosta zarisana prehoda za pešce, postavljeni bosta dve avtobusni postajališči, opremljeni z nadstrešnicami.

Na celotni dolžini ulice je predvidena ureditev kolesarskega prometa. V smeri od Dunajske ceste do Hranilniške ulice bo potekal po skupni površini s pešci. Med Hranilniško ulico in Staničevo ulico bo urejen kolesarski pas na pločniku, ki se bo za Staničevo ulico spustil na raven vozišča in se nadaljeval do križišča ulice Bežigrad in Parmove ulice. Na nasprotni strani ceste, od Parmove ulice do Dunajske ceste, bo kolesarski promet v celotni dolžini ulice Bežigrad tekel po kolesarskem pasu na pločniku.

Na odseku od Parmove ceste do Pleteršnikove ulice sta predvideni še rekonstrukcija kanalizacijskega voda mešanega sistema in obnova vodovoda, investitor v ta del pa je Javno podjetje Voka Snaga. Pri tem bodo, kot pravijo na ljubljanski občini, predvidoma ohranili vsa drevesa v območju prenove, ki tvorijo drevored.

Dela v okviru projekta rekonstrukcije ulice Bežigrad in Jakšičeve ulice bo izvajala ljubljanska družba PZG s partnerjema, družbo KPL in krškim podjetjem Kostak. Vrednost pogodbenih del za občino je nekaj manj kot 1,4 milijona evrov brez DDV, skupaj s spremljajočo prenovo komunalne infrastrukture pa dosega skoraj 2,1 milijona evrov.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fejst pob?
07. 04. 2021 21.04
+1
Upam, da bodo potem normalno uredili križišče. Sedaj je glavna cesta iz Parmove v Ulico Bežigrad, pri tem pa prepovedano zavijanje za osebni promet. Unikaten in katastrofalen primer urejanja prometa.
Antoniozmaj
07. 04. 2021 13.08
+2
precej ropotanja bo slišati tudi na trstenjakovo, sploh po kletnih prostorih. Zdaj bodo kletni sektaši poleg pingo soka prejemali še apaurin 😂😂😂
fv1
07. 04. 2021 12.01
+3
To bo zaprto več let ne mesecev tak kot se naši zraven spravijo, potem pa ko dokončajo moraj čez kak dan nov alsfalt gor vzrezat ker so nekaj pozabili naret, da pa je vse skupaj 10x dražje kot drugje v evropi pa ni treba komentirat in komu gre preplačan denar za obnovo pa tudi ne
Melita Medved
07. 04. 2021 11.38
-4
Napaka. Izgleda, kot da je Kacin zapiral Trstenjakovo. Zaje...vse. Za eno ulico so zgrešili. Če bi zaprli Trstenjakovo, bi bilo za narod veliko boljše. Seveda zaprli s prebivalci vred.
Maček2
07. 04. 2021 12.54
+2
O tukaj danes imamo modela za lasne pričeske.Tvoja slika je na googlu .
bohinj je zakon
07. 04. 2021 10.55
+2
Maček2
07. 04. 2021 12.52
+0
A res?Nekaj novega.To bilo pa zanimivo ga videti tam v delovnih oblačilih.
patetik
07. 04. 2021 10.08
+2
Naj raje uredijo Jadransko oz. Vipavsko cesto, ki je pa res prometno obremenjena
patetik
07. 04. 2021 10.06
+6
Ja no odkar so zvito spremenili režim, da iz parmove ne smeš več levo zavijati na ulico bežigrad, pač ni več prometno obremenjena
afnguncar
07. 04. 2021 10.25
+5
Janez Novak 13
07. 04. 2021 09.59
-2
Super. Kot da na tem koncu Ljubljane še ni dovolj gradbišč. Veselo peš/kolo, če je taka možnost.