Slovenija

Ustavno sodišče za čimprejšnji zaključek denacionalizacije

Ljubljana, 13. 02. 1998 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ustavno sodišče je danes javno razglasilo odločitev v postopku za oceno ustavnosti, začetem na pobudo Združenja lastnikov razlaščenega premoženja, dr. Ljuba Sirca iz Kranja, Erike Jeschounig, Herberta Wagnerja, Erne Fauland dr. Johannesa Attemsa, mag. Eleonore Drasche iz Avstrije in nekaterih drugih vlagateljev pobude. Ustavno sodišče je odločilo, da se razveljavijo določbe 1. člena zakona o spremembah zakona o začasnem zadržanju izvajanja nekaterih določb zakona o denacionalizaciji in zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. Odločilo je tudi, da se ustavi postopek za preizkus pobud za oceno ustavnosti omenjenih zakonov. Ustavno sodišče

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.