25°C

Pogačar ponos vseh: v Komendi mu že pripravljajo presenečenje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Mark Vidrih /
KOMENTARJI
10
Tadej Pogačar je s svojimi uspehi naredil veliko reklamo za slovensko kolesarstvo, o še ne 22-letnem Komendčanu z izbranimi besedami pripovedujejo tudi njegovi prijatelji. Da je trenutno drugo mesto na najelitnejši kolesarski dirki na svetu v vseh pogledih nekaj izjemnega, prikimava tudi župan. Kako se bodo mlademu junaku poklonili na občini in zakaj mu skulpture kolesa, kakršnega imajo v Rogličevem Kisovcu, najverjetneje ne bodo postavili?

Kako ponosni so na 22-letnika domačini, bodo od danes lahko prebrali vsi vozniki, namenjeni v to malo gorenjsko občino. Da ne bo pomote, da se ve, kje je doma eden najboljših kolesarjev na svetu, so poskrbeli tudi občinski uradniki. Najbolj fotografirana točka kraja je po novem postalo krožišče, ki so ga okrasili z navijaškimi napisi, ob drevo pa postavili belo kolo. 

Belo kolo za Pogačarja
Belo kolo za PogačarjaFOTO: POP TV

Stanislav Poglajen, župan občine Komenda, je priznal, da bi raje videl, da bi bil ta rumen kot bel. A ga lahko brez težav prebarvajo tudi na rumeno, še dodaja župan. Da je Pogačar nekaj posebnega, je bilo jasno že od začetka, pa pripoveduje njegov prijatelj Žiga, ki meni, da sta skupaj z Rogličem slovenskemu kolesarstvu naredila reklamo, kakršne še ni bilo.

Če bo majica ostala bela, bomo zelo zadovoljni, je jasen tudi župan, ki se mu zdi ideja o kolesarski skulpturi po vzoru Kisovca izvedljiva, toda bojijo se, da jih bodo iz občine Zagorje ob Savi preganjali, da so jim vzeli idejo.  Mladega asa na občini sicer že čaka presenečenje, za kaj gre, pa še ostaja, tako župan, poslovna skrivnost.