Slovenija
Oglas

V Mozirski gaj prihajajo eksotične živali

Ljubljana, 11. 08. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mozirski gaj skozi vse leto pripravlja različne atraktivne razstave, tokrat pa vas od 12. do 15. avgusta ponovno vabi na tradicionalno poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja.

Cvetlična mavrica je postala pravi zaščitni znak Mozirskega gaja.
Cvetlična mavrica je postala pravi zaščitni znak Mozirskega gaja. FOTO: Arhiv ponudnika

Mozirski gaj je park cvetja in muzej na prostem, kjer skozi vse leto organizirajo različne atraktivne razstave, vezane na letne čase. To poletje so nadvse veseli, da vas lahko od 12. do 15. avgusta ponovno povabijo na poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja, na 27. Bioexo. Poletna razstava bo potekala vsak dan, od 9. do 19. ure, tudi tokrat pa jo organizirajo skupaj s svojimi dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. To bo edina velika razstava društva Bioexo v tem letu. 

Čeprav se je skozi vse leto po Mozirskem gaju mogoče sprehoditi v senci dreves in med razcvetenimi gredicami, pa bodo tokrat cvetju delale družbo še eksotične živali, kot so anakonda, legvani, ptičji pajki, orjaške kopenske želve, eksotične ptice, kuščarji in še kakšno presenečenje. Med drugim pride na razstavo več primerkov burmanskih in mrežastih pitonov, ki veljajo za najdaljše kače na svetu, pa tudi eni največjih kuščarjev na svetu – varani. 

Na poletni razstavi eksotičnih živali in cvetja so glavne zvezde gotovo kače.
Na poletni razstavi eksotičnih živali in cvetja so glavne zvezde gotovo kače. FOTO: Arhiv ponudnika

Vstopnice za razstavo je mogoče kupiti na dan dogodka na vhodu v Mozirski gaj, kjer sprejemajo le gotovino ali pa že v naprej, preko spleta.

V času razstave na voljo številne aktivnosti

Kot vsaka razstava v Mozirskem gaju, tudi tokratna ne bo »zgolj« razstava, temveč jo v tem času v Mozirskem gaju spremljajo še številne aktivnosti. 

Na razstavi eksotičnih živali v Mozirskem gaju leta 2019 so veliko pozornosti pobrali tudi kuščarji.
Na razstavi eksotičnih živali v Mozirskem gaju leta 2019 so veliko pozornosti pobrali tudi kuščarji. FOTO: Arhiv ponudnika

Sprehodili se boste lahko med stojnicami, raziskovali skrivnosti Mozirskega gaja in spoznavali živali čisto od blizu. Obeta se namreč spoznavanje zvezd razstave od blizu, pa tudi Bioexo vodene delavnice, katerih namen je odpravljanje strahu pred kačami in žuželkami. Slednje bodo potekale dvakrat na dan, dopoldne in popoldne, nanje pa se je potrebno prijaviti na info@bioexo.si.

Več o dogajanju, povezanim z razstavo, si lahko ogledate v objavljenem dogodku.

Poletno cvetje in čudoviti vrtovi

V tem času pa vas v Mozirskem gaju čaka še mnogo več, kot samo polenta razstava eksotičnih živali. Tam vas bodo pričakale različne stojnice, pa ptice in želve ter čudovito cvetje. 

Mozirski gaj je to poletje res lepo razcveten.
Mozirski gaj je to poletje res lepo razcveten. FOTO: Arhiv ponudnika

Cvetlična mavrica in zeleni tunel, ki sta po svoje postala že kar zaščitna znaka Mozirskega gaja, vas bosta prevzela, pri recepciji Mozirskega gaja pa vas čaka tudi čisto prenovljena lokomotiva. Povsem so jo prenovili prav ob začetku te sezone. Zeliščni vrt je poln življenja, največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi, pa vas bodo očistili negativnih energij. Navdušili se boste nad Japonskim vrtom, kjer trenutno cvetijo lokvanji in še dopolnjujejo harmonijo razgleda. Pravljično energijo pa boste začutili v Začarani vasi, kjer vas čakajo čudovite vilinske hišice, obdane s cvetjem, v katerih se skrivajo vile in druga magična bitja.

Eden najljubših kotičkov obiskovalcev Mozirskega gaja je Začarana vas z očarljivimi vilinskimi hišicami.
Eden najljubših kotičkov obiskovalcev Mozirskega gaja je Začarana vas z očarljivimi vilinskimi hišicami. FOTO: Arhiv ponudnika

Tudi najmlajši bodo uživali v Mozirskem gaju, saj jih sredi parka čaka novo otroško igrišče iz naravnih materialov. Po parku pa se v teh dneh lahko popeljejo tudi s kolesom Pony, saj ravno v tem času tam poteka nagradna igra, v kateri si lahko prislužite omenjeno kolo ali pa letno vstopnico za Mozirski gaj. 

Mozirski gaj vas torej od 12. do 15. avgusta 2021 spet pričakuje na veliki poletni razstavi, da tam skupaj ustvarite nove spomine in začutite čarobnost poletja. Obiščete pa jih lahko tudi pred in po razstavi, saj park ostaja odprt vse do sredine oktobra. 

Mozirski gaj je pred letom dni dobil čisto novo otroško igrišče.
Mozirski gaj je pred letom dni dobil čisto novo otroško igrišče. FOTO: Arhiv ponudnika

Več o tem, kaj vse se tam dogaja, boste izvedeli, če boste spremljali njihovo Facebook stran.


Naročnik oglasa je Ekološko hortikulturno društvo Mozirski gaj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou