Slovenija

V Jadranu lani občutno povečali prodajo

Sežana, 08. 04. 1999 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V sežanskem podjetju Jadran so lani zabeležili 2,9 milijarde tolarjev prodaje, kar je kar za četrtino več kot predlani, je povedal Anton Zobec, direktor podjetja, ki je še dodal, da je lani prodaja porasla na vseh segmentih, bistveno pa se je povečala na tujih trgih. Lanski bruto dobiček je tako znašal 110 milijonov tolarjev, čisti pa 87,4 milijona tolarjev.

Prodaja na tujih trgih se je lani povišala kar za 92 odstotkov z 230 na 440 milijonov tolarjev. Na tujih trgih, gre za trge Hrvaške, BiH in Makedonije, prodajajo prehrambene proizvode, tehnične izdelke in blago v tranzitu oziroma blago, ki ni slovenskega porekla.

''Za letos se bojimo, da bo prodaja na tujih trgih zaradi trenutne politične krize upadla. Obstaja nevarnost, da se kriza razširi celo na Makedonijo, ki je naš pomemben odjemalec,'' je povedal Zobec, ki je še dodal, da so lani avgusta v Zagrebu ustanovili podružnico, saj na tem trgu kupijo veliko lesa, v Sarajevu pa imajo predstavništvo. Na druge trge se po njegovih besedah ne nameravajo usmeriti, na trgu Zvezne republike Jugoslavije pa že doslej niso nastopali.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.