Slovenija

V Mariboru že šest kandidatov za županski stolček

Maribor, 13. 10. 2022 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jana Ujčič
Komentarji
7

V Mariboru bo vsaj šest kandidatov tekmovalo za županski stolček. Med njimi je aktualni župan Saša Arsenovič, ki se na volitve podaja s podpisi občanov. V stranki SD so po tem, ko se je Vojko Flis odločil za kandidaturo pri Gibanju Svoboda, našli novega kandidata. Neuradno so kandidaturo napovedali še trije kandidati. Ali se v tekmo podaja tudi Franc Kangler?

Za prvega moža ali žensko štajerske prestolnice vlada precej zanimanja. Za zdaj je kandidaturo uradno najavilo šest kandidatov. Stranka SDS stavi na poslanca in vodjo lokalnega odbora stranke Dejana Kaloha, predlagatelj njegove kandidature je nekdanji rektor in član SDS Ivan Rozman.  "Jaz sem lokalpatriot. V mestu živim že 47 let, vem, kako to mesto diha, poznam ga do obisti. Sem človek dialoga politične širine, bom znal povezati deležnike ne samo iz politične srede, tudi iz strokovnih krogov," je povedal kandidat Kaloh. 

Kandidat Gibanja Svoboda je nekdanji direktor UKC Maribor Vojko Flis. Z njim so se pogovarjali tudi v SD, a se je Flis na koncu odločil za Gibanje Svoboda. V SD so našli novega kandidata, to je Boštjan Klun, komunikator in nekdanji TV voditelj. "Mislim da je drugačnost tista, ki nas lahko definira, in to je tudi morda nek povod k odločitvi, menim da smo med vsemi vsebinami, formami, med vsem, karkoli naredimo, preprosto pozabili na eno temeljno zadevo, na kateri lahko veliko naredimo, in to mislim, da so odnosi, poudarjanje dobrih odnosov, sprememba odnosov, sprememba nas samih v teh odnosih," je povedal kandidat Klun.  

Aktualni župan Saša Arsenovič pa pravi, da ni razmišljal, da bi za podporo prosil kakšno od strank. Zato je 27. septembra odšel  v v zbiranje podpisov, predvčerajšnjim so kvoto dosegli, pravi. Povedal je tudi, da je želel z zbiranjem "preveriti, ali so ljudje zadovoljni z delom, ki smo ga s čudovito ekipo v zadnjih štirih letih opravili, vem, da smo naredili toliko projektov, kot jih mesto še nikoli ni naredilo". 

V župansko tekmo se je s podporo Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti podala tudi nekdanja poslanka Lidija Divjak Mirnik in Igor Jurišič, ki ga podpira Stranka mladih Zeleni Evrope. Neuradno so svojo kandidaturo napovedali še trije kandidati. Franc Kangler sicer zaenkrat ni evidentiran kot županski kandidat, a ni rečeno, da se to ne bo spremenilo

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Guardian990
15. 10. 2022 10.30
Zlatko Trebovšek 1
14. 10. 2022 14.23
Te lokalne volitve bodo na splošno zelo zanimive,ker je narod postal previden,če so že pri Golobu zavozili bodo po vsej verjetnosti tukaj bolj pazljivi.
JAZsemTI
13. 10. 2022 21.37
+2
Kaj pa Murko? Predvolilni shodi bi znali bit “zanimivi”…🤪
_Heisenberg_
13. 10. 2022 21.10
+0
Zoki bo zmagal,ker bodo Zlatkoti glasovali zanjga.Slo ze dolgo ni vec Slo.
Zlatko Trebovšek 1
14. 10. 2022 14.21
St. Gallen
13. 10. 2022 21.06
+0
kje je Sisko, kader?
hondoid
13. 10. 2022 21.04
+3
Dejan Kaloh in nič drugega 😎