Slovenija

V ljubljanskem UKC se obeta stavka

Ljubljana, 18. 06. 2021 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvi sindikata ljubljanskega UKC in Sindikata zdravstva Slovenije sta se preoblikovali v stavkovna odbora in bosta začeli priprave na napoved ter izvedbo stavke. Vodstvu bolnišnice očitata enostranske poteze in ignoriranje dialoga pri pripravi sistemizacije delovnih mest. Vodstvo očitke zavrača.

Klinični center
Klinični center FOTO: Damjan Žibert

"Najhuje je, da tistim, ki že tako prejemajo nizke plače, te še dodatno znižujejo. Ljudje dobivajo nove pogodbe o zaposlitvi s preklicem stare in še vedno delajo na istih delovnih mestih," je za TV Slovenija poudaril Andrej Dočinski, predsednik Sindikata zdravstva Slovenije. "Če bomo šli v tej smeri, ne vem, kdo bo septembra še delal," je dodal.

Da se implementacija sistemizacije v predlagani obliki in obsegu ne sme izvesti, saj bi v temelju ogrozila delovanje Univerzitetnega kliničnega centra  Ljubljana, je zapisano tudi v sklepu izredne seje strokovnega sveta UKC.

V vodstvu obljubljajo, da bodo predloge sindikatov preučili. Pravijo, da so sistemizacijo delovnih mest začeli leta 2016, po prejemu odločbe inšpektorata za javno upravo. Dodali so, da je sodelovanje s predstavniki sindikatov nujno tako za zavod kot za zaposlene, je še poročala TV Slovenija.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
19. 06. 2021 17.23
Vse za ljubi everček
resslovenka
19. 06. 2021 14.37
Sej verjamem, da se je ministru nabralo zastarelega sranja čez glavo, ker se v 30.letih ni v zdravstvu nič premaknilo na bolje. Razen za zdravnike, če smo že čisto odkriti. Ampak tako ne bo šlo več naprej. Dost majo medicinske sestre in ostalo podplačano osebje. Veste ponižani in razzaljeni so lahko dolgo potrpežljivi, ko se zavejo, da samo za njih veljajo neke utesnjeno norme, pa odreagirajo, in prav je tako. Sem poslušala g. Poklukarja na soočenju na nacionalki in na POP TV, v večernih poročilih. Razočarana sem nad njim in njegovim razumevanjem situacije. Na koncu bo lahko v zdravstvu delal sam z zdravniki, direktorji, vodji, administratorji.... Kdo bo delal nego? Pa še to. Podaljšujejo se čakalne vrste, mnogo ljudi ne more do osebnega zdravnika, kar online jih "zdravijo". 🙄 Slovensko zdravstvo je bilo v nekih drugih časih priznano kot odlično in to v svetovnem merilu. V naš KC so se hodili zdravit iz tujine. Čakalnih vrst ni bilo in vse je delovalo tudi na primarni ravni. In danes? Vse je v razsulu. Množica dobro plačanih zdravstvenih ministrov ni bila sposobna zdravstveni sistem postaviti na neke zdrave temelje. In oprostite, za to so bili hudičevo dobro plačani in za nič odgovorni. Tudi aktualni minister, ne bo napravil reda, preveč gnilobe se je razpaslo že v same temelje na tem področju. 😎
fv1
19. 06. 2021 08.48
+5
Končno bo prišla resnica na dan, dodatkov več nebo in se je uresničilo kot je bilo predvidevano
kwa.dugaja
19. 06. 2021 08.39
+1
pravilno!! vse sestre in bolnicarji bi morali stavkat pa da vidimo kdo vam bo riti spucal!! ko so na svedskem stavkali so bolnike vozili v drugo drzavo! samo sovenclji zatucani ne vidijo kakp se stavka na drugo strani alp v razvitem svetu in se nekaj usajajo ker jim recepta ne sprinta v dveh minutah! bodite hvalezni da imate lar imate, ker ce bi se sestram slo za denar bi vi zgnili na posteljah!!
mijavci
19. 06. 2021 08.29
+0
A bo treba covid dodatke vračat zaradi lažne plandemije, ker se mi ne da brat prispevka.