Slovenija

Previdno zaradi sečnje na Grajskem hribu

Ljubljana, 14. 01. 2019 14.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V gozdu na območju ljubljanskega Grajskega griča bo od torka do petka potekala sečnja dreves. Padlo bo 28 dreves, kar pomeni 31 kubičnih metrov lesa. Zavod za gozdove obiskovalce gozda v tem času naproša, naj se izogibajo delovnemu območju.

Nekatere je te dni presenetilo večje število označenih dreves za sečnjo na območju ljubljanskega Grajskega griča. Prav tako naj bi bilo nekaj dreves že podrtih. Kot so sporočili z Zavoda za gozdove Slovenije, so njihovi gozdarji označili tisto drevje, ki je možno za posek. To je drevje, ki ga je treba odstraniti zaradi zagotavljanja značilnih pogledov (vedut) in obenem pomladitve gozda, v skladu z gozdnogospodarskim načrtom gozdnogospodarske enote Ljubljana za obdobje 2015 – 2024.

Vsem obiskovalcem Grajskega griča sporočajo, da bo sečnja označenega drevja potekala predvidoma v dneh od torka, 15. januarja, do petka, 18. januarja 2019. Obiskovalce gozda zato naprošajo, naj se v času sečnje izogibajo delovnemu območju in upoštevajo varnostna navodila izvajalcev sečnje ter Zavoda za gozdove Slovenije.

V času sečnje in spravila se zaradi lastne varnosti izogibajte delovnemu območju in upoštevajte opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije.
V času sečnje in spravila se zaradi lastne varnosti izogibajte delovnemu območju in upoštevajte opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije. FOTO: Damjan Žibert

Za posek je skupaj označenih 28 dreves, to je 31 kubičnih metrov lesa.

Lastniki gozda bodo morali po navodilih gozdarjev sečnjo in spravilo lesa opraviti tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri. Še posebej morajo paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku morajo urediti sečišče ter v prvotno stanje spraviti sprehajalne poti, če bodo le-te poškodovane zaradi sečnje in spravila, še opozarjajo.

Previdno naslednje dni med sprehodom po Grajskem hribu.
Previdno naslednje dni med sprehodom po Grajskem hribu. FOTO: Damjan Žibert

V času sečnje in spravila se zaradi lastne varnosti izogibajte delovnemu območju in upoštevajte opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije. Če pa se boste kljub temu podali na to območje, ne nosite slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Žal se še vedno pogosto dogaja, da je veliko sprehajalcev v gozdu s slušalkami v ušesih in so zato nepozorni na okolico. Prav tako lastnikom psov svetujejo, da imajo pse na povodcu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
15. 01. 2019 07.46
+2
odstraniti zaradi zagotavljanja značilnih pogledov (vedut) - kaj to pomeni?
Krainerland
14. 01. 2019 17.26
-6
Najlepši hrib daleč okoli.
and1302
14. 01. 2019 15.42
+17
hahaha kaksni primeri so eni ki kao nekaj trimckajo dva telefona na vsakih ramenih nevem kolko enih zick izpod majice visi da ne ves a tece na baterije al kaj .jao jao kako moras tect pa muziko poslusat saj se ne mores skoncetrirat na telo katerega hoces da tece v mejah normale
Krainerland
14. 01. 2019 17.27
-2
Jao jao, a lahko prevedeš ..slabo mi je ratal.
SenecaLucius
14. 01. 2019 15.07
+27
Za tiste s slušalkami bo poskrbela Darwinova teorija... 😇
Razumnež
14. 01. 2019 14.57
+37
Slušalke v gozdu? Nikoli .... Raje poslušam naravo.
jesenvoyo
15. 01. 2019 08.49
Kar precej mladih srečam v gozdu z ožičenimi slušalkami v ušeh. Kaj pa poslušajo pa nevem.