Slovenija

V Ljubljani do konca avgusta zaprto križišče na Poljanskem nasipu

Ljubljana, 15. 07. 2019 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ljubljani bodo zaradi rekonstrukcije Poljanske ceste za ves promet zaprli križišče Poljanske ceste, Rozmanove ulice in Poljanskega nasipa. Prenova Poljanske ceste je stekla marca, omenjeno križišče pa bo zaprto predvidoma do konca avgusta. V tem času bodo mestni avtobusi na linijah 5 in 13 vozili po spremenjeni trasi.

Mestni avtobusi na linijah 5 in 13 bodo tako v smeri Most vozili na relaciji Ilirska ulica–Njegoševa ulica–Roška cesta (Fabianijev most)–Poljanska cesta, v smeri proti centru prestolnice pa na trasi Poljanska cesta–Roška cesta (Fabianijev most)–Trubarjeva cesta (Hrvatski trg)–Rozmanova ulica–Ilirska ulica, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Ljubljanska občina se je v prenovo Poljanske ceste, od Kopitarjeve do Ambroževega trga, podala konec marca. Po prenovi bo veljal enak prometni režim kot pred zaporo: od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II. bo promet urejen enosmerno, razen za avtobuse in kolesarje.

Prenova Poljanske ceste, zaprto križišče
Prenova Poljanske ceste, zaprto križišče FOTO: Mestna občina Ljubljana

Cilj prenove: povečati pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto 

Projekt prenove Poljanske ceste je vreden 3,85 milijona evrov. Celovita prenova Poljanske ceste poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti in cestišča vključuje tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja.

Cilj projekta prenove Poljanske ceste je po pojasnilih ljubljanske občine izboljšati varnost udeležencev v cestnem prometu in povečati pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto. Poleg tega je cilj še ustvariti povezano in pregledno mrežo odprtih kolesarskih stez visoke kakovosti na celotnem območju Mestne občine Ljubljana ter ohraniti in urediti naravne elemente javnega prostora, tako pa tudi izboljšati turistično ponudbo.

"Ključnega pomena je predvsem zagotavljanje ustreznih in primernih kolesarskih in peš površin, ki bodo prispevale k razvoju trajnostne mobilnosti, s tem pa tudi k izboljšanju kakovosti zraka v mestu in k boljši povezanosti po funkciji različnih delov mesta, izboljšanju kakovosti življenjskega prostora v urbanem območju, povečanju prometne varnosti ter posledično k privlačnosti prostora tako za meščane kot tudi za obiskovalce mesta," so še pojasnili na občini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krainerland
15. 07. 2019 09.52
+0
Se pa dolgo obnavlja.
sandi101
15. 07. 2019 09.18
+5
Sovražim kolesarje, največji vrvež na cesti... In ko se pelje po cesti poleg pa kolesarska pot, ki seveda je ne upošteva misli, da je Bog na glavni cesti, policija pa nič, da takšne strogo bi kaznovala, ne prej kaznovani bomo mi vozniki kjer ga nismo prav obvozili...
KAPIBARA
15. 07. 2019 10.55
-2
Pa pojdi še ti s kolesom, ne pa 10 metrov pa z avtom..
estelle.r
15. 07. 2019 09.13
-5
Malo ste že tečni s temi izjemno specifičnimi lokalnimi novicami. Ne zanima nas.
proofreader
15. 07. 2019 08.39
+0
Zoki dela, da bo Ljubljana še lepša. Car.
noobtuberxxx
15. 07. 2019 07.39
+10
Kaj pa litijska,a bo res zaprta do 30.8.?
LOS - T
15. 07. 2019 10.46
+3
Prisegel bi, da je ko so začeli na tabli pisalo do 30.6. dan dva nazaj sem šel mimo in piše do 30.8. Zdaj bodo zaprli še to nesrečno Poljansko, odrezan sem od centra in obvoznice. Zaloška je zabasana v obe smeri, obvozna Hruševska za ven in pod gradom za v center sta pa kolovoza, ne ceste za dve vozili. Če greš na avtobus rabiš dve uri za 5 km, peš 45 minut, z mopedom ali kolesom pa reskiraš življenje in dve globi za vsako smer. Kopljejo in kopljejo teh 200 m ceste ko da delajo podzemno.
Krainerland
15. 07. 2019 12.21
Delajo kanalizacijo, kopljejo globoko da položijo cevi. So pa že skoraj pri koncu.