Slovenija

Usodna gora in stroj

Ljubljana, 02. 09. 2006 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljančanu je na poti na Grintovec odpovedalo srce, v delovni nesreči pa je umrl voznik delovnega stroja.

71-letnemu Ljubljančanu je na poti na Grintovec odpovedalo srce
71-letnemu Ljubljančanu je na poti na Grintovec odpovedalo srce FOTO:

Starejšemu Ljubljančanu je danes na poti na Grintovec odpovedalo srce, so sporočili z Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana. O dogodku je bil obveščen regijski center za obveščanje, ki je aktiviral helikopterja z dežurnim zdravnikom.

71-letni Ljubljančan se je odpravil iz Kamniške Bistrice v smeri proti najvišjemu vrhu Kamniško-Savinjskih Alp Grintovcu. Na poti med Kokrškim sedlom in Grintovcem se je Ljubljančan nenadoma zgrudil na tla, je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Martina Gramec. Po prvih podatkih je najverjetnejši vzrok smrti Ljubljančana odpoved srca.

V delovni nesreči umrl voznik delovnega stroja

V petek ob 19.15 uri so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni, da se je pri opravljanju zemeljskih del na smučišču Ošven nad Ivarčkim jezerom na območju občine Ravne na Koroškem smrtno ponesrečil 39-letni voznik delovnega stroja, doma z območja občine Prevalje.

Komisija Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec je na kraju dogodka ugotovila, da je pokojni v času med 15. in 17. uro na vrhnjem delu strmega pobočja smučišča Ošven z naklonom okoli 70 %, z delovnim strojem znamke IHI, zasipaval jarke za vodno in elektro instalacijo. Pri tem je delovni stroj zdrsnil in se trikrat prevrnil po strmem pobočju navzdol v razdalji 39 metrov. Med prevračanjem je voznik padel skozi odprtino prednjega stekla in zaradi hudih poškodb na kraju umrl.

Kraj dogodka sta si ogledali tudi dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva Slovenj Gradec in dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča Slovenj Gradec, ki je odredila sodno obdukcijo trupla pokojnega in izvedeniški pregled delovnega stroja.

Na podlagi vseh zbranih obvestil, izsledkov opravljenih pregledov in celotne dokumentacije, bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec, podali poročilo ali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

makajjezvami
02. 09. 2006 23.38
Ja ti si res car Dej jih hitr na blog
rok.markus@kks-kamnik.si
02. 09. 2006 17.41
Danes sem šel na Grintovec in imam nekaj slik reševanja ponesrečenca!!!