Slovenija

Uprava za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja v vsej državi

Ljubljana, 08. 02. 1998 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je na podlagi uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju z današnjim dnem razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja po vsej Sloveniji. Kot so sporočili z uprave, je tako do preklica po vsej Sloveniji strogo prepovedano kurjenje, sežiganje, uporaba odprtega ognja v naravnem okolju ter puščanje ali odmetavanje gorečih in drugih predmetov, ki lahko povzročijo požar. Izvajanje protipožarnih ukrepov bodo s povečano aktivnostjo nadzorovale pristojne inšpekcijske službe. Število požarov v naravi se namreč zaradi suhega vremena povečuje. Samo včeraj so zabeležili več kot 30 požarov v naravi. Letos je bilo v Sloveniji že več kot 200 požarov v naravi, od tega samo v prvih sedmih dneh februarja prek 110.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.