Slovenija

'Domovi za ostarele so bojišče, kjer se bije boj s koronavirusom v Sloveniji'

Ljubljana, 31. 03. 2020 07.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Urša Vrečar/STA
Komentarji
2458

Za posledicami okužbe s koronavirusom so v ponedeljek in danes umrle štiri osebe, skupaj smo v Sloveniji zabeležili že 15 smrtnih žrtev. O novih okužbah medtem poročajo iz ljutomerskega doma starejših občanov. Kot je povedal direktor bolnišnice Golnik dr. Aleš Rozman, so prav domovi za ostarele prva linija boja proti širjenju koronavirusa v Sloveniji.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Peter Svetina o novih policijskih pooblastilih
    02:43
    Iz 24UR: Peter Svetina o novih policijskih pooblastilih
  • Iz 24UR: Informacijska pooblaščenka o policijskih pooblastilih
    05:25
    Iz 24UR: Informacijska pooblaščenka o policijskih pooblastilih
  • Iz 24UR: Iz bolnišnice odpuščenih šest ljudi
    04:02
    Iz 24UR: Iz bolnišnice odpuščenih šest ljudi
  • Iz 24UR: Žarišča v domovih za starejše
    02:41
    Iz 24UR: Žarišča v domovih za starejše
  • Iz 24UR Zvečer: Žarišča v domovi za starejše
    03:00
    Iz 24UR Zvečer: Žarišča v domovi za starejše
  • Iz 24UR Zvečer: So ali niso ukrepi smiselni?
    04:08
    Iz 24UR Zvečer: So ali niso ukrepi smiselni?
  • Iz 24UR ZVEČER: Zdravnik Rozman o smiselnosti ukrepov
    01:52
    Iz 24UR ZVEČER: Zdravnik Rozman o smiselnosti ukrepov
  • Iz 24UR ZVEČER: V Ljutomeru narašča število okuženih
    09:10
    Iz 24UR ZVEČER: V Ljutomeru narašča število okuženih

V ponedeljek in danes do 12. ure so za posledicami okužbe s koronavirusom umrle štiri osebe, je v izjavi za javnost dejal uradni govorec vlade Jelko Kacin.

Na Golniku je včeraj popoldan umrl starejši moški, pri katerem je bila potrjena okužba s koronavirusom. Imel je pridružene bolezni."Ne potrebujemo več dokazov o tem, v kako resni situaciji smo," pravi Kacin.

Danes sta umrla dva oskrbovanca doma za upokojence v Šmarju pri Jelšah, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Eden izmed njiju se je zdravil v celjski bolnišnici, imel je pridružene bolezni. Druga oseba je umrla v domu, stara je bila okoli 90 let.

Do ponedeljka do polnoči so sicer potrdili novih 46 primerov okužbe, skupno smo jih v Sloveniji od začetka izbruha epidemije potrdili že 802. Opravljenih je bilo 1125 testiranj.

Kacin je ob tem sporočil tudi pozitivno novice: v ponedeljek so iz bolnišnice odpustili šest oseb, ki so se pred tem zdravile v enoti intenzivne terapije.

Na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 50 bolnikov s covid-19, od tega 36 bolnikov na odraslih oddelkih in 14 v intenzivni enoti, dva bolnika pa sta že ekstubirana.

Danes prejeli 46 respiratorjev

"V zadnjih petih dneh smo v Slovenijo pripeljali 86 dodatnih respiratorjev," je na vladnem nagovoru povedal Jelko Kacin. Prvih 20 je prišlo v celjsko bolnišnico, 10 jih je v nedeljo dobil UKC Maribor, v ponedeljek dodatnih 10 UKC Ljubljana, danes pa je prispelo še dodatnih 46 za širši krog uporabnikov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Domovi za ostarele so prva bojna linija"

Kot je ob vladnem video nagovoru povedal dr. Aleš Rozman, so domovi za ostarele bojišče, kjer se bije bitka s koronavirusom v Slovenije. "Tukaj usmerjamo veliko naporov, da bi potek epidemije obvladali." V domovih, kjer so bile potrjene okužbe, zdravstveni delavci poskušajo zajeziti širjenje in omejiti poti prenosa okužb. Hkrati pa skrbijo, da virus ne pride v domove, kjer še ni potrjenih okužb.

Dom za starejše občane
Dom za starejše občane FOTO: Damjan Žibert

"Bojimo se, da bi manjše epidemije po domovih starejših, ki jih je v Sloveniji okoli 115, povsem zapolnile naš zdravstveni sistem in bi se srečevali z nepotrebnimi žrtvami," je opomnil.

Dr. Rozman je še izpostavil problem institucionalizacije okužbe v domovih za ostarele. Izpostavil je problem majhnih prostorov, stika med stanovalci v domovih, kjer je populacija najbolj občutljiva. "Smrtnost je v teh prostorih največja zaradi pridruženih bolezni in starosti," je dejal. Povedal je, da so oblikovali skupine strokovnjakov iz bolnišnic.

Dr. Aleš Rozman, direktor klinike Golnik.
Dr. Aleš Rozman, direktor klinike Golnik. FOTO: 24ur.com

Na vprašanje, kdaj bi lahko Slovenija izšla iz najhujšega pa je povedala, da bi v primeru doslednega upoštevanja ukrepov, lahko premagali vrhunec epidemije nekje v sredini aprila. "Če pa dobre discipline ne bo, pa bi se vse skupaj lahko vleklo še mesece. Vsi si želimo, da bi v mesecu ali dveh šli čez to," je dejal direktor klinike.

Rozman je danes opisal še razmere na Golniku, kjer so se na širjenje epidemije začeli pripravljati že pred mesecem dni. Bolnišnica je po besedah direktorja zato pripravljena, ukrepe uvajajo stopenjsko, ves čas pa so v pričakovanju velikega navala bolnikov. Ob tem hkrati skrbijo še za druge bolnike, pri katerih bi odložitev zdravljenja oz. diagnostika lahko pomenila hude posledice. "Trenutno vse poteka kot namazano," je Rozman ugotavljal z zadovoljstvom. "Edina stvar, ki nas skrbi na dolgo rok, je pomanjkanje ventilatorjev," je opozoril.

V ljutomerskem domu starejših občanov nove okužbe

V ljutomerskem domu za ostarele so v nedeljo in ponedeljek potekala ciljna testiranja (testirali so 60 stanovalcev), potem ko so pretekli teden zabeležili prve primere okužbe s koronavirusom. Do danes so v domu potrdili okužbo pri 20 stanovalcih in dveh zaposlenih, je potrdil direktor Tomislav Nemec. "Vsi stanovalci so že od petka izolirani. Smo v stalni zvezi z epidemiološko službo, ki usmerja naše delovanje in vse ukrepe," pravi Nemec in dodaja, da so vsi ukrepi usmerjeni v onemogočanje širjenja okužbe ter da zagotovijo čim boljšo nego za stanovalce. Nadaljevali bodo tudi s ciljnim testiranjem v prihodnjih dneh. Zaščitne opreme imajo dovolj za vsaj nekaj dni, je potrdil Nemec.

Vsi oboleli so v stabilnem stanju, velika večina jih ne kaže večjih znakov okužbe.

Popoldne so se o težavah v domu prek videokonference prvič pogovarjali predstavniki ljutomerske občine, doma starejših, civilne zaščite in tamkajšnjega zdravstvenega doma. Podžupan občine Ljutomer Niko Miholič je povedal, da občina doslej ni dobivala konkretnejših informacij o dogajanju v domu, danes pa so se dogovorili, da se bodo slišali vsak dan.

"Ker je bilo rečeno, da so iz doma še vedno vozili malice in da so po malice ljudje prihajali v dom, smo sklenili, da malic ne bodo več vozili, pripravljali jih bodo le za oskrbovance. Za druge občane, teh je okoli 30, bo občina v sodelovanju s civilno zaščito odslej kuhala ločeno na drugem kraju," je povedal Miholič.

Med povratniki iz Španije dva pozitivna

Dva dni po tem, ko se je iz Španije v Slovenijo vrnilo 43 slovenskih državljanov, namestili pa so jih v postojnski hotel Epic v 14-dnevno karanteno, sta med njimi potrjena dva primera okužbe s koronavirusom, je sporočil Regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, 40 testov je negativnih, pri eni osebi bo test treba ponoviti. O ugotovitvah je bil obveščen tudi postojnski župan Igor Marentič, tveganja, da bi se virus širil znotraj karantene, pa ni, saj ostajajo povratniki iz Španije v svojih sobah in nimajo stikov eden z drugim. Vseh 43 bodo znova testirali čez slaba dva tedna, preden jih bodo spustili domov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Okuženih je tudi sedem slovenskih državljanov, ki so v nedeljo pripotovali iz Avstrije v skupini 27 ljudi. Nameščeni so bili v 14-dnevno karanteno v Dolgi vasi pri Lendavi, ob prihodu pa so jim odvzeli brise, ki so pozneje pokazali na okužbo pri sedmih posameznikih. Vsi se počutijo dobro, je včeraj sporočil NIJZ.

Ostanimo doma, umivajmo si roke, nosimo maske

"Države, kjer nosijo maske, so uspele zajeziti širjenje koronavirusa mnogo hitreje, kot države, kjer uporabe mask v javnem prostoru ni," je v izjavi za javnost dejala zdravnica Tina Bregant iz združenja mladih zdravnikov Slovenije. Prav uporaba zaščitnih mask povzroča nekaj zmede, zlasti po ponedeljkovem sporočilu Svetovne zdravstvene organizacije, da odsvetuje splošno uporabo zaščitnih mask v pandemiji covida-19 razen pri okuženih oz. obolelih. A priporočila WHO po besedah Bregantove niso dvoumna. "Če ste bolni, če kašljate, če imate izcedek iz nosu, potem WHO priporoča nošnjo teh mask v javnem prostoru. Prav tako je uporaba mask priporočljiva, če skrbite za nekoga, ki je okužen," je dodala. Tudi za zdrave ljudi je ob obisku javnega prostora, kot je trgovina, je po besedah Bregantove uporaba mask zaželena.

"Delamo vse, da bi epidemijo zajezili in da zaščitimo najbolj ranljivo populacijo, to so starejši in kronično bolni. Gre za ukrepe, ki niso obarvani z ideologijo, ampak so epidemiološko utemeljeni in za katere medicina ve že nekaj desetletij, celo stoletij."

"Ostanimo doma, umivajmo si roke z vodo in milom, nosimo maske. Tako ščitimo drug drugega in tako bomo skupaj premagali epidemijo," je dejala Bregantova.

Upokojenci prejeli pokojnine, na banko le v nujnem primeru

Upokojenci so danes, zadnji dan v mesecu, na svoj račun prejeli pokojnino za marec. Banke in hranilnice jih zaradi omejevanja širjenja koronavirusa pozivajo, naj poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru. Tisti z bančno kartico naj dvig raje opravijo na bankomatu, predlagajo. Odsvetujejo pa, da to naredijo prav danes, ko bodo bankomati verjetno bolj obiskani.

V Novi Ljubljani banki pozivajo tudi svojce, naj staršem in starim staršem pomagajo, da ne bodo po nepotrebnem izpostavljeni zdravstvenim tveganjem in jim bo pot v poslovalnico prihranjena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Upokojenci so večinoma upoštevali pozive, naj ne obiskujejo bančnih in poštnih poslovalnic za dvig pokojnin. Kot so zapisali na Pošti Slovenije, gneče v njihovih poslovalnicah ni bilo. Tudi v NLB in Novi KBM pozdravljajo, da so bili pozivi upokojencem v veliki meri slišani.

Nekaj utrinkov sta v objektiv ujela fotografa Aljoša Kravanja in Miro Majcen.

Izplačila pokojnin v dostavi na domovih nekoliko prilagojena

Tudi Pošta Slovenije je upokojencem predlagala, da obiska pošte ne načrtujejo že prvi dan nakazila ali vsaj ne takoj zjutraj. Sporoča tudi, da bodo postopki pri izplačilu pokojninskih nakaznic, ki jih pismonoše izplačujejo prejemnikom v dostavi na domovih, prilagojeni. Izplačilo bo namreč potekalo na brezkontakten način na primernem mestu na naslovu prejemnika, so pojasnili.

Za nepokretne ali drugače gibalno ovirane, ki pokojnine ne morejo prevzeti na vhodu v stavbo, bo pismonoša osebi, ki takega upokojenca neguje oz. živi z njim v gospodinjstvu, izjemoma pustil enkratno pooblastilo za dvig pokojninske nakaznice za marec na pošti. Pokojnina bo tej osebi na pošti izplačana ob predložitvi izpolnjenega obrazca, pooblastila, ki ga mora podpisati prejemnik pokojnine, ter osebnega dokumenta.

Prilagojeni so tudi postopki za izplačilo pokojnin oskrbovancem v domovih za starejše oziroma drugih institucijah. Pokojnine bodo namreč izplačane pooblaščenim osebam.

Od ponedeljka od polnoči velja tudi prepoved zapuščanja občin stalnega ali začasnega prebivališča, je vlada z odlokom odločila čez vikend. Prepovedano je tudi gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah ter dostop na javna mesta in površine. Poleg tega je od zdaj na zaprtih javnih krajih obvezna uporaba zaščitne maske (ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, kot so rute ali šali) ter rokavic.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljanskim brezdomcem na voljo zavetišča na Poljanski cesti
Brezdomcem sta na voljo zavetišči na Poljanski cesti, ki ga upravlja CSD Ljubljana, in zavetišče za brezdomne uživalce prepovedanih drog, ki ga upravlja Društvo Šent, so sporočili z MOL.

"Poleg tega Javni stanovanjski sklad MOL oddaja stanovanjske enote tudi nevladnim organizacijam, ki zagotavljajo javni interes na stanovanjskem področju in v njih izvajajo programe nastanitve. Društvo prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote ima tako v najemu eno stanovanjsko enoto, postopek oddaje druge enote je v teku, Društvo Kralji ulice pa ima v najemu devet stanovanjskih enot," so zapisali, a dodali da se zavedajo, da prostorov, kjer bi brezdomci lahko bivali in spali, primanjkuje.

MOL je tako brezdomcem začasno zagotovil z uporabo stavbe na Rimski cesti 3. Prostor v velikosti 345 kvadratnih metrov so predali v upravljanje društvu Kralji ulice. V prostoru je 20 zložljivih postelj.

Pasica posebne novice POP TV

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

21.14

V ljutomerskem domu starejših že 22 okuženih

Direktor doma Tomislav Nemec je v oddaji 24UR ZVEČER potrdil, da so danes izvedli še dodatnih testov ter pri tem potrdili dodatnih šest okužb. Skupno je tako v domu okuženih 22 ljudi, od tega 20 stanovalcev ter dva zaposlena.

21.13

16 slovenskih državljanov poletelo iz Lizbone v domovino

16 državljanov Slovenije, 20 državljanov Hrvaške in češka državljanka so na izrednem letu poleteli iz Lizbone proti Ljubljani. Nekateri se vračajo iz Latinske Amerike, drugi iz Portugalske. "Srečen pristanek vsem. Dobrodošli doma," je na Twitterju spročilo zunanje ministrstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
20.36

Magna v Gradcu bo ponovno zagnala proizvodnjo

Družba Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v ponedeljek začela s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Sprva bodo proizvajali prototipe, s serijsko proizvodnjo pa bodo začeli po velikonočnih praznikih. Za vse zaposlene bodo veljali zaščitni ukrepi. Kot so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnili v družbi, bodo proizvodnjo vsakodnevno prilagajali vplivom krize. Sprva bo tako delal le manjši delež zaposlenih. V polni zmogljivosti naj bi spet proizvajali 20. aprila. Vsi zaposleni bodo morali ves delovni čas nositi zaščitne maske, zaposleni v logistiki pa tudi rokavice za enkratno uporabo.

19.49

Gospodarstvo poziva k upoštevanju pripomb na protikoronski zakon

Predstavniki gospodarstva vlado in poslance pozivajo, naj upoštevajo njihove pripombe na predlog mega protikriznega zakona, ki je v obravnavi v DZ. S tem bi se izognili nekaterim pastem, ki povzročajo negotovost podjetij ali zaradi katerih podjetja ne bodo preživela, pravijo. "Zakon je za gospodarstvo in njegovo preživetje nujen, zato nam je vsem v interesu, da že ta prvi paket ukrepov vsebuje čim več pravih ukrepov, ki nam bodo omogočili, da to krizo prebrodimo," so danes, ko odbor DZ za finance obravnava predlog zakona, sporočili iz t. i. Gospodarskega kroga, v katerem so Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Združenje Manager, Klub slovenskih podjetnikov (SBC), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Britansko-slovenska gospodarska zbornica in Amcham Slovenija.

19.30

Ljubljanskim brezdomcem na voljo zavetišča na Poljanski cesti

Brezdomcem sta na voljo zavetišči na Poljanski cesti, ki ga upravlja CSD Ljubljana, in zavetišče za brezdomne uživalce prepovedanih drog, ki ga upravlja Društvo Šent, so sporočili z MOL. "Poleg tega Javni stanovanjski sklad MOL oddaja stanovanjske enote tudi nevladnim organizacijam, ki zagotavljajo javni interes na stanovanjskem področju in v njih izvajajo programe nastanitve. Društvo prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote ima tako v najemu eno stanovanjsko enoto, postopek oddaje druge enote je v teku, Društvo Kralji ulice pa ima v najemu devet stanovanjskih enot," so zapisali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2458)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sovrazimbelcke
01. 04. 2020 17.36
+2
ok u redu.Starše iz doma nazaj domov.Me pa zanima,če je kaco uzel iz dso Preddvor svojga starša in če je grims uzel svojo mamo iz naklega.
om
01. 04. 2020 11.05
+1
Tako imenovani oz. našteti " gospodarski krog " sam kot tak ni naredil še nič konkretnega za omilitev stanja. Še več, nič niso ti vedno pametni posamezniki, sami karkoli osebno prispevali. Dejansko so le slab vzgled sebičnosti. Sedaj vlada dejansko deli denar, ki ga bo to gospodarstvo šele moralo ustvariti. To pa seveda pomeni, da bo nujno potrebovalo ustrezne finančne in druge pogoje za zagon in nemoteno obratovanje. Ta paket pa vlado še čaka. To bo tudi paket ohranjanja in razvoja delovnih mest ter produktivnega dela nasploh.
endva
01. 04. 2020 14.12
+1
om
01. 04. 2020 10.57
+0
Kje so svojci ali prijatelji, ki bi morali svoje oskrbovance začasno vzeti iz domov? Kje so sedaj vsi, ki vse vedo pa so dopustili sporni režim obratovanja domov? Zakaj se takoj ne deložira v karantene vse zdrave oskrbovance, kapacitet je več kot dovolj? Skratka za oskrbovance domov je potrebno izvesti radikalne ukrepe.
hotchilipoper
01. 04. 2020 10.41
+1
Vemo kam pes taco moli
mislim-resno
01. 04. 2020 10.29
+2
Opažam da je skoraj v vsakem domu za ostarele prisoten virus. Tudi na ZDA letalonosilkah je in celo v treh podmornicah (Rusija, ZDA, Nizozemska) so ga zaznali. Iz tega lahko samo zaključim da se je virus že razširil povsod po svetu in da niti ni tako neverjetno nevarno, ker je verjetno že več kot 50% vseh ljudi dobilo ta virus, ampak jih ni 3% od vseh umrlo. Torej, CFR je najbrž bistveno nižji.
trac
01. 04. 2020 09.50
-1
Že na začetku bi morali takoj uvesti 'karanteno' v domovih za starejše, prepovedati obiske, če so ravno ti najbolj ranljivi. V novogoriškem so to naredili že 25. februarja.
hotchilipoper
01. 04. 2020 09.28
+3
Taka panika okoli korone,ko pa vsako let naredi 450 ljudi samomor,pa komaj ,da kaj omenijo.
Koronavirusovec
01. 04. 2020 16.33
letos bo zaradi karantene samomorov še veliko več
Dark Knight
31. 03. 2020 21.59
-2
Levaki, a lahko že dojamete, da vaših nabijanj, laži in zavajanj, noben več ne jemlje resno, samo smejijo se vam, nekaterim se gabite. Sami sebi si pluske izmenjavate , srebrni pa jamra o kao ponarejenih minusih to je pa to :).
Tomvojo
31. 03. 2020 21.59
+15
Bemu sunce, a za upokojence, tiste ki niso okuženi pa ne morte najti hotelov da jih ločite od obolelih in s tem preprečite genocid nad upokojenci. Hotelsko osebje in prostovoljci lahko poskrbijo ob strokovnem vodstvu za vse. Okužene pustolovce pa z avijoni vozite iz tujine v državo Slovenijo.
omega _v6
31. 03. 2020 21.58
+6
Edini krivec za okužbe v domu Ljutomer je izključno direktor Nemec,ki ni pravočasno zaprl izhodov varovancev!! Še v petek sem na lastne oči videl varovance doma v parku!! Mislim,da je za te izhode krivi vodilni doma!! Vodstvo domov gleda zgolj na zaslužek varovanci so jim v drugem planu!!
mackon08
01. 04. 2020 09.25
+2
Direktorjev sin je bil pozitiven ko je prišel iz Nizozemske. direktor je to itak vedel in hodil v službo. Zaključek si delajte sami.
Zan Marega
31. 03. 2020 21.57
+0
Na Zmajskem mostu piše DIKTATURA na mostu na Vrazovem tgu pa VOJSKA ODhEBI. Levičarji nikakor ne znajo ceniti, varovati stare lepe arhitekture.Nobena EU prestolnica ni tako umazana z grafiti kot socialistična Ljubljana. Sramota.
VAREN
31. 03. 2020 21.58
+3
Ti pa si pameten, da veš kdo je to risal. Ja bravo.
rožarica
31. 03. 2020 21.55
-5
nekateri pa še kar o prstrohih ukrepih o nesmiselnosti karanten o brezveznih maskah in razkużevanju....ljudje bożji nehajte pametivat in UBOGAJTE !!!!!
BUONcaffee
31. 03. 2020 21.55
+0
Slabo nam gre.
jakec1575
31. 03. 2020 21.54
+7
Naj država določi glavna žarišča in tam doseže strogo karanteno z zaposlenimi vred, za ostale pa dovoli delo naprej. Naj bo karantena dolga samo toliko kot je potrebno.
VAREN
31. 03. 2020 21.59
+1
marston
31. 03. 2020 21.53
+3
Ločiti okužene od zdravih. Sedaj je malo pozno. Nijz pa še kar kontra, kot who.
poper00
31. 03. 2020 21.53
+0
In sedaj si zamisli ,da prideš k takemu in poveš recimo,da Janša ne vodi najbolje vlado.Pa vbrizga ti kalij.Ne moreš opravljati tega poklica ,če si taka oseba.On bo na osnovi političnega prepričanja določal kdo se zdravi in kdo ne.Vzeti licenco in kazensko ovadit.
nadali
31. 03. 2020 21.49
+17
Pa ravno zdravnika sta okužila v dveh domovih varovance..
hotchilipoper
01. 04. 2020 09.26
+2
hotchilipoper
01. 04. 2020 12.13
bojer
31. 03. 2020 21.47
+4
Malo provokativno, morda komu celo ustreza....
zlatko_zakladko
31. 03. 2020 21.45
+9
Jutri je nov dan, nova priložnost za sejanje panike, posnetki in fotografije ostajajo isti, zgodbe se ponavljajo, edino kar morajo čez noč storiti je žreb številk za novo statistiko. Saj veste kot v osnovni šoli pri testu, naloga je ista kot pri pouku le številke je učitelj zamenjal.
Millady
31. 03. 2020 21.49
+4
Uporabnik1836414
31. 03. 2020 21.43
+4
Bravo za zdravnika..