Slovenija

V Ljubljani spet deluje Turistično informacijski center

Ljubljana, 06. 04. 1999 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Turistično informacijski center Ljubljana je znova odprl svoja vrata v novih prostorih na vogalu Adamič Lundrovega nabrežja in Stritarjeve ulice. Kot so sporočili s centra, nudijo turistične informacije od ponedeljka do petka od 8. do 19. ure ter v soboto od 9. do 17. ure. Ob nedeljah in praznikih pa je odprta Turistično informacijska točka na Železniški postaji. Kot so povedali v centru, je bi obisk že prve dni izredno dober.

Število nočitev v Ljubljani se je v zadnjih štirih letih gibalo od 304.000 do 313.000 letno. Turistični obisk je dokaj enakomerno razpršen čez celo leto, z rahlim poudarkom na jesenskih mesecih, ko je v ljubljani približno ob istem času največ poslovnih srečanj in sejemskih ter kongresnih prireditev. Takrat Ljubljana na mesec gosti več kot 30.000 gostov.

Gostje, ki prihajajo v Ljubljano predvsem zaradi poslovnih in politično-administrativnih dejavnosti ali raznih kongresov ter srečanj, so v anketi kot najzanimivejše turistične posebnosti Ljubljane omenili stari del mesta in Ljubljanski grad. Največ gostov prihaja v Ljubljano iz Nemčije, Avstrije in Italije, v zadnjem letu pa je opaziti tudi velik porast števila gostov iz Amerike.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.