Slovenija
Oglas

V Grčijo z nizkocenovnimi prevozniki

Ljubljana, 13. 03. 2023 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Letos namesto čarterskega poleta izberite nizkocenovnega prevoznika in si privoščite nepozabne prvomajske in poletne počitnice v Grčiji po noro ugodnih cenah!

Ob pregledovanju paketnih ponudb počitnic za letošnje leto mnogi le nejeverno zmajujejo z glavo. Težko je namreč sprejeti, da bo treba letos za težko prigarani oddih odšteti občutno več denarja, kot pretekla leta. Mnogi zato celo razmišljajo, da bi se letnemu dopustu enostavno odpovedali, a to je vse prej kot pametna odločitev. Telo namreč potrebuje počitek, um pa sprostitev in le kje je regeneracija lahko uspešnejša, kot na plaži, ob šumenju valov.

Grčija
Grčija FOTO: Shutterstock

Da bo imel vsak med nami možnost ustrezno spočiti telo in duha, so bili v turistični agenciji Počitnice.si pri pripravi paketnih ponudb pozorni predvsem na to, da ponudijo počitnice za vse okuse in denarnice. Pri tem so se osredotočili zlasti na Grčijo, eno najbolj priljubljenih destinacij na svetu!

Rezultat so TOP ponudbe prvomajskih in poletnih počitnic na grških otokih Krf in Kos ter na Južnem Cipru, ki so sestavljene iz povratnega letalskega poleta z nizkocenovnimi prevozniki z Zagreba ali Benetk ter izbrane namestitve na destinaciji!

Ugodne počitnice v Grčiji lahko poiščete s pomočjo priročnega iskalnika TUKAJ, ali pa za to zadolžite izkušene svetovalce na Počitnice.si, ki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri najboljšega počitniškega paketa za vaš žep. Želje glede destinacije, datum odhoda, tip in kakovost namestitve ter število in starost potnikov lahko enostavno sporočite na elektronski naslov info@pocitnice.si ali telefonsko številko 01/ 280 30 00 in že v nekaj urah boste prejeli najboljše ponudbe počitnic v Grčiji glede na izbrane kriterije. V kolikor vam je ljubši osebni pristop, so vam svetovalci s Počitnice.si od ponedeljka do sobote na voljo tudi v njihovih poslovalnicah v nakupovalnem centru Supernova Rudnik v Ljubljani ter v Supernovi Kranj Primskovo.
Grčija
Grčija FOTO: Shutterstock

Naj si bo raziskovanje otoka ali poležavanje na plaži – Grčija je vedno TOP izbira!

Razlogov za priljubljenost Grčije kot počitniške destinacije je veliko: dobre letalske povezave, bližina, izvrstna kulinarika in prečudovite plaže, ki so znane po vsem svetu in vsako leto gostijo tudi imena svetovnega kova. Antične namenitosti in spomeniki ob tem brez besed pripovedujejo zgodbo o neki civilizaciji, ki je ključno zaznamovala evropsko zgodovino in pomembno vplivala na današnjo kulturo. A kot da tudi to še ni dovolj, piko na i dodata še edinstvena narava in številne znamenitosti, ki bi jih bilo greh ne obiskati ter raziskati. Toda brez skrbi; tudi, če se odločite celoten oddih preživeti ob bazenu ali na plaži z osvežilno pijačo v eni ter dobro knjigo v drugi roki, vam nihče ne bo zameril. Počitnice so v prvi vrsti namreč namenjene počitku, zato je prav, da je ta vsaj enkrat na leto v središču pozornosti, kajne?

Je pa od intenzivnosti vašega oddiha v Grčiji odvisna izbira namestitve: Če radi raziskujete lokalno kulinariko in si čez dan ogledujete znamenitosti, se boste najbrž odločili za najem apartmaja/studia ali za polpenzion v hotelu oziroma nočitev z zajtrkom. Tistim, ki si na poletnem oddihu želite predvsem počitka ter družinam z otroki pa priporočamo izbiro hotela z all inclusive ponudbo, kjer so v ceni vključeni vsi obroki, prigrizki, alkoholne in brezalkoholne pijače ter bogata dnevna in večerna animacija za vse generacije. Ne glede na to, za katero možnost se odločite, se kak večer le odpravite do bližje taverne, da poskusite izjemne grške specialitete, ki slonijo na sveži zelenjavi ter sadju, lokalnih mesnih dobrotah in kapljici odličnega olivnega olja po vrhu, ter se prepričate o izjemni gostoljubnosti domačinov. 

Grčija
Grčija FOTO: Shutterstock

 

Ujemite izjemne popuste in si privoščite nepozabne počitnice v Grčiji! Za več informacij pišite na info@pocitnice.si ali pokličite na 01/ 280 30 00!

'Kalimera' – grški pozdrav, ki pride prav tudi na Južnem Cipru

Čeprav se uradno imenuje Republika Ciper, pa južni del tega sredozemskega otoka naseljuje grško prebivalstvo, zato boste tu deležni enakega sprejema kot na prvinskih grških otokih. Na Južni Ciper lahko tako za prvi maj kot v času poletnih počitnic poletite z nizkocenovnikom iz Zagreba. Morje tu je povsod zelo čisto, zaradi vetra je Ciper primeren tudi za deskarje in kajtarje. Plaže variirajo od zlato peščenih, do proda in drobnega kamenja ter skal. A Ciper lahko ponudi veliko več kot zgolj sonce, morje in lepe plaže. Njegova naravna bogastva, neokrnjena narava, prijazni ljudje, odlična kulinarika in burna zgodovina so vsekakor vredni večkratnih obiskov v vseh letnih časih.

Največ namestitev na Južnem Cipru najdete v okolici mest Paphos in Limassol. Obiskati velja še arheološki park na prostem Kato Paphos, kjer vas bodo očarale številne arheološke najdbe iz časa prazgodovine do srednjega veka ter Afroditino skalo, kjer naj bi se po zločinu iz strasti iz morske pene rodila boginja lepote in ljubezni Afrodita. Po pristno ciprsko izkušnjo se velja zapeljati na planote gorske verige Troodos, ki ponuja čudovite razglede, spotoma pa se ustaviti še v tisočletni vasici Omodos, za katero so značilne izjemno ozke ulice ter stare kamnite hiše.

Grčija
Grčija FOTO: Shutterstock

Otok Krf – priljubljena poletna rezidenca cesarice Sisi

Bodisi z Zagreba bodisi s Trevisa pri Benetkah lahko poletite tudi na nepozabne počitnice na grški otok Krf. Gre za enega najbolj zelenih grških otokov, ki ga zaradi čudovite pokrajine mnogi imenujejo tudi smaragdni otok. Otok Krf leži med Jadranskim in Ionskim morjem, pohvali se lahko z zelo bogato zgodovino, kulturno dediščino, prečudovitimi plažami in neokrnjeno naravo, tako da je zelo priljubljena destinacija za počitnice pri vseh generacijah. Severni del otoka je pretežno hribovit, plaže pa idealno izhodišče za umirjen dopust. Zahodna stran Krfa je bolj raznolika in se lahko pohvali z najlepšimi plažami otoka, ki so kot nalašč za družinske vragolije, jug pa je popolno izhodišče za vse, ki obožujete pestro nočno življenje. 

Poleg uživanja na različnih plažah širom otoka, med katerimi nikar ne izpustite plaže Sidari z znamenitim ljubezenskim tunelom, lahko počitnice na Krfu izkoristite tudi za sprehod po srednjeveških ulicah glavnega mesta, obisk mogočne palače Achilleon, ki je poimenovana po grškem mitološkem junaku Ahilu in je bil nekoč poletna rezidenca avstrijske cesarice Elizabete – Sisi ter nekdanjega ženskega samostana Vlacherna, ki leži na majhne skalnatem otočku, do katerega se lahko sprehodite po mostu in s katerega imate čudovit razgled na 'Mišji otok' z bizantinsko kapelo. 

Grčija
Grčija FOTO: Shutterstock

Na otok Kos po zdravje in spomine

Prav tako lahko bodisi z Zagreba bodisi z Benetk z nizkocenovnimi prevozniki poletite proti otoku Kos, ki leži sredi Egejskega morja, tik ob turškem Bodrumu. Gre za razgiban otok s 112 km dolgo obalo, kar pomeni, da tu zagotovo vsak najde prostor zase. Tu naj bi se rodil oče moderne znanstvene medicine, Hipokrat, na kar opominjajo arheološki ostanki velikega antičnega zdravilišča Asklepion ter mogočno drevo sredi prestolnice z obsegom kar 12 metrov. 

Ker ves čas malo pihlja, je Kos popolna počitniška destinacija. za ljubitelje kajtanja in surfanja, veter v laseh pa lahko še bolj pristno doživite na kolesu, ki je kot nalašč za odkrivanje čudovitih kotičkov otoka. Vsekakor velja raziskati notranjost Kosa, zlasti slikovito tradicionalno vasico Zia ter nekdanje glavno mesto Pyli, kjer najdete veliko ostankov iz časa vladanja Bizantinskega cesarstva. Edinstvena izkušnja bo tudi obisk toplih žveplenih vrelcev na območju Psalidi, ki izvirajo iz gora in naj bi imeli zaradi bogate mineralne sestave številne zdravilne učinke.

 

Naročnik oglasa je Turistična agencija Počitnice.si d.o.o.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni