Slovenija

Ustavno sodišče predvidoma tudi o novelah zakonov o prometnem davku in prispevkih za socialno varnost

Ljubljana, 03. 02. 1998 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ustavno sodišče bo na seji v tem tednu predvidoma obravnavalo tudi pobudo Društva davčnih svetovalcev Slovenije za oceno ustavnosti novel zakonov o prometnem davku in o prispevkih za socialno varnost.

Po mnenju pobudnikov je nedavna odločitev ustavnih sodnikov, da začneta zakona veljati 18. januarja, v neskladju z ustavo. Gre za prvi primer v Sloveniji, da nekdo vloži pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti ustavne odločbe same.

Ustavno sodišče je namreč 22. januarja soglasno razveljavilo člena novel zakonov o prometnem davku in o prispevkih za socialno varnost, ki sta določala, da omenjeni noveli začneta veljati s 1. januarjem letos. V zvezi z obema novelama je Ustavno sodišče odločilo, da začneta veljati dan po objavi v uradnem listu. Noveli sta bili v uradnem listu objavljeni 17. januarja letos, kar pomeni, da sta po odločitvi ustavnega sodišča v veljavo stopili 18. januarja. Ustavni sodniki so odločitev sprejeli s petimi glasovi proti štirim.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.