Slovenija

Erjavec obžaluje, da se infrastrukturno ministrstvo ni sporazumelo s Kovačičem

Ljubljana, 31. 01. 2018 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V koaliciji so se različno odzvali na odločitev ustavnega sodišča glede neskladnosti referendumske zakonodaje z ustavo, za projekt drugega tira pa bo pomembna še odločitev vrhovnega sodišča. Prvak DeSUS Karl Erjavec poudarja, da nujno potrebujemo drugi tir, zato obžaluje, da ministrstvo za infrastrukturo ni doseglo sporazuma z Vilijem Kovačičem.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ustavni sodniki pritrdili Viliju Kovačiču
    02:44
    Iz 24UR: Ustavni sodniki pritrdili Viliju Kovačiču
  • Iz SVETA: Bo treba referendum ponoviti?
    01:09
    Iz SVETA: Bo treba referendum ponoviti?

Ustavno sodišče je objavilo odločitev, s katero je presodilo, da sta zakon o referendumu in ljudski iniciativi ter del zakona o volilni in referendumski kampanji v neskladju z ustavo. Referendumski spor pred vrhovnim sodiščem ni urejen jasno, vlada pa lahko proračunska sredstva za kampanjo porablja, če v njej predstavi tako razloge za kot proti zakonu, meni sodišče.

V koaliciji so se na to informacijo različno odzvali. "Nujno bi morali začeti z modernizacijo železnice in železniških koridorjev," je opozoril prvak DeSUS Karl Erjavec in dodal, da bo zaradi "tega nepotrebnega nesporazuma med Vilijem Kovačičem in infrastrukturnim ministrstvom" Slovenija zaradi zastarele proge Koper - Divača še bolj nekonkurenčna na področju transporta in logistike v primerjavi s sosednjimi državami.

Ustavno sodišče je presodilo, da sta zakon o referendumu in ljudski iniciativi ter del zakona o volilni in referendumski kampanji v neskladju z ustavo. Referendumski spor pred vrhovnim sodiščem ni urejen jasno, vlada pa lahko proračunska sredstva za kampanjo porablja, če v njej predstavi tako razloge za kot proti zakonu, meni sodišče.
Ustavno sodišče je presodilo, da sta zakon o referendumu in ljudski iniciativi ter del zakona o volilni in referendumski kampanji v neskladju z ustavo. Referendumski spor pred vrhovnim sodiščem ni urejen jasno, vlada pa lahko proračunska sredstva za kampanjo porablja, če v njej predstavi tako razloge za kot proti zakonu, meni sodišče. FOTO: iStock

Področje transporta je eno najbolj perspektivnih področij za gospodarski razvoj nase države, je še spomnil Erjavec in dodal, da kot predsednik DeSUS in kot zunanji minister obžaluje, "da izgubljamo prepotreben čas za modernizacijo železniških prog". Sicer pa v DeSUS menijo, da je treba spoštovati ustavno odločbo in počakati na končno odločitev vrhovnega sodišča.

Predsednik vlade Miro Cerar je napovedal, da bo vlada spoštovala odločitev vrhovnega sodišča. Za predsednika DZ Milana Brgleza pa je problematičen del sodbe ustavnega sodišča, s katerim slednje DZ jemlje pravico za razpis referenduma, ki jo ima po zakonu o referendumu in ljudski iniciativi. Prvak SD Dejan Židan je pojasnil, da odločitve ustavnega sodišča še ni uspel pregledati in je zato ne more komentirati.

Od strank se je odzvala le še Levica. Po prepričanju poslanske skupine bo vlada odgovorna, če zakon o drugem tiru zaradi današnje odločitve ustavnega sodišča ne bo začel veljati in bo prišlo do zastoja projekta drugega tira. Spomnili so, da želi vlada že od začetka v projekt vključiti tuj kapital, ter posvarili, da je predvideni aranžma z Madžarsko škodljiv. Poleg tega je vlada njihovem mnenju projekt vodila netransparentno in je v predvolilno kampanjo poslala državna podjetja. Prav zato v Levici že od začetka kot alternativno rešitev predlagajo, da vlada izvede projekt brez udeležbe tujega kapitala, z lastnimi in evropskimi sredstvi ter ugodnimi posojili EIB. "Najmanj, kar Cerarjeva vlada lahko naredi, pa je, da projekta ne zavrže in s tem omogoči naslednji vladi, da ga začne izvajati še pred koncem letošnjega leta," so sklenili.

Vrhovno sodišče prioritetno o Kovačičevi pritožbi

Ustavno sodišče je sicer ob ugotovitvi neustavnosti delov referendumske zakonodaje vrhovnemu sodišču podalo tri možne odločitve pri obravnavi pritožbe Kovačiča zoper izid referenduma o zakonu o drugem tiru.

Vrhovno sodišče tako lahko po navodilu ustavnih sodnikov zavrne Kovačičevo pritožbo, če ne ugotovi nepravilnosti v referendumskem postopku oziroma ugotovi take nepravilnosti, ki niso ali ne bi mogle vplivati na izid glasovanja.

Sodišče lahko tudi ugodi Kovačičevi pritožbi, razveljavi glasovanje in odredi nov referendum, če ugotovi nepravilnosti v postopku, ki so ali bi lahko vplivale na izid glasovanja. Po vročitvi odločitve vrhovnega sodišča bi morala DVK v dveh dneh določiti nov datum glasovanja, pri čemer bi morala glede na ugotovljeno naravo kršitve upoštevati čas za referendumsko kampanjo.

Tretja možnost je, da vrhovno sodišče ugodi pritožbi, razveljavi glasovanje in samo ugotovi izid referenduma, če ugotovi nepravilnosti v referendumskem postopku, ki so vplivale na izid glasovanja, katerih posledice je mogoče odpraviti z ugotovitvijo drugačnega izida referenduma.

Ustavni sodniki so DZ še naložili, da mora ugotovljene protiustavnosti zakonov odpraviti v roku enega leta.

Vrhovni sodniki so danes sporočili, da po prejetju odločbe ustavnega sodišča prioritetno vodijo postopek, ki se nanaša na Kovačičevo pritožbo. Kot so pojasnili, časovne dinamike odločanja oz. roka nadaljnje odločitve v tej fazi ne morejo napovedati.

Vili Kovačič se je lani v zvezi s projektom drugi tir večkrat obrnil na ustavno sodišče.
Vili Kovačič se je lani v zvezi s projektom drugi tir večkrat obrnil na ustavno sodišče. FOTO: Kanal A

Odločitev vrhovnega sodišča je odvisna predvsem od dokaznega postopka 

Bruna Žuber z ljubljanske pravne fakultete poudarja, da bo odločitev vrhovnih sodnikov odvisna predvsem od dokaznega postopka. Kadar ustavno sodišče ugotovi, da je zakon v neskladju z ustavo, ga lahko razveljavi ali ugotovi njegovo protiustavnost, je pojasnila.

Spomnila je, da je ustavno sodišče določilo, da mora vrhovno sodišče zavrniti Kovačičevo pritožbo, če ne ugotovi nepravilnosti v referendumskem postopku ali če ugotovi take nepravilnosti, ki niso ali ne bi mogle vplivati na izid glasovanja.
Če vrhovno sodišče ugotovi nepravilnosti, ki so ali bi mogle vplivati na izid glasovanja, mora pritožbi ugoditi in razveljaviti glasovanje ter odrediti novo glasovanje oziroma samo ugotoviti izid glasovanja, če se s tem nepravilnosti lahko odpravijo, je dodala.

"Samo dejstvo, da je vlada sodelovala v referendumski kampanji in zato namenila sredstva, ni v neskladju z ustavo, bo pa vrhovno sodišče moralo presoditi, ali je pri tem vlada kot organizatorka referendumske kampanje volivce stvarno, celovito in transparentno informirala," je dodala.

Za to, da bi razveljavilo referendumsko glasovanje, bi moralo vrhovno sodišče ugotoviti ne le, da je prišlo do določene nepravilnosti, temveč da je nepravilnost takšna, da bi lahko privedla do drugačnega končnega izida glasovanja, je še dejala Žuberjeva, ki je v doktorski disertaciji obravnavala ustavnosodni nadzor zakonodajnega referenduma.

Kovačič pričakuje razveljavitev referenduma o zakonu o drugem tiru

Vili Kovačič, ki je s pritožbo zoper poročilo o izidu glasovanja na referendumu sprožil prvi tovrsten referendumski spor v Sloveniji, pozdravlja odločitev ustavnih sodnikov o referendumski zakonodaji. Edini logičen naslednji korak se mu zdi razveljavitev in ponoven razpis referenduma.

Vodja gibanja 'Davkoplačevalci se ne damo' Kovačič je pritožbo na vrhovno sodišče vložil dan po tem, ko je Državna volilna komisija (DVK) objavila končno poročilo o izidu glasovanja na referendumu o zakonu o drugem tiru, ki so ga volivci na septembrskem referendumu podprli.

Vrhovno sodišče je pri obravnavi te pritožbe sklenilo, da se obrne na ustavno sodišče, kamor je vložilo zahtevo za oceno ustavnosti zakona o referendumu in ljudski iniciativi ter del zakona o volilni in referendumski kampanji. Ocenili so, da jim neustavne pravne praznine preprečujejo odločitev o pritožbi v referendumskem sporu.

Kovačič kot edini logičen razplet vidi razveljavitev referenduma in razpis novega. "Postopek ni bil legitimen, ker ni bilo enakih možnosti za obe strani. Referendum je bil evidentno nelegitimen in ne sme bili legalen," je za povedal Kovačič.

Kot je dodal, se zavzema, da bi bil nov referendum razpisan z letošnjimi državnozborskimi ali lokalnimi volitvami. Veseli ga, da so ustavni sodniki odločitev o neustavnosti zakonov sprejeli soglasno. Vrhovno sodišče si tako po Kovačičevem mnenju "ne sme vzeti pravice in povoziti odločitve ustavnih sodnikov".

Če se bo vrhovno sodišče odločilo, da zavrne Kovačičevo pritožbo, pa se namerava pobudnik referenduma pritožiti na Evropsko sodišče za človekove pravice.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (708)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hrabroslav
26. 03. 2018 14.44
Stari Kovačić je katastrofa za slovenski narod in proračun.
dragan krstic
01. 02. 2018 10.57
+1
vertex, tudi ti pojej čimveč telečjih možgančk jajci. Mogoče boš enkrat prišel k pameti.
dragan krstic
01. 02. 2018 10.40
+2
Dobro jutro srebrni breg, dobro jutrokrtofl, dobro jutro paskakvali, dobro jutro brakedirt. Ste že zajtrkovali telečje možgančke z jajci? Le pridno jih jejte vsako jutro. Če vam je vašterapevt dr. Slavko Ziherl predpisal to dieto se je morate držati. Le tako se lahko nadejate, da boste nekoč imeli vsaj nekaj pameti. Perutnine pa ne uživajte preveč ker kurjo pamet že posedujete.Sicer je res bolje vsaj ta pamet kot nikakršna.
Uporabnik113089
31. 01. 2018 22.15
+10
Amaterski pravnik Kovačič je razsul vse slovenske dohtarje pravnih ved, ki so se šolali po 25 let in imajo po 25 let prakse. To je resnica o briljantni izobrazbi kadrov na pravni fakulteti Univerze Edvarda Kardelja...
trumpet2018
31. 01. 2018 22.21
+10
samooklicani vrhunski pravni strokovnjak cerar ima prakso samo v predavalnici, v realnem sektorju ni nikoli delal, sploh ne ve kako se svet vrti.
vertex
31. 01. 2018 22.33
-4
morali bi študirati na kardeljevi fdv kot veliki kosovski doctor marxističnih jugo znanosti
Principat
31. 01. 2018 22.45
-3
skladnost- - - / vse to se je že vedelo 2013 ampak tudi sds je nasprotoval spremembi , ker je potrebna 2/3 večina ,, tako da ne nakladaj in ne zavajaj
Uporabnik113089
01. 02. 2018 08.18
+3
@Principat. Tvoja trditev je milo rečeno, smešna. O kakšnem zavajanju in nakladanju govoriš? Kdo koga zavaja? Kje so Cerar in ostali veleumni pravniki pri državnem koritu imeli možgane, če so že leta 2013 vedeli da je potrebna 2/3 večina, pa so vseeno šli zapravljati 97 milijonov eur. davkoplačevalskega denarja za, kot ti praviš, referendum ki ni imel nobenih možnosti za uspeh? Gre za doktorje ustavnega prava in najboljše pravnike v državi, ne za kakšne pisunčke iz urada za obnovljive vire energije v občini Oplotnica...
ivanblagi
01. 02. 2018 09.47
-4
Kovačič ni nobenega rassul, ker je bil to dogovor vlade, da se izgradnja 2.tira zavlačuje v korist elit,ne verjamem , da so tak butasti in pravno nesposobni.,.
krtofl
31. 01. 2018 22.08
-1
luda mila je odstopla....in evo ga...po pričakovanjih....tonin kadaver laver....zdaj šele lahko pričakujemo kagade od tega kadaver laverja...
Uporabnik113089
01. 02. 2018 08.20
+3
Si res mojster neartikuliranega izražanja misli...
vertex
31. 01. 2018 21.47
-2
svečkarske zdraharije , za delo in ustvarjanje so preveč leni
mallonge
31. 01. 2018 21.48
+3
krtofl
31. 01. 2018 21.55
-3
janez se je napihnil kod žaba...pa še potkovali so ga.....da se sliši...
trumpet2018
31. 01. 2018 21.58
+6
to niso zdrahe , to je europska zakonodaja, ki jo naši skorumpirani evaki ignorirajo, tako kot ignorirajo našo ustavo in zakone, oni bi kar vse po domače a la jankovič in podobna balkanska srbo leva mafija, kot je to v navadi na brdovitom balkanu
bema1201
31. 01. 2018 22.03
+3
trumpet........to krompirju in vertexu razlagat je brez veze, še nista jemala tega, obužujeta namreč boljševizem.
krtofl
31. 01. 2018 22.09
-1
cccc....se spmnim začetka janezove karijere....kod tat torb je začel....
trumpet2018
31. 01. 2018 22.14
+6
jankovič je vsak mesec dvakrat v srbiji, menda ne gre tam samo na čevape in kajmak , zakaj za njim nikoli ne pošljejo "raziskovalnih " novinarjev pop tv-ja, kot so to naredili pri janši in njegovem kreditu
bema1201
31. 01. 2018 22.21
+3
Vertexu in krompirju se je pa ornk poslabšal, kar neki pišeta, danes bosta imela težke sanje, sta preveč na portalu pa preveč na Janeza mislita.
Simoni?
31. 01. 2018 21.42
+7
Huh! Tole bi pa znalo biti zelo zanimivo. Zapravili smo že 100 milijonov evrrov za referendum in še 150 milijonov evrov evropskega denarja. Skoraj toliko kot vodilni v UKCL v pičlih treh letih. Lepo je Tilen Artač oponašal Erjavca: "Kuhc pa takhšna veselica. Nekje smo zafuhrali štihri milijahrde evhrov!"
wolfterier
01. 02. 2018 10.03
+1
mallonge
31. 01. 2018 21.25
+3
Erjavc je že spet našel krivca. on ni nič kriv niti ni vedel kaj se gogaja okoli drugega tira. on je samo član vlade. vseh vlad.
mallonge
31. 01. 2018 21.26
-1
Palestino bo pa priznal zato, da se maščuje izraelcem za kakšno neplačano orožarsko provizijo.
mackintosh
31. 01. 2018 21.36
-2
mackintosh
31. 01. 2018 21.36
-1
bema1201
31. 01. 2018 21.20
+2
Za Erjavca je pomembno da Slovenija prizna Palestino še pred volitvami, drugi tir je drugorazredna tema.
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.22
+2
Ja. Erjavec je uvažal izraelske havbice, zdaj uvaža palestinske begunce. Le slovenske upokojence konstantno nateguje z zgodbicami o 1.000 eur. pokojnine v vsako slovensko hišo. Obljubo je delno že izpolnil. Seveda, če sta pri hiši dva upokojenca..
bema1201
31. 01. 2018 21.32
+1
Verjetno je mislil 1000eur na eno gospodinjstvo.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.33
+0
Vrhovni sodnik • Obelodanite ime, kdo je dal idejo za najem tega kredita, tisti je izdajalec iz vrst SDS. Ni pa opravičila, da so to izvedli, saj je jasno, da z RS posluje mafijanković. Počistiti je treba znotraj stranke, ker ste s tem dejanjem razvrednotili naše delo na vseh portalih in če uporabim Srbski pregovor, ko če koga, nego svoj svoga. hahahahahaha,placanci na vseh portalih
bema1201
31. 01. 2018 21.39
+2
Spet se ti bo sanjalo od Janše, potem imaš pa cel dan probleme z njim, ker ga vlečeš povsod pri vsaki temi ga omenjaš, ali ne znaš nič drugega napisat.
bema1201
31. 01. 2018 21.40
+2
Brakedirt
31. 01. 2018 21.40
-2
Brakedirt
31. 01. 2018 21.41
-2
a mi se poves kje sem zgoraj omenil jovana,laznjivec?
Brakedirt
31. 01. 2018 21.45
-2
vas bom jutri naprej reklamiral,nesposobnezi
bema1201
31. 01. 2018 21.48
+2
Lepe sanje, pa o Janši naj se ti sanja da boš jutri lahko kaj napisl o njem
Principat
31. 01. 2018 22.53
+2
erjavec je OSEMKOLESNIKU ali zdajšnjemu kreditniku* takrat z obljubo pomagal za zmago ,, spet CE skladnost nakladaš o neznanju
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.12
+6
Hahaha! Na pol upokojeni ekonomist je nasral celotno slovensko pravniško oligarhijo! Vsa čast, Vili!
mallonge
31. 01. 2018 21.15
+8
Tile slovenski pravniki niso vredni nič. Tako malo, kolikor le hočemo, bi rekli matematiki.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.17
-6
seveda,se svojih zakonov ne znate brati,pa taki pravniki
jg57
31. 01. 2018 21.10
+7
je pa tole poštena klofuta etičnemu Mirotu.
mallonge
31. 01. 2018 21.12
+6
On je že v knock davnu. Mu je že vseeno, ne čuti več bolečin.
mallonge
31. 01. 2018 21.07
+1
Erjavc je že spet našel krivca. on ni nič kriv niti ni vedel kaj se gogaja okoli drugega tira. on je samo član vlade. vseh vlad.
srebrnibreg
31. 01. 2018 21.12
-1
Koliko krat boš to še prilepil? S tem, da menjavaš nicke še ne pomeni, da si pameten, ker ti neumnost kljub temu ostane.
mallonge
31. 01. 2018 21.16
+2
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.05
+8
Je Cerarjeva koalicija v treh letih in pol naredila kaj konkretnega, razen finančne luknje globoke 12 mlrd. eur.? Dodatki za učinkovitost na Fakulteti za upravo. Dekanja te fakultetei n prva ministrica za visoko šolstvo v Cincačevi vladi je odstopila. je potegnila skoraj 900.000 eur. Epilog? Ni vrnila denarja in še vedno kar junaško služi. njena naslednica je odstopila zaradi plagiatorstva. Tudi tretja po vrsti na tem ministrstvu je prejemala dodatke za ne vem kaj. Nekaj malega je vrnila v proračun. Nedolgo za tem so ugotovili da si prevozne stroške zaračunava po trikratni vrednosti. Epilog? Še vedno je ministrica, ki jo je odnesla brez praske. Ministrstvo za finance. Največji slovenski finančnik dr. Mramor je izjavil da ni delal nič nezakonitega, a je kljub temu, normalno ker je dobra dušica, vrnil v proračun okoli 47.000 eur. "Poštenjakar". je odstopil iz "zdravstvenih razlogov". Dekanja pravne fakultete, hkrati tudi državna sekretarka in v prostem času še predavateljica na makedonskem koncu - Metka Tekavčič si je tudi kar konkretno popravila osebni proračun z dodatki za pripravljenost in plačanimi poleti v Skopje in nazaj. Niso jo obravnavali ne policisti, ne tožilci. O, le zakaj? Edina svetla točka v Cerarjevi vladi je bila nekdanja ministrica za kulturo. Julijana Bizjak Mlakar. Ko je Miro zahteval da ona prevzame še rudarjenje v Idriji pod ingerenco ministrstva za kulturo, se mu je pogumno zahvalila za sodelovanje in odstopila. Tudi prebegli poslanec iz vrste SMC v t.i. neodvisno poslansko skupino - Bojan Dobovšek je izgledal zelo pošteno, a kot se je kasneje izkazalo, je tudi on užival v lepotah dodatkov za pripravljenost. Mr. Klemenčič ki je pogorel v Strasbourgu, ker je dovolil da je njegova žena potegnila 900.000 eur za pravno zastopanje državne banke, je tudi štorija zase. Dovolil je da mu drugi šofirajo ministrstvo, kljub temu da je Harvardski magister. Junak sage o pralnem stroju na skupnem hodniku - gospod minister vseh ministrov - Karel Erjavec je dovolil da njegova podrejena Sekolec in Drenikova naredita iz arbitraže o meji - navadno sprdačino, ki bo imela hude posledice. Zdaj se je hlačman odločil da bo priznal Palestino, bodočega katalonskega predsednika, pa odganja kot kužnega cucka, kljub temu da vedno pravi da tako on kot Slovenija spoštujejo pravico narodov do samoodločbe. Same zmage..... (se nadaljuje)....
Brakedirt
31. 01. 2018 21.06
-4
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.08
+1
mackintosh
31. 01. 2018 21.09
+2
brak nihče ne bo tega bral tele troli znajo pa tako ali tako na izust ne napamet ker pameti nimajo
srebrnibreg
31. 01. 2018 21.11
-2
Kdor ne ve iz svoje za bite tintare nič svojega povedati mora tuje žulje koristiti, da bi lahko manipuliral. Sicer pa kdo bo brezvezne litanije bral.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.12
-4
Brakedirt
31. 01. 2018 21.12
-3
si isti kot jansa ko je prepisoval iz kardeljeve knjige.
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.16
+5
brakedirt. Če nekoga obtožuješ da nekaj kopira, se spodobi navesti vir, tako kot so novinarji navedli plagiate ministrice za visoko šolstvo, ki je zaradi tega odstopila. Pretežko za nemškega "državljana? Enako velja za srebrnegajoklna, ki mu celo življenje ponarejajo minuse....Navedita vir iz katerega sem kopiral....
Brakedirt
31. 01. 2018 21.18
-3
mallonge
31. 01. 2018 21.18
+5
Brakedirt
31. 01. 2018 21.18
-3
ne hodim na noro,tako da ne bo nic iz tega.vam ne delam prometa tam.
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.20
+4
Gospod "Nemec" iz Litije. Če dokažeš da sem kopiral, bom odstopil.....
Brakedirt
31. 01. 2018 21.23
-5
odstopili boste na volitvah,vsi v kompletu, nesposobnezi
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.27
+5
Gotovi smo vsi skupaj. Cerarjevi bodo v pol leta iz 12 milijardne finančne luknje naredili 16. milijardno. Kdo se še spominja lopovov kot so: Golobič, Dragonja, Rigelnik, Bohorič, Cvikl, Rop, Kacin.... Vsi so dodobra spraznili državno blagajno, odgovarjal pa ni nihče... No, ja. Le podpedsednik stranke LDS Bavčar....
bema1201
31. 01. 2018 21.27
+4
skladnost.......Brakeju in srebrnemu je brezveze nekaj razlagat, ker če nekdo noče videt ali slišat resnice o svojih pokvarjenih idolih je ne bo, to so kot fiakerski konji ki gledajo samo v eno smer, okoli sebe pa nič ne vdijo.
bema1201
31. 01. 2018 21.30
+4
Skladnost .....naj nadaljujem tvoj spisek, pa saj nima smisla itak bodo nekateri dejali da ni res.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.31
-4
politiki bodo vam naredili luknjo,ne meni.briga mene za vlado,vam vladajo,ne meni. jaz moram vam iz SĐS samo se vrniti nekaj.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.38
-2
sicer pa,tisti ki kopira clanek mora navesti vir,drugace krsi avtorske pravice,vi pravniki nesposobni.
Uporabnik113089
31. 01. 2018 21.48
+1
Nima smisla, gospod Litijan iz "Bavarskega". Dokazati bedaku da je bedak, ni uspelo še nikomur. Tudi meni danes ne, pa tako zelo sem se potrudil....
ONniON
31. 01. 2018 21.00
-2
zgledujte se po češki in višegrajskih državah kamor je bila povabljena slovenija
mallonge
31. 01. 2018 20.54
+2
Erjavc je že spet našel krivca. on ni nič kriv niti ni vedel kaj se gogaja okoli drugega tira. on je samo član vlade. vseh vlad.
Brakedirt
31. 01. 2018 20.58
-1
mallonge
31. 01. 2018 20.59
+3
staridida
31. 01. 2018 21.03
+0
Brakedirt
31. 01. 2018 21.03
-2
mallonge
31. 01. 2018 21.03
-2
Brakedirt
31. 01. 2018 21.04
+1
dajta mi vidva pametna povedat zakaj vi niste zgradili drugega tira? pa brez kazanja s prstom na druge.
mallonge
31. 01. 2018 21.05
-1
Brakedirt
31. 01. 2018 21.06
-1
mallonge
31. 01. 2018 21.10
+1
bema1201
31. 01. 2018 21.11
+2
Brake ti si precej za svetom, še iz prejšnjega sistema, nočeš spregledat pa amen.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.14
-1
3 dolge tunele imas do mene,pa nekaj krajsih
Brakedirt
31. 01. 2018 21.15
-1
spregledal sem ko ste me s svojo tiranijo na oblasti skoraj pripeljali do konca,sedaj mi boste pa tukaj nekaj nakladali? poberite se nekam nesposobnezi komunisticni,a vam je jasno?
mallonge
31. 01. 2018 21.22
+0
Ti že veš. Prej partija sedaj spet partija. Goreči član.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.24
+0
Ko se po kongresu v Novem mestu na RK ZSMS zaposli mladi obramboslovec Janez Janša, ga Bavčar skupaj s Kirnom vzame pod svoje okrilje in ga krije pri pripravi problemske konference o podružbljanju SLO in DS. Skupijo jo vsi trije. Zagovarjati se morajo pred predsednikom CK ZKS Popitom, ker da naj bi Janša preveč poudarjal razredno plat in premalo nacionalno.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.25
+0
Brakedirt
31. 01. 2018 21.25
+0
mallonge
31. 01. 2018 21.33
-1
Ali so se ti kaj oči zarosile ob spominih?
marston
31. 01. 2018 20.53
+0
Netransparentnost se dogaja tudi letos. Vlada skriva vsebino dogovorov z Madžari, zavaja glede EU sredstev ter hkrati prodaja sž tovorni promet. Hkrati pa Erjavec poudarja, da je transport prioriteta in itd. Zakaj potem polovico proge, del prostora okoli pristanišča in vlakovne poti podariti tujcem? Zakaj vlada to ne pojasni? Izločiti tujce, prikazat javnosti vse podatke pa bo potreba po pritožbah nepotrebna.
CyberWorm90
31. 01. 2018 20.48
+0
cmerobaba bo wrjetn spet mogu spreminjat ustawo da ustawno sodišče nebo weljalo : ))) za 500 miljončkou se splača hahahahha
krtofl
31. 01. 2018 20.50
+2
CyberWorm90
31. 01. 2018 20.52
+0
nwm zadnč jm je ratalo 60 rokic dwignt pa spremenit ustawo kar se tiče financiraja jawnega šolstwa : ))) pol pa en brakedirt pa srebrni kle nabijajo da cmerobaba nemore sprement zakona kar se tiče financiranja strank hahahah
Brakedirt
31. 01. 2018 20.53
+0
CyberWorm90
31. 01. 2018 20.56
+1
beri spodej še enkrat počasi : ))) kdo piše zakone pa kdo jh sprejema : ))) po twoje če bi janšot napisal da je umor legaliziran bi ga mogla koalicija sprejet : ))) še weč ne njegowa koalicija ampak od naslednje wlade koalicija : )))
Brakedirt
31. 01. 2018 20.58
-1
brakedirt pa srebrni kle nabijajo da cmerobaba nemore sprement zakona kar se tiče financiranja strank
Brakedirt
31. 01. 2018 20.59
+0
nalepi mi post kjer sem rekel da ne more spremeniti zakona.
CyberWorm90
31. 01. 2018 21.01
+1
nwm zakaj ne spremenijo tega zakona o financiranju strank in je to še wedno tretirano sam kot prekršek : ))) morjo janšota wprašat če lohka al kok? : )))
Brakedirt
31. 01. 2018 21.05
+0
se vedno nisi nalepil? ne najdes laznjivec?
CyberWorm90
31. 01. 2018 21.10
+1
walda jst lažem : )))) janšotowih zakonou se neda spreminjat hahaha
Brakedirt
31. 01. 2018 21.16
-1
CyberWorm90
31. 01. 2018 21.19
+1
Brakedirt 31.01.2018 20:11:01 2 8 6 ce ga kriminalec nebi napisal,nebi imeli cesa sprejeti.bo dovolj jasno?
Brakedirt
31. 01. 2018 21.20
-1
Brakedirt
31. 01. 2018 21.20
-1
brakedirt pa srebrni kle nabijajo da cmerobaba nemore sprement zakona
Brakedirt
31. 01. 2018 21.21
-1
kje sem napisal da cerar ne more spremenit zakona? to mi nalepi. v tem postu nisem omenil cerarja.
CyberWorm90
31. 01. 2018 21.22
+1
CyberWorm90
31. 01. 2018 21.23
+1
Brakedirt
31. 01. 2018 21.27
-1
nalepi mi moj post kjer sem omenil cerarja!
Brakedirt
31. 01. 2018 21.28
-1
laznjivec,sami izgovori so te. nalepiti pa ne mores ker tega nisem napisal.isti si kot oni iz SĐS.
Brakedirt
31. 01. 2018 21.35
-1
dragan krstic
31. 01. 2018 20.38
-3
Paskakvali, prašek, kapljač, srebrni breg, vam pa Mercator ponuja dvojne pike. Mogoče boste kdaj prišli do 100 pik.
srebrnibreg
31. 01. 2018 20.41
+0
srebrnibreg 31.01.2018 20:36:08 0 Tabeli jih še pri mercatorju ne dobite in jih tudi nikoli ne boste imeli.
krtofl
31. 01. 2018 20.44
+3
o kakšnih pikah ti to....fant....ti si encijanov prijatelj....kemija pa to..
Paskakvali
31. 01. 2018 20.44
+5
E Krstiću moj........gotovo je s telim vašim telovadenjem.......tik tak......tik tak......
Brakedirt
31. 01. 2018 20.45
+3
Paskakvali
31. 01. 2018 20.45
+4
...........za Beograd firmom Krstić..........vozi Miško!!!!
krtofl
31. 01. 2018 20.46
+4
bema1201
31. 01. 2018 20.59
-1
marsikajve
31. 01. 2018 20.34
+2
Izvirni greh je torej v vladi, ker si je neustavno dodelila 97 tisoč eur. za lastno promocijo pred referendumom. S tem je naredila veliko uslugo Kovačiču, ki sedaj zavlačuje izgradnjo, in dokazuje neustavnost referenduma.
marsikajve
31. 01. 2018 20.56
+1
Ne verjamem da je sedanja vlada tak butasta... Mislim da so to naredili namerno!!!
dragan krstic
31. 01. 2018 20.34
+0
Ta rdeči blogerji, če nimate 100 pik in večina vas jih nima, vam sporočam dobro novico. Dobite jih lahko pri MercaTORJU.
Brakedirt
31. 01. 2018 20.35
+0
ti si isti placanec kot trobenta, a si ti tudi na telefonu pa se ne znajdes da lepis vsepovsod?
srebrnibreg
31. 01. 2018 20.36
+1
Tabeli jih še pri mercatorju ne dobite in jih tudi nikoli ne boste imeli.
dragan krstic
31. 01. 2018 20.46
-2
Tabeli jih ne rabimo kupiti pri Mercatorju. Mi jih imamo dovolj v glavah.Škoda ker Janković ni več direktor, bi vam dal trojne da bi imeli vsaj nekaj soli v glavi.
Brakedirt
31. 01. 2018 20.49
+1
dragan krstic
31. 01. 2018 20.49
-1
Brakedirt, ti pa nisi plačanec, ker tvojih nonsensev in laži ne bi kupil niti baron Minhausen.
srebrnibreg
31. 01. 2018 20.50
-1
Toliko jih mi imamo v malem prstu na nogi kot vi v glavah, ker drugače ne bi bili svečkarji.
Brakedirt
31. 01. 2018 20.55
-1
jaz zasluzim toliko da me nobena stranka iz slovenije ne more toliko placati