Slovenija

V Črnomlju polno zasedeni s prijavami škode, pripravljajo tudi dobrodelni koncert

Črnomelj, 20. 06. 2018 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / A.K.
Komentarji
3

Na črnomaljski občini, kjer so pred tednom začeli zbiranje vlog za prijavo škode, na stavbah nastale zaradi nedavnega močnega neurja s točo, so z zbiranjem teh polno zasedeni. Ocena skupne škode v Občini Črnomelj je medtem presegla 20 milijonov evrov, njen končni znesek bo znan predvidoma julija, so sporočili iz občine Črnomelj.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je dejala, da vloge nenehno prihajajo. Uradnih ur nimajo, sprejemajo jih od 7.30 do 17. ure. Občinski uradniki jih ljudem pomagajo izpolniti, koliko jih bodo dobili, bodo videli 26. junija, ko poteče rok za njihov prejem. Upoštevali bodo tudi kakšno zapoznelo vlogo, je še dodala.

Škodo za v toči prizadete družine črnomaljske občine zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Karitas
Škodo za v toči prizadete družine črnomaljske občine zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Karitas FOTO: Kanal A

Do kdaj je treba oddati vloge?

Oškodovanci obrazec vloge lahko dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati najkasneje do petka, 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode. Oškodovanci lahko vloge na naslov občine pošljejo tudi z navadno pošto. Upoštevali bodo vloge, ki bodo na občinsko vložišče prispele do vključno torka, 26. junija do opoldneva.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo le na omenjenem prijavnem obrazcu in v skladu z objavljenimi navodili, so še sporočili s črnomaljske občine.

Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj in del Črnomlja prizadela 8. junija. Poškodovala je približno 1300 objektov.
Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj in del Črnomlja prizadela 8. junija. Poškodovala je približno 1300 objektov. FOTO: POP TV

Dobrodelni koncert za družine, prizadete zaradi toče

V Črnomlju bodo tudi v okviru prireditev 55. Jurjevanja v Beli krajini, ki z različnimi prireditvami poteka do nedelje, v četrtek pripravili dobrodelni koncert za pomoč družinam, prizadetim zaradi nedavne točo.

Četrtkov večer, ki ga bodo v Jurjevanjski dragi začeli z družinskim piknikom, s pastirskimi igrami in z ustvarjalnimi delavnicami so poimenovali Belokranjci do konca svojih danof - dobrodelni večer ob kresu za pomoč družinam, prizadetim v ujmi.

Nadaljevali ga bodo z osrednjo občinsko prireditvijo od dnevu državnosti, nastopoma perujske folklorne skupine MiPeru in adlešičkih Kresnic ter večer končali z dobrodelni koncertom z Magnificom, s Perom Lovšinom in drugimi glasbeniki.

Škodo za v toči prizadete družine črnomaljske občine zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Karitas.

Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj in del Črnomlja prizadela 8. junija. Poškodovala je približno 1300 objektov.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SDS_je_poden
21. 06. 2018 09.46
Sram naj bo tiste, ki so podražili ceno kritin za 40%...... Kje je sedaj portalska Rozi in njen prosti trg?! Rozi, ti nemarnost, vidiš kaj dela sedaj prosti trg? Ponudba in povpraševanje?! Navadni lopovi, ki se želijo okoristit z nesrečo drugih! PLJUC!
ni_mi_vse_eno
20. 06. 2018 17.46
Država nima, zato zbiramo zamaške in prirejamo koncerte. Država ima samo za bankirje. Smo sužnji privatnih bankirjev, zato so vse države zadolžene, vendar nihče se ne vpraša komu. Imamo navidezno svobodo, ker lahko volimo leve ali desne, vendar oboji so služabniki gospodarjev. Zato se za banke najdejo miljarde, medtem ko za reveže zbiramo zamaške. Zato živimo v eksponentnem gospodarstvu, ker ustvarjanje denarja kot dolg nujno zahteva rast, da lahko z njo pokrijemo stare dolgove. Zato uničujemo naravne surovine Zemlje, ker se hočemo znebiti dolga, vendar nujno tonemo v vedno večje dolgove, ker nam lahko le gospodarji posodijo nove papirčke, če jim obljubimo, da bomo delali več za manj denarja. Zato je Svetovna Banka (WB) dala pogoj Boliviji, da privatizira vodo, če želi nova posojila. (Glej: bolivian water war) - Zapomnite se, to so privatni bankirji, zato skrbijo za svoje delničarje. (Glej ECB shareholders) --- Dokler bo ustvarjen denar na podlagi dolga za obresti na obresti, se bodo dogajali kolapsi. Za izobraževanje priporočam Ascent of Money in Money as debt = Denar kot dolg. --- "Takšen je naš denarni sistem. Če ne bi bilo nobenih dolgov v našem denarnem sistemu, ne bi bilo denarja. " Marriner S. Eccles, predsednik in guverner Federal Reserve Board
kakafonijaprava
20. 06. 2018 17.19
+1
Za škodo pa naj račun pošljejo kar v Bruselj na NATO sedež!