Slovenija

DUTB prodaja zadnja stanovanja v Nokturnu

Koper, 09. 07. 2020 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nuša Stegnar
Komentarji
5

V koprski soseski Nokturno, ki velja za nadstandardno, a se je pred leti soočala s številnimi težavami, ki jih je morala lastnica DUTB sanirati, je na voljo šest novih stanovanj, ki jih DUTB prodaja z zbiranjem zavezujočih ponudb.

Stanovanjska soseska Nokturno, ki jo je DUTB odkupila od propadlega gradbinca GPG Inženiring leta 2014, še vedno ni v celoti zasedena. DUTB namreč začenja s prodajo novih šestih stanovanj, prodaja pa bo potekala z zbiranjem zavezujočih ponudb do 31. avgusta letos.

Nokturno
Nokturno FOTO:

Prva stanovanja je DUTB sicer na trg dala že leta 2016 in 2017, a pojavile so se težave, zaradi katerih je morala nato sanirati velik del soseske, ki so jo sicer začeli graditi leta 2009. Spomnimo samo, da stanovalci zaradi ozkega uvoza v zgornjo etažo garažne hiše niso mogli priti do svojih parkirnih mest, ker so ob vsakem poskusu 'podrsali' svoja vozila. 

DUTB je sosesko Nokturno prevzela iz stečaja družbe GPG v izjemno slabem stanju. Objekt je obsežno sanirala, kljub temu pa so se v določenih stanovanjih pojavile težave, ki se v objektih takšnega obsega praviloma vedno pojavljajo. V skladu z jamstvi, ki jih je DUTB priznala kupcem, se vse priznane reklamacije rešujejo v dogovorjenih rokih. Sanacija je doslej stala okoli tri milijone evrov. DUTB

Soseska, ki je kar nekaj let samevala, je pred lastništvom DUTB, propadala. Odpadal je dekorativni omet, popokali so števci v ceveh brez vode, dvigala niso delala. DUTB je tako morala v letih pred in po prvih nakupih stanovanj, ki so šla za med, pregledati in servisirati vse fasadne elemente v objektih: vhodna vrata, okna in senčila, sanirati vlago, obnoviti tlake v notranjih prostorih in na terasah, popraviti opleske, odpraviti napake na inštalacijah, obnoviti fasado, dvigala in zunanja igrala, strehe in svetlobne kupole ter obnoviti priključke.

Kot kaže je soseska tako pripravljena še na zadnje lastnike. Na DUTB pravijo, da so stanovanja zanimiva tako za domačine kot za tujce, primerna pa so tudi za investicijo. Stanovanja, ki bodo na voljo za ogled od sobote, 11. julija, so neto tlorisnih površin od 110,25 do 154 kvadratnih metrov.

Stanovanjska soseska Nokturno se sicer nahaja na brežini Markovca v Kopru in obsega tri nize večstanovanjskih objektov s skupno 235 stanovanj. "Naselje z odlično lokacijo nudi razgled na Koprski in Tržaški zaliv in privlačen morski ambient. Umaknjeno je od mestnega vrveža, hkrati pa nudi bližino potrebne infrastrukture za hiter dostop do obalnih mest ter sosednjih držav," so zapisali v DUTB.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
09. 07. 2020 19.21
+1
Jih bo kupil ventilator, vse....
Trgo_mk3
09. 07. 2020 18.00
+4
Povsod take zgodbe. Postavijo objekt, ki je že ob otvoritvi zastarel, cene dvignejo v nebo. Ljudstvo ni neumno in tudi ne finančno dovolj premožno, da bi lahko kar tako malo kupovalo brez premisleka. Blizu mene stoji objekt, ki 15 let kasneje v celoti sameva saj so cene še vedno tako nerealne, da se vsi ljudje delajo norca iz tega. A lastniki živijo za luno in kažejo s prsti na ljudi. Zelo podobno kot trenutna vlada. :) Če objekt potrebuje izpostavitev v spletni novičarski hiši, takoj veš da nekaj zelo smrdi.
Angelica007
09. 07. 2020 14.08
+6
ne zavajajte ljudi z taksnim mikavnim oglasom! Nokturno je vse prej,kot prijetno bivalisce!
riss
09. 07. 2020 13.48
+11
Verjetno bo podobna "mučka", kot v Celovških dvorih, kjer so se zbirale zavezujoče ponudbe pri notarju. Podana je bila izhodiščna cena in potem nisi več vedel pri čem si. Kdo je nadziral odpiranje ponudb, kdo je skrbel, da se res niso dodajale nove ponudbe po odprtju ponudb,... Popolnoma ne transparentna prodaja in nekateri so verjetno veliko zaslužili, drugi pa kupili stanovanja mogoče za 100 € višjo ceno, ko so dobili ustrezno informacijo katera je prava cena. Seveda pa ne vem kakšne so bile provizije, da si prišel zraven. Sam sem sodeloval v treh krogih, dal vedno ponudbe za 3 stanovanja, seveda bi kupil samo enega, pa nisi vedel pri čem si. Prodajalci (resnični upniki država preko banke, s tem pa državljani RS) bi pa lahko iztržili veliko več denarja z odprto prodajo, ko bi se vršile npr. dražbe. Tako je pa denar "verjetno" spet končal v pravih rokah. Vem, da je prodajala nepremičninska agencija Stoja (ne vem pa kako se pride zraven, da imaš izključno pravico prodajati po nekih čudnih kriterijih . KDO DOVOLJUJE TAKŠNE PRODAJE DRUŽBENEGA PREMOŽENJA? Slabe prakse se nadaljujejo povsod, začelo pa se je s prodajo družbenih stanovanj in hiš po letu 1990 za drobiž, če si le bil stanovalec ali si imel možnost odkupiti kar nekaj stanovanj, tudi od drugih ljudi. KATASTROFA IN PRI NAS RES NIČ NI IN NE ŠTIMA!
User1063544
09. 07. 2020 12.27
+6
Bodo prileteli slovenski korona-miljonarji s svežim kapitalom... Ni frke, to se bo prodalo kot za med...