Slovenija

V jami Primadona se je poškodoval jamar, v teku reševalna akcija

Tolmin, 26. 03. 2022 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Maruša Slana
Komentarji
0

V jami Primadona na Tolminskem se je pri padcu na 300 metrov globine poškodoval jamar. Po zadnjih informacijah je utrpel zlom rame. Prva skupina reševalcev je že na poti v jamo. Po besedah jamarske reševalke gre za zahtevno reševalno akcijo, saj je jama zelo ozka.

Kot je za 24ur.com povedala jamarska reševalka Mateja Mazgan Senegačnik, so ekipe iz štirih reševalnih centrov Jamarske reševalne službe na poti v jamo, v nedeljo zjutraj pa se jim bodo pridružile še preostale ekipe. Pri reševanju bo pomagal tudi helikopter Slovenske vojske. 

Jamar se je poškodoval pri padcu na 300 metrov globine. Po besedah Mazgan Senegačnikove gre za zlom rame. Jamarska reševalka je še poudarila, da gre za zahtevno reševalno akcijo, saj je jama zelo ozka. 

Vodja JRS Walter Zakrajšek je sicer za STA povedal, da je padel izkušen jamar, ob njem pa sta trenutno še dva jamarja. Ko bodo reševalci prišli do ponesrečenca, se bodo odločili za način reševanja. 

Reševanje angleškega jamarja leta 2016.
Reševanje angleškega jamarja leta 2016. FOTO: Jamarska reševalna služba Slovenije

Primadona je 645 metrov globoka in 2907 metrov dolga jama v zaledju reke Tolminke. Tam se je leta 2016 odvila obsežna reševalna akcija, potem ko se je v jami poškodoval angleški jamar. Reševalci so morali takrat z eksplozivom širiti ožine jame, po skoraj 24 urah pa so Angleža uspešno rešili. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.