Slovenija

Ustavno sodišče razveljavilo sporna člena novel zakonov o prometnem davku in o prispevkih za socialno varnost

Ljubljana, 22. 01. 1998 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ustavno sodišče je na današnji seji soglasno razveljavilo člena novel zakonov o prometnem davku in o prispevkih za socialno varnost, ki sta določala, da omenjeni noveli začneta veljati s 1. januarjem letos. Ustavno sodišče je v zvezi z obema novelama odločilo, da začneta veljati dan po objavi v Uradnem listu. Noveli sta bili v Uradnem listu objavljeni 17. januarja letos, kar pomeni, da sta po odločitvi ustavnega sodišča v veljavo stopili 18. januarja. Ustavni sodniki so odločitev sprejeli s petimi glasovi proti štirim. Odločba ustavnega sodišča začne veljati danes.

Ivan Simič iz Društva davčnih svetovalcev je dejal, da se bo prometni davek do 17. januarja (do polnoči) obračunaval po stari, in sicer 5-odstotni, z 18. januarjem pa po novi, 6,5-odstotni, davčni stopnji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.