Slovenija

V NUK pripravljajo razstavo o Jovanu Veselu Koseskem

Ljubljana, 04. 02. 1998 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Narodni in univerzitetni knjižnici odločili osvetliti "enega najbolj zanimivih fenomenov v slovenski književnosti", pesnika Jovana Vesela Koseskega (1798-1884); ob dvestoletnici rojstva Prešernovega sodobnika, njegovega danes skoraj neznanega pesniškega tekmeca, bodo v torek, 10. februarja, odprli razstavo in na njej predstavili "pomemben segment tiste dobe, v kateri je ustvarjal tudi Prešeren": rokopisno gradivo, originalne tiske in objave Koseskega v Bleiweisovih Novicah ter ostalo knjižno in slikovno gradivo, ki ponazarja pesniški razvoj Koseskega in odmeve sodobnikov na njegovo ustvarjanje; razstavo je pripravil Marijan Rupert.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.