Slovenija

Razprava o Sloveniji v Bruslju: ostre izmenjave med in 't Veldovo in Tomčevo

Bruselj, 29. 11. 2021 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Mirko Vorkapić
Komentarji
936

Razprava o oktobrski misiji odbora Evropskega parlamenta v Sloveniji je izzvenela v znamenju ostre izmenjave med evropsko poslanko Romano Tomc in vodjo delegacije Sophie in 't Veld. Tomčeva je izpostavila, da je misija zgrešila cilj, in 't Veldova pa je odločno zavrnila napade in EPP pozvala h konstruktivnemu sodelovanju.

Razprava o misijah odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) v Sloveniji, na Slovaškem in v Bolgariji je bila predvidena 18. novembra, a so jo takrat zaradi odsotnosti vodje delegacije Sophie in 't Veld preložili na danes.

Delegacijo so sestavljali Sophie in 't Veld (Nizozemska), Romana Tomc (Slovenija), Cyrus Engerer (Malta), Tineke Strik (Nizozemska), Nicolaus Fest (Nemčija), Assita Kanko (Belgija), Konstantinos Arvanitis (Grčija) in Mikulaš Peksa (Češka).
Delegacijo so sestavljali Sophie in 't Veld (Nizozemska), Romana Tomc (Slovenija), Cyrus Engerer (Malta), Tineke Strik (Nizozemska), Nicolaus Fest (Nemčija), Assita Kanko (Belgija), Konstantinos Arvanitis (Grčija) in Mikulaš Peksa (Češka). FOTO: Bobo

Odbor je sicer tedaj objavil poročilo o misiji v Sloveniji, v katerem med drugim piše, da je delegacija odbora izrazila globoko zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti, nezaupanja in globoke polarizacije v Sloveniji, ki je spodkopalo zaupanje v različne javne organe in tudi med njimi.

Sophie In 't Veld je danes povzela ključne ugotovitve, sicer pa je razpravo zaznamovala ostra izmenjava med njo in Romano Tomc (EPP/SDS), ki je bila med osmimi člani delegacije in je do misije kritična že od začetka.

Že pred obiskom delegacije v Sloveniji je Tomčeva dejala, da gre za politično misijo, uperjeno proti aktualni vladi. Kritična je bila tudi do poročila, češ da ni verodostojno in da je očitno namen diskreditacija slovenske vlade. Kolegici iz vrst socialdemokratov Tanji Fajon pa je očitala vpletenost v pripravo poročila. 

Te kritike je ponovila tudi v današnji razpravi. Izpostavila je, da poročila, ki iz veliko razlogov ni verodostojno, žal ne more podpreti in da gre predvsem za vmešavanje slovenske opozicije v delo parlamenta. Dejala je tudi, da je misija žal zgrešila cilj in da je "zelo zelo skeptična" do njenega dela. Tomčeva je pri tem med drugim izpostavila, da pri vladavini prava v Sloveniji ne gre le za imenovanje dveh evropskih delegiranih tožilcev, pri stanju medijev pa ne zgolj za financiranje STA, ter poudarila, da sta pa obe temi sicer že rešeni in da obstajajo mnoge druge.

Sophia in 't Veld
Sophia in 't Veld FOTO: AP

In 't Veldova je v odzivu izpostavila, da so se s poročilom strinjale vse politične skupine, tudi EPP, ter da vsi poskusi diskreditacije njihovega dela niso ne verodostojni in ne konstruktivni. V odzivu na očitke glede Fajonove je dejala, da lahko pri pripravi takšnih poročil prispevajo tudi tisti, ki ne sodelujejo v misijah, in da se to pogosto dogaja. "Lahko prosim nehamo s tem," je pozvala. "Odločno zavračam te vrste namigovanja, očitke in napade. Res bi rada pozvala EPP ter našo kolegico h konstruktivnemu in poštenemu sodelovanju," je še dejala vodja misije.

Na očitke Tomčeve sta se odzvala tudi evropski poslanec iz vrst socialdemokratov Cyrus Engerer, ki je izpostavil, da je poročilo o Sloveniji zelo faktično, ter evropski poslanec iz vrst evropske levice Konstantinos Arvanitis, ki je kolega podprl in dejal, da je bil odnos predstavnice EPP do misije negativen od začetka.

Delegacija, ki je obiskala Slovenijo, je sicer izrazila obžalovanje, ker ob obisku v Sloveniji ni bilo mogoče izmenjati mnenj ne s predsednikom vlade Janezom Janšo ne s katerim od ministrov, in sklenila, da skrb vzbujajoče razmere terjajo nadaljnje spremljanje, vključno z vsemi ukrepi, ki jih ima na voljo Evropski parlament.

V misiji odbora pod vodstvom in 't Veldove je sodelovalo sedem članov oziroma nadomestnih članov odbora LIBE, po eden iz vsake politične skupine in poslanec iz odbora za proračunski nadzor. Med njimi je bila tudi evropska poslanka Romana Tomc (EPP/SDS), nadomestna članica odbora LIBE.

Tomčeva je bila do misije kritična že od začetka. Že pred obiskom delegacije v Sloveniji je dejala, da gre za politično misijo, uperjeno proti aktualni vladi. Kritična je bila tudi do poročila, češ da ni verodostojno in je njegov namen očitno diskreditirati slovensko vlado.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (936)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rudolf Maister
30. 11. 2021 20.23
-1
LIBE je ugotovil da na Nizozemskem( Rotterdam) socialistični župani streljajo na protestnike z pravimi naboji. Ja to se dogaja pod vladavino socialistov.
Cervantes Saavedra
30. 11. 2021 21.17
+2
za Rud: Na Madžarskem na meji streljajo na neoborožene migrante. Ja, to se dogaja pod vladavino nekdanjega komunista Orbana.
Rudar
30. 11. 2021 16.17
+0
Nekaj je popolnoma jasno. Crestor ne razume članka.
Desna FRONTA
30. 11. 2021 15.45
-1
Roma Tomc ima prav. Naši levi delajo sramoto SLO v Bruslju. Sram me je kot levičarja.
Malinha
30. 11. 2021 14.26
+3
crestor, preko odvetnika ne bo težko dobiti tvoj IP, ter vložiti tožbo proti tebi, glede tega, da si napisal, da je Janšev tvit glede novinark "Povedal je samo resnico...". Imaš dovolj velik poštni nabiralnik, ali bo pa potrebno poslati samo na Trstenjakovo?
crestor
30. 11. 2021 14.51
-4
Tudi Janša je povedal, da mu je počil film potem ko sta omenjeni novinarki vsakodnevno brezsramno zavajali in lagali na vse mogoče načine, ampak laganje novinarjev v državi Sloveniji očitno ni kaznivo dejanje...kaznivo dejanje je le, če kdo na to opozori, pa čeprav na robat način....
Malinha
30. 11. 2021 15.07
+7
Lažeš, da samemu sebi verjameš. O tem lahko farbaš sebe in svoje ovce, ne pa javnost. Tvoj skrivenčeni bi lahko vložil tožbo ali pa več tožb ali pa zasebne kazenske ovadbe zoper novinarki, če bi razširjali neresnico, pa je nikoli ni vložil. Da je bil njegov tvit kaznivo dejanje, pa o tem dokazuje že davno pravnomočna kazenska sodba. Sploh pa ne vem zakaj ti odgovarjam, ker očitno živiš v vzporednem vesolju. Ali si pa popolnoma zaplankan tam v kleti na Trstenjakovi.
Perivnik
30. 11. 2021 18.24
-3
@Malinha - pri naših sodiščih pravnomočne sodbe ne pomenijo NIČ. Samo pogledaš, kdo sodi, pa veš kakšna bo sodba.
Zmaga Ukrajini ...
30. 11. 2021 13.37
+1
Bravo Sophie! ... pa je spet dal nekdo tinte pit svečkarjem, hehehehehe... Zgleda, da kar fajn boli, sodeč po tem kruljenju spodaj, hehehehehe.
plavimil
30. 11. 2021 12.27
-3
Tale možača od Zofe s Polja naj poštima doma, zadnjega novinarja so ubili v njeni državi, policija strelja na protestnike, res ima dovolj dela doma. Drugače pa vsa čast in čestitke g. Tomčevi, katera je razkrila , da prihajajo vsa ta blatenja Slovenije iz domačega loga, iz pisarne kraljice laži in lektoriranja Fajonove in Co.
milesdavis
30. 11. 2021 14.12
+2
Plavimil ima pa oprane možgane tralala...
MladInPerspektiven
30. 11. 2021 11.20
+7
Dragi Slovenci takoj preklopite TV na Nora24TV SAMO tam in LE EDINO TAM boste izvedeli resnico in kaj se dogaja v Sloveniji. Kdor tega ne naredi, NIKOLI ne bo vedel, KAJ POMENI RESNICA. Če pa gledate druge TV mreže ste izdajalci in podpirate LOPOVE ... In če niste z nami, ste proti nami, mi ne priznavamo drugače misleče. Poleg tega vsi, ki nas podpirate, ste POŠTENI državljani, lahko kradete, se izmikate vsem institucijam in podobno, ker mi to tako delamo ..... Za vse informacije obstaja NAŠA TV. Na koncu boste NAGRAJENI oprali vas bomo, da ne boste več samostojno razmišljali. Vedno vaši, dokler nam SLUŽITE.
MladInPerspektiven
30. 11. 2021 11.24
+7
No malo heca ali pa resnice, kakor za koga.
patogen
30. 11. 2021 11.24
-7
Pod levičarji te možnosti nisi imel, da bvi preklopil na druge TVje. Samo ena resnica....
MladInPerspektiven
30. 11. 2021 11.26
+8
No lepo, da si se našel v tem sem vesel veš..
crestor
30. 11. 2021 11.08
-1
Int Veld je pravi prototip butaste kratkovidne bruseljske politične klike, ki si sama sebi koplje jamo. Benelux se čedalje bolj pogreza v levaški kaos, prav tako Švedi, deloma tudi Nemci in Francozi, to so nacije ki bodo izginile iz obličja zemlje v 100 letih zaradi svoje LGBT ideologije, promigrantske naravnanosti, nasprotovanja temeljnim krščanskim in tradicionalnim družinskim vrednotam ter nacionalnemu zdravemu ponosu - to je tlakovana pot v pogubo. Za Slovenijo upam v drugačno prihodnost, in to gre očitno na živce bruseljskim birokratom....
Malinha
30. 11. 2021 11.11
+2
Pa te ni nič sram pisati take gromozanske nebuloze?
crestor
30. 11. 2021 11.16
-2
Zakaj smo že zapustili prejšnjo državo? Zato, ker nam je nekdo drug skušal ukazovati, kako moramo Slovenci živeti...
Malinha
30. 11. 2021 11.18
+8
A, zato ste prisegli nacistom! Nisem vedela. Se ti iskreno zahvaljujem za informacijo.
crestor
30. 11. 2021 12.22
-4
Malinha, daj že preberi knjigo spoštovanega zgodovinarja in publicista g. Možine Slovenski razkol, pa se malo izobrazi, da ne boš širil (a) nebuloze!
glasNI
30. 11. 2021 12.34
+4
Izdajstvo lastnega naroda in demokracije je na strani desnih podrepnikov. Kako narodno zavedni ste, je pokazalo vaše kolaboriranje z nacisti, ki so imeli namen uničiti Slovence. Vi ste zadnji, ki lahko govorite o narodni pripadnosti, malikovalci nemških in italjanskih fašistov. Tiho bodi.
Malinha
30. 11. 2021 12.40
+4
Možina je izdajalec, lažnivec, prevarant, preurejevalec zgodovine. Takšne pa častite kletarji.
crestor
30. 11. 2021 14.15
-4
Kot papagaji ponavljate svoje puhle nebuloze, ki jim še sami levaki več ne verjamete. Saj ne more biti nobeden toliko zabit, da ne bi vedel in doumel, da so komunisti izvedli genocid nad lastnim narodom!
milesdavis
30. 11. 2021 14.16
+7
Saj tvoj vodja vzdržuje komunistično populističen režim.
crestor
30. 11. 2021 14.17
-4
Možina je eden redkih verodostojnih in zgodovinarjev-znanstvenikov v Sloveniji. Malinha, taki kot si ti niso vredni da mu zloščijo čevlje....a znaš mogoče še kaj drugega kot žaliti?
milesdavis
30. 11. 2021 14.18
+5
Ravno ti nisi izobrazžen. Ne znaš kritično razmišljati samo ponižno prikimavati. Uf, to pa je knjiga.
Perivnik
30. 11. 2021 18.29
-3
@Malinha - te boli, da je dr. Jože Možina zbral toliko pisne dokumentacije in toliko resničnih pričevanj, da je lahko ustvaril dejansko sliko med in povojne realne zgodovine. Še živimo tisti, ki ti lahko potrdimo resničnost napisanega v knjigi Slovenski razkol.
Perivnik
30. 11. 2021 18.31
-2
@glsNI - tudi tebi predlagam, da prebereš knjigo Slovenski razkol avtorja dr. Jožeta Možine in se "malo" širše izobraziš od sovražnih prićevanj komunističnih prednikov. Potem pa le komentiraj kdo je izdajalec slovenskega naroda. Nihče ni kriv za toliko smrti Slovencev kot komunisti. Za dosego svojih ciljev - komunistične revolucije niso izbirali žrtev, ne med vojno, še manj pa po vojni.
Stesl Drago
30. 11. 2021 20.57
vokindos
30. 11. 2021 10.54
-5
Kaj je pa tale ženska grda....
prašek
30. 11. 2021 10.59
+6
GRDA ženska ne obstaja !!! Lahko je samo lepa, ali malo manj lepa ! Zofka pa ne gleda na lepoto, ima pa neizmerno več pameti kot naš PV !!!!
Malinha
30. 11. 2021 11.05
+7
Ja te lepo pozdravljam nazaj, ampak pujsa pepa spominja na lepe in manj lepe, ne pa na tiste, ki ne obstajajo!
avioo
30. 11. 2021 12.19
-5
Malinha
30. 11. 2021 12.41
+9
Skunk avioo, si že pod drugim nickom. Si zamenjal tojo šajtrgo za drva?
mali.mato
30. 11. 2021 10.48
+3
Tale Zofka naj najprej pomete pred svojim pragom. Sicer pa sploh ni bila izvoljena v EU parlament. Se je samoimenovala kot naša šivilja.
prašek
30. 11. 2021 10.53
+6
Samoimenovala se je leta 2004, pa 2009, pa 2014, pa 2019 ☺☺☺☺☺☺ In iz Nizozemske se je vozila (od doma) v Bruselj, da je prihranila v hotelu ☺☺☺☺
prašek
30. 11. 2021 10.54
+4
peglezn
30. 11. 2021 10.43
+3
A Rosvito so kaj vprašali za mnenje, ona je glede tega tudi precej nepristranska...
crestor
30. 11. 2021 10.37
-8
Skratka, summa summarum, tudi s pomočjo neumnosti naših levakov se je izkristaliziral pravi namen te "komisije", ki je imela nakano totalno oblatiti slovensko vlado, vendar je na njeno žalost ugotovila, da vse inštitucije v Sloveniji normalno delujejo, da vlada ni fašistična, da ji nimajo pravzaprav ničesar za očitati, polarizacija v SLO pa je očitna posledica zastrupljanja ozračja s strani levakov, lažnive burek koalicije in njenih podložnih MSM, ter neuspelih poskusov izvažanj laži v Bruselj v glavnem s strani Fajon, Vajgla in ostalih SD manipulantov.
Malinha
30. 11. 2021 10.47
+4
LIBE je "na njeno žalost ugotovila" vse to kar naštevaš. Sem zelo vesela zaradi tega. Ampak, kako je to ugotovila, če jih je pa tvoj skrivenčeni nesramno odslovil? Joj joj, tako si kratek, da ne opaziš, da samega sebe zanikuješ.
avioo
30. 11. 2021 12.24
-2
malinca 🤡🕷🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️ti si še krajša,baba ni hotela Janezovega filma (resnico)predvajat.
milesdavis
30. 11. 2021 14.20
+5
Enga v svojem mestu poznam, ki take bedarije širi. Aja, pa z materjo živi pri svojih šestdesetih.
peglezn
30. 11. 2021 10.29
+4
Ni fer, da tule govorite, da vam Janša ni všeč - brez da bi v svoje mnenje vključili vsaj enega SDS-ovca. To je ja neuravnoteženo mnenje?
Cervantes Saavedra
30. 11. 2021 10.13
+5
Romana Tomc je očitno bila v delegaciji kot tki. party breaker, večinoma pa je imela prav. Res je šlo za politično misijo, uperjeno proti aktualni vladi. Kot vedno, ko se takšna misija EU odpravi v kakšno državo na oglede. - Poročilo je res diskreditiralo sedanjo slovensko vlado. Ker ugotovitve misije niso mogle biti pohvalne za to vlado. - Tomčeva ima tudi prav, da se slovenska opozicija vmešava v delo parlamenta, saj je to (preko svojih poslancev) osnovna naloga vsake opozicije. Kot tudi pozicije. - Res je, da pri vladavini prava v Sloveniji ne gre le za imenovanje dveh evropskih delegiranih tožilcev (in sedanje igrice okrog njiju v nadaljevanju), ampak za mnogo več kršitev. - Pri stanju medijev tudi ne gre zgolj za financiranje STA, amapk tudi za pritiske na medije in delo novinarjev nasploh v Sloveniji (tudi na RTV SLO), za financiranje desnih medijev s političnim denarjem iz Madžarske in še kje, itd. - Tako je Tomčeva (ki si je upravičeno zaslužila dnevnice s tem potovanjem) s svojimi poudarki še dodatno opozorila na probleme pri vladavini prava v Sloveniji, ki se tako postavlja ob bok Slovaški in Bolgariji, ne pa klasičnim demokratskim državam EU.
Opazujemvas
30. 11. 2021 09.53
+9
Vsi vemo kaj se dogaja v državi in nihče res nihče se ne more sprenevedati okrog tega, kaj je resnica vemo vsi in to prav dobro, kar je za nekoga laž je za drugega resnica in to se med prepričanimi ne bo spremenilo. Pravo merilo bi bile volitve, kjer bi se točno pokazalo zaupanje nekomu ali stranki. Lahko zmagaš na volitvah z maksimalno podporo svoje stranke in satelitov, ki bo kvečjemu med 20 in 25 %, ampak to še ne pomeni, da boš vladal in to še ne pomeni, da je to o čemer se pogovarjajo v EU parlamentu laž, kvečjemu bi temu lahko rekli resnica. Samo tej vladi je samo enkrat in nikoli več uspelo ukrasti vladavino, s strankami, katere sploh ne obstajajo več in s s prevaro volivcev, strank, ki jih ni ugrabiti državo. To se bo po volitvah korenito spremenilo.
crestor
30. 11. 2021 10.00
-10
Kakšne težke besede! Poduči nas, kaj se takega v državi dogaja, razen, da Slovenija prosperira na vseh področjih in rešuje aktivno probleme, ki so se nakopičile v času nesposobnih levičarskih skorumpiranih vlad? Kdo je ugrabil državo?? Predno pišeš take traparije, daj se malo posvetuj z zdravo pametjo!
crestor
30. 11. 2021 10.01
-12
Res ne moreš verjeti, kako z lahkoto levaki manipulirajo z navadnimi lažmi in insinuacijami!
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.12
+5
Živite na Papui Novi Gvineji ali gledate samo NoroTV? Slovenija tone na vseh področjih. Prvi na planetu po številu okuženih in med prvimi po mrtvih, najbolj se zadolžili v EU. Še naši vnuki bodo plačevali za njegovo plenjenje. Janša nas je s svojimi bedastimi tviti spravil na evropsko dno po ugledu. Celo desničarski evropski mediji pišejo o tem, da Slovenijo vodi evropski pacient, ki je po njihovih ocenah tudi opravilno nesposoben. Povezuje se z našimi in tujimi neonacisti. 80 % Slovencev se ta vlada gabi!
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.14
+4
Ne gre za manipulacije ampak za nerazumevanje desničarjev. Skrajno desnico povsod po svetu, Slovenija ni izjema, volijo manj izobraženi in bogaboječi. Zato zmaguje samo na podeželju!
gumy
30. 11. 2021 10.16
+4
Ta vlada ne rešuje nobenega od težjih problemov: uveljavitev arbitražnega sporazuma s Hrvaško, uvedba nepremičninskega davka, ukinitev ali preoblikovanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja, kadrovski problemi v zdravstvu, ... Vsi "uspehi" so posledica razmetavanja denarja, ki smo si ga izposodili in ga bomo še desetletja odplačevali!
crestor
30. 11. 2021 10.21
-6
ivan grozni, tvoje pisanje je tako butasto, da ne zasluži nobenega komentarja!
Malinha
30. 11. 2021 10.37
+3
crestor, Slovenija prosperira na vseh področjih? Vizjak: glupi davki, sodnikom stret jajca. Dikaučič: utaja davkov. Simoniti: proti Antifi. Počivalšek: rešuje življenja. Tonin: išče tovornjak. Janša: jemlje kredit pri Đuđićki. Hors: lenuhi, svinje. Da o Snežiču ne zgubljam besed. Bi te vprašala iz katerega drevesa si padel, pa te ne bom.
sprint
30. 11. 2021 10.38
+0
A ti se imaš za cvet inteligence in izobrazbe. Navaden revni vase zagledan malomeščan.
crestor
30. 11. 2021 10.41
-2
Malinha, pol kar si napisal je laži, pol pa nebuloz! Kaj ko bi začeli pisati malo o svinjarijah levakov, mislim, da bi imeli dovolj za dve uri dela!
crestor
30. 11. 2021 10.43
-1
Mimogrede, kdor ni proti Antifi, pomeni, da podpira teroristično nasilno organizacijo!
Malinha
30. 11. 2021 10.55
+5
Antifa je teroristično nasilna organizacija? Seveda, tudi nacisti so po celem svetu sadili rožice. Vasko, si to ti? Ob tej uri si danes že drugič pijan?
crestor
30. 11. 2021 11.12
-2
Kaj je že ugotovil Churchil? Novovodobni fašisti bodo nosili protifašistično ime in se z njim kitili....
Malinha
30. 11. 2021 11.22
+5
Meni je bolj všeč stavek tistega sključenega umotvora iz Doba s katerim se kiti: "Na neki FB-strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ."
crestor
30. 11. 2021 12.25
-1
milesdavis
30. 11. 2021 14.26
+0
Volilno telo neonacistične SDS ima nizki intelekt. Ti si še en v vrsti dokazov. Je pa to po volji tvojemu vodji, ki ima mejno osebnostno motnjo.
crestor
30. 11. 2021 14.40
-2
komunisti in neonacisti, to je eno in isto....
Castrum
30. 11. 2021 09.51
-7
Prejšnji teden v EU Parlamentu razprava o Sloveniji - od 705 poslancev jih je bilo v dvorani "10" od tega 3/4 iz Slovenije. Res pa je, da si je celo šef od Tanje gospod Timmermans vzel pet minut in v svojem govor zelo pohvalil našo vlado in delo v predsedovanju svetu EU. Skratka, ta "izjemna zaskrbljenost celotne EU" zaradi Slovenije o kateri stalno govori gospa Tanja, po vidnem in slišanem seveda izpade še toliko bolj smešna in patetična.
patogen
30. 11. 2021 10.04
-9
Malinha
30. 11. 2021 10.10
+9
Resnica je pa domobranska prisega nacistom. "Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj." In je pomagal. Ha ha ha ha ha.......
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.15
+3
Končajte osnovno šolo pa boste kaj tudi razumeli.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.18
+2
Veste, kdaj vladni člani SDS ne lažejo? Samo ko ne spijo. V vrhu vlade sami kriminalci. Janši so NESPORNO dokazali sprejem podkupnine za Patrije v kar treh EU članicah pa ga je naše takrat desno US rešilo z zastaranjem V Avstriji samo posrednika pri poslu že tri leta sedita.
Cervantes Saavedra
30. 11. 2021 10.20
+5
za nepripravi patog: JJ je že maja lani razglasil zmago nad pandemijo kovida. - JJ je že jan. letos izjavil v EU (ko je ta nameravala dati STA 2 mil. evrov pomoči), da je problem s STA finančno že rešen. - Vizjak je najprej izjavil, da gre pri posnetku za lepljenko, nato pa obžaloval svoje besede o sodnikih. - Res je, tako nesmrtno lažejo bivši komunisti.
avioo
30. 11. 2021 12.29
-4
crestor
30. 11. 2021 09.45
-13
Priznanje gospe Tomc za pokončno držo, da se ni uklonila levičarskim manipulantom iz EU. Če bi imela int Veld vsaj kanček vesti in integritete, bi se na veliko ognila Tanji Fajon in njenim lažem, kar bi seveda lahko storila, pa jo je nekritično podprla in s tem potrdila, da so očitki Tomčeve povsem upravičeni! Sramota!
crestor
30. 11. 2021 09.46
-9
Siucer pa od dokazanih goljufov kot je nizozemska poslanka, ne moreš pričakovati resnice....
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.20
+3
Se zavedate kakšne bedarije pišete? Desničarjem v EU očitate, da so levičarski manipulanti??? Tudi evropska DESNA stranka EPP, v kateri je tudi SDS, je namreč potrdila poročilo kot verodostojno.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.22
+3
In kaj ni res? Se vam ne zdi čudno, da se 80 % Slovencev ta skrajna desničarska vlada gabi? In da jo podpirajo večinsko manj izobraženi in podeželje?
crestor
30. 11. 2021 10.29
-3
Se imaš sebe in podobne butle za 80% Slovencev?
milesdavis
30. 11. 2021 14.30
+2
Cresto je prišel provocirati na ta portal. Daj nared malo pavze in pojej tisti sendvič tam v kleti.
Kekec 007
30. 11. 2021 09.45
+12
Svečkarji mislijo, da tudi ostali sved deluje po sistemu SDS, ko neznanje in neumnost kompenziraš z nesramnostjo in aroganco.
patogen
30. 11. 2021 10.05
-11
Ne moreš se glede neznanja in neumnosti spustiti na nivo levičarjev. ato uporabiš aroganco.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.24
+5
Končajte osnovno šolo pa boste morda tudi kaj razumeli? Npr., da podpirate skrajne desničarje, ki so zlizani s cerkvijo inn kapitalom in jim dol visi za malega človeka.
crestor
30. 11. 2021 10.30
-6
avioo
30. 11. 2021 12.55
-2
MladInPerspektiven
30. 11. 2021 13.50
+3
No levaki nimajo sramu ... najbrž večina res nima, da boš pa rekel, da vi desni imate hahahahahah šiccc pojd v klet na eno črtico in nisem levak
bc123456
30. 11. 2021 09.35
+4
PAMETNI JANEZ JANŠA, SRAM TE BODI , VČERAJ NISI ČASTITAL TVOJIM DRŽAVLJANOM ZA PRAZNIK , ŠE VEDNO POTRJUJEŠ DA SI NA DRUGI STRANI.
Perivnik
30. 11. 2021 09.37
-8
@bc123456 - kuga je s tabo?!! Si padel z Lune. Že 30 let, HVALA BOGU, nam ni treba praznovati tega komunističnega praznika.
Perivnik
30. 11. 2021 09.39
-10
@bc123456 - Ali hočeš reči, da smo edina država znotraj EU, ki se časti vrednote zločinskega totalitarnega komunizma, ki ga je Svet EU označil kot sprevrženega sistema.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.25
+4
Ne bo držalo, nekoč fanatični komunist je na skrivaj praznoval.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.29
+4
V komunizmu so manj kradli in manj kratili demokratične pridobitve kot se to dogaja pod Janšo. Vizjak bi, zaradi svojih izjav, v Jugi letel. Celo admiral Mamula je letel, ko se je izvedelo, da so mu gradili vikend vojaki.
ivan res grozni
30. 11. 2021 10.35
+6
Ni res. V EU je totalitarni simbol samo vaša svastika, ne pa rdeča zvezda. Orban je kaznoval človeka, ki je na demonstracijah nosil zastavo z rdečo zvezdo, Evropsko sodišče pa jerazveljavilo kazen in kaznovalo Madžarsko. Za vas je bil komunizem sprevržni sistem, nacizem pa očitno ne, saj ste sodelovali z njim med vojno v načrtu za izbris slovenskega naroda. Brez rdeče zvezda vas danes ne bi bilo med živimi. Danes SDS sodeluje z našo neonacistično Blood and Honour. Za Hojsa so neonacisti biseri, vsi drugi pa svinje.
MladInPerspektiven
30. 11. 2021 13.53
+2
@Perivnik nič zato kaj je EU sprejela RDEČA ZVEZDA JE IN BO OSTALA SIMBOLLL UPORA proti takimi kot si ti. Tega ne boš spremenil. Poglej resnično nisem LEVI, star sem 21 let in dokler bom živ bo zame to PRAVI SIMBOL. Ti pa imaš najbrž največ še 20 let in papapapapa
Castrum
30. 11. 2021 09.34
-8
Tisti, ki ne loči med kreditom in depozitom. Tisti, ki nam razlaga da pomeni "retorično vprašanje" tisto vprašanje, ki ga postavi retorik. Tisti, ki mu je bilo potrebno teden dni razlagati, da je oksimoron in bistroumni nesmisel eno in isto, preden dojame. Tisti, ki nima pojma kaj je lapsus. Tisti, ki javno na forumu sprašuje drugega komentatorja "kolega" ali je pogledal kaj mu je poslal na e-mail. Tisti, ki ne ve da je Triglavom višja gora kot Kredarica., torej tisti, ki je po stoletjih uporabe besed »pod« in »na« spremenil definicijo. Po njegovem sedaj »na« pomeni nižje! In nenazadnje, to je tisti, ki je volil SDS!