Slovenija

V Društvu Viljem Julijan pomagali že 31 otrokom z redkimi boleznimi

Šentjur, 27. 12. 2019 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Iz Društva Viljem Julijan so sporočili, da so v dobrem letu in pol obstoja pomagali že 31 otrokom z redkimi boleznimi z donacijami v višini 68.000 evrov. Samo v letošnjem letu so s sredstvi v višini 53.000 pomagali 25 malim borcem. Največjo donacijo, 5.000 evrov, so podarili malemu Krisu, ki je pred kratkim prejel zdravilo zolgensma.

"Žiga, Tjaša, Matjaž, Tina, Niki, Tian, Lana, Lili, Maik, Gal, Ladislav, Kris, Lorien, Taj, Danay, Lara, Tia Sara, Iris, Marko, Nejc, Alekseja, Adam, Sofija, Rosa in Lina so otroci, katerim smo letos podarili donacije za njihovo zdravljenje, oskrbo in nego. Največjo donacijo, 5.000 evrov, smo podarili Krisu, ki je nedavno prejel najdražje zdravilo na svetu, pri zbiranju sredstev za to zdravilo pa smo v društvu aktivno prispevali po naših najboljših močeh," so ob zaključku leta svoje pretekle aktivnosti povzeli v Društvu Vilijem Julijan.

Iz Društva Viljem Julijan so sporočili, da so v dobrem letu in pol obstoja pomagali že 31 otrokom z redkimi boleznimi z donacijami v višini 68.000 evrov.
Iz Društva Viljem Julijan so sporočili, da so v dobrem letu in pol obstoja pomagali že 31 otrokom z redkimi boleznimi z donacijami v višini 68.000 evrov. FOTO: Društvo Viljem Julijan

Kot smo že poročali, društvo aktivno pomaga tudi pri zbiranju sredstev za triletno Sofijo in njenega leto dni starega bratca Adama, ki se borita s smrtonosno boleznijo. "Za Sofijo in Adama, ki imata smrtonosno neozdravljivo redko bolezen, smo v društvu odprli tudi poseben račun, na katerega smo zbrali že skoraj 26.000 evrov, obenem pa smo za družino zbrali več kot 1000 božičnih pisem podpore. Prav tako smo letos prvič izpeljali akcijo ’Božiček za male borce’, s pomočjo katere smo 24 malim junakom omogočili posebno božično darilo. Skupno smo tako z društvom podarili že skoraj 100.000 donacij," so še dodali.

Za Sofijo in Adama so zbrali več kot 1000 božičnih pisem podpore.
Za Sofijo in Adama so zbrali več kot 1000 božičnih pisem podpore. FOTO: Društvo Viljem Julijan

Spomnimo, društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan sta ustanovila Gregor in Nina Bezenšek, starša fantka Viljema Julijana, ki je to pomlad pri starosti dveh let in pol preminil za smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo. Poslanstvo društva je pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, širjenje osveščenosti o teh boleznih ter prizadevanje za izboljševanje obravnave in oskrbe otrok z redkimi boleznimi v Sloveniji.

Letos so v društvu ustanovili tudi Slovensko skupnost družin otrok z redkimi boleznimi, ki je prva in edina tovrstna krovna organizacija malih bolnikov. V tem kratkem času se ji je pridružilo že več kot 150 družin. Prav tako so v društvu odprli tudi pisarno za redke bolezni, v kateri nudijo brezplačno svetovanje, informiranje in podporo staršem otrok z redkimi boleznimi. "Eno glavnih poslanstev društva je širjenje osveščenosti o redkih in neozdravljivih boleznih ter izpostavljanje pomena podpore malim bolnikom in družinam," je poudaril dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.

Letos so v društvu ustanovili tudi Slovensko skupnost družin otrok z redkimi boleznimi.
Letos so v društvu ustanovili tudi Slovensko skupnost družin otrok z redkimi boleznimi. FOTO: Društvo Viljem Julijan

Eden od osrednjih projektov društva, s katerim širijo zavedanje o teh boleznih, pa so tudi "Srčne zgodbe", prek katerih delijo osebne izpovedi staršev malih bolnikov, prav tako pa so letos pripravili posebno info grafiko o redkih boleznih. Zgodbe Viljema Julijana, Teja, Ane, Amalije in vseh drugih otrok, ki so jih delili v društvu, so se zelo dotaknile src mnogih Slovencev, zato bodo s tem projektom nadaljevali tudi v prihodnje.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andree
28. 12. 2019 13.39
+2
Palčica lahko sedaj teh 25.000 vrne v sklad Viljem Julijan
Ramzess
27. 12. 2019 17.16
+0
Res, koliko od teh je še živih oz. kakšen napredek je pri živih.
Rožice cvetijo
27. 12. 2019 16.38
+11
Koliko je že donirala cerkev, ta ima preveč denarja, ga ne rabi.
anakondabox
27. 12. 2019 16.34
+0
Bolje je fehtati denar, kot lagati, krasti in sanjati o človekovih pravicah, ki jih ni več. Mali neutrudni borci bodo imeli veliko več od tega. Za oblast države Slovenije (demokratična? socialna?, humanitarna?) se pa tako ve, da je pripravljena veliko več odvzeti (za svoj žep)kot prispevati za najbolj ranljivo populacijo, ki si ne more sama (več) pomagati. # sramota
spam1
28. 12. 2019 20.10
#sramota so takšni komentarji, kot je tvoj!
Kanalja777
27. 12. 2019 16.09
-7
kk pateticno sam fehktarijo denar
Uporabnik1827511
27. 12. 2019 15.39
-23
Draga starša Viljema-Juljana, ne spominjajtega vsako sekune ime sina. Če nista verna katolika, ne vesta, kaj delata narobe…...Julijan je povezan - z popkokivno tudi v nebesih....ni nujno, da sta verna otrok pred krstom je pripipisan v nebeško kraljestvu po našem odrešenikom, rojenem in vstalega JEZUSA ,kot ANGEL. To kar mu delate, mu ne daste miru in ga budite iz spanca: SPI , ANGEL MOJ, SPI ANGEL...! Ta "ANGEL" ne bo spal svoje ga miru, če ga vedno bol pominjate...SV.DUH je v njemu in ne dajte več, da ga mučite v NEBEŠKREM KRALJESTVU, kjer se veseli z svojimi mučeniki in ANGELI, pri BOGU in JEZUSU KRISTUSU
pojtrarara
27. 12. 2019 15.50
+11
nehaj no s takimi - fantek je bil borec v svojem kratkem življenju, Borec z veliko začetnico. In poklon je spominjanje njega kot osebe, fantka čeprav malega po starosti, pa z velikim srcem in dušo... in njegovo ime je poklon, da se ve,da je bil med nami, da čeprav je žal moral oditi iz tega fizičnega sveta mnogo mnogo prezgodaj, je nekdo, ki je pustil veliko doto, velike sledi v srcih vseh nas. In prav je da se ga spominjamo in prav je da v poklon njemu tak sklad s tako srčnostjo nosi njegovo ime. On kot mali angelček pa verjamem,da iz druge dimenzije čuva te otroke in jim daje moč v borbi za zdravje in daje staršem vso energijo, da jo v njegovem imenu razdajata malim borcem. tako kot družina vsi še vedno skupaj pomagajo ostalim otročkom sotrpinom v bolezenskih bitkah. In to je velika stvar, to zmorejo samo največji in prav je da ime takih ponosno vedno izgovarjamo, s tem se tudi na energetski ravni ne dela nič slabega. samo dobre energije se širijo. Energije ljubezni in pomoči, zahvale in srčnosti.
Rožice cvetijo
27. 12. 2019 16.41
+7
Starostnik, kaj pa je to....to so komentarji, ne cerkev. S takimi pridigami se direktno obrni na ljudi, če te bodo sploh hoteli poslušati. Napiši raje, koliko je darovala cerkev.
resslovenka
27. 12. 2019 16.41
+5
Hja, sem brala o tem, da dolgotrajno žalovanje duše naših dragih zadržuje tukaj. Smo res tako posesivni, da jih želimo zadržati tu? Menim, da krivda ni v nas, ljudeh pač pa o pojmovanju smrti. ki nam je bilo privzgojeno kot nekaj najbolj groznega, kar se lahko zgodi človeku. Da se moramo bati. Sedaj se je pojmovanje o smrti spremenilo. Menim, da se je lažje sprijazniti, ko smo pred dejstvo postavljeni sami. Tukajšnje življenje se enkrat konča za vsakega. Kaj sledi..? . Rada bi verjela. Moja, mama je umrla z nasmehom na ustih. Nikoli nismo bili pretirano verni. Neko blaženo spokojnost je izžareval njen obraz. Nikoli ne bom pozabila. Po smrti našega deteta pa sem prebrala vse kar je bilo dosegljivo na to temo. Kako je z življenjem po življenju, karmicne vzroke.... Ni da ni. Tako grozno nepravično sem dojela njegovo smrt. Ampak. .kakorkoli pustite to društvo pri miru. Plemenit namen v spomin na otroka opravlja. Moje globoko spoštovanje., 🌷
pojtrarara
27. 12. 2019 15.33
+15
vse pohvale temu društvu za vso srčno pomoč vsem otrokom. Izjemni ste, se čuti vaša iskrenost, srčnost in poštenje. Eno izmed redkih humanitarnih društev pri nas, ki mu res lahko zaupamo in verjamemo. V mojih očeh bi morali vi in društvo humanitarček dobiti jabolko navdiha, en pa nekdo zato, ker je zbral milijone z medijsko podporo. Ni vse v zbranih milijonih, ki jih zberejo nekateri humanitarci, precej več je vredno in največje bogastvo skriva iskreno in pošteno dobrodelno srce, srčen namen pomoči, ki ga imata Nina in Gregor v tem društvu in vsi, ki delajo v tem društvu. Društvo Vilijem Julijan, Humanitarček in Anita Ogulin, so zame edini humanitarci polnega zaupanja vredni in res z velikim iskrenim srcem. Vse pohvale vsem tem omenjenim in želja, da bi bilo v tej državi čim manj otrok, ki bi potrebovali vašo pomoč. Hvala vam, ker slišite iskreno stiske vseh pomoči potrebnih, hvala, ker vam je mar. Poklon iz srca.
Rožice cvetijo
27. 12. 2019 16.44
+0
pojtrarara, morda pa ti veš, koliko jim je darovala pre-draga cerkev. Vidim, da si ji blizu!!!
schranz91
27. 12. 2019 15.29
-14
Čeprav so dobili otroci denar za zdravljenje, so na fotkah še zmer precej nesrečni
Ramzess
27. 12. 2019 17.19
-2
Bolje bi bilo zbirati denar za ozdravitev, ker za zdravljenje brez ... samo nekdo pobere denar.
Pacientka1
27. 12. 2019 15.23
+10