Slovenija

V OŠ 8 talcev Logatec meteorna voda zalila prostore, tudi dve učilnici

Logatec, 23. 09. 2020 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Meteorne vode so v torek zalile hodnik, kabinet, učilnico in del telovadnice OŠ 8 talcev Logatec, kjer potekajo dela na prizidku k šoli, je povedala ravnateljica šole Karmen Cunder. Posredovati so morali gasilci, pouk v dveh učilnicah pa še vsaj tri dni ne bo mogoč.

Ravnateljica šole Karmen Cunder.
Ravnateljica šole Karmen Cunder. FOTO: Damjan Žibert

Kot je pojasnila ravnateljica OŠ 8 talcev Logatec Karmen Cunder, so uspeli pouk v živo vseeno ohraniti z združevanjem dveh skupin pri predmetu Naravoslovje in tehnika ter rotiranjem enega od dveh razredov, ki sta ostala brez učilnice, po učilnicah ostalih razredov, medtem ko imajo ti športno vzgojo. Pri tem sicer še niso uspeli misliti na preventivne ukrepe glede covida-19 je priznala ravnateljica in dodala, da gre za začasno rešitev. Po njenih navedbah je poplavljena ena učilnica, druga pa je nedostopna zaradi poplave na hodniku.

Do poplave na površini 150 kvadratnih metrov je po navedbah gasilcev prišlo zaradi napake pri gradnji prizidka šoli. Po navedbah Cundrove pa še ni jasno, zakaj točno je prišlo do poplave.

"Pri gradnji prizidka so morali odpreti del strehe, da so lahko betonirali novo ploščo. Ta del strehe so sicer zakrili nazaj, ampak še ni bilo žlebov in napušča." Prav tako del plošče, na katero je bila začasno speljana voda, ni končan, je dejala Cundrova. Deluje, kot da v podjetju Lesnina MG niso predvideli padavin, je dodala.

Podjetju so po njenih besedah dali pogoj, da v treh dneh sanira poplavljene prostore tako, da bodo učilnice spet uporabne. V tem času morajo razvlažiti prostore, zamenjati mavčne plošče, skozi katere je tekla voda, in poskrbeti za varnost električne napeljave, saj je voda tekla tudi izpod luči.

Poleg tega je poplavila tudi kanalizacija ob šoli, ki so jo med gradnjo prizidka odprli, ne pa tudi zaprli, je potrdila Cundrova. Pojasnila je, da je v kanalizacijo nanašalo material, dokler se ni zamašila, in v torek nato udarila na površje.

OŠ 8 talcev Logatec.
OŠ 8 talcev Logatec. FOTO: Damjan Žibert

Po zadnjih informacijah še vedno velja, da naj bi bila gradbena dela na prizidku zaključena do konca oktobra, je dejala ravnateljica. "Zamude naj ne bi bilo, če pa bo, naj bi to pomenilo kakšen teden dni," je povedala. Da zamud pri zaključku projekta prizidka ne bo, verjame tudi župan Logatca Bert Menard.

Župan je izrazil prepričanje, da do poplave "ni prišlo zaradi napake, ampak ker so se izvajalci zanesli na to, da ne bo dežja". Dodal je, da se z izvajalci sestanejo vsak četrtek in da se bodo sestali ter pogovorili tudi ta teden.

V pravočasen zaključek gradnje prizidka pa dvomi predsednik sveta šole Boštjan Martinčič. "Po izkušnjah, ko je bilo za 30 kvadratnih metrov kuhinje dva tedna zamude, dvomimo, da bo prizidek končan do konca oktobra," je povedal. "To puščanje vode je samo vrh ledene gore prostorskih težav," je dejal Martinčič. Poplava je tako povzročila le še eno v vrsti prostorskih težav, s katerimi se že leta sooča logaška osnovna šola.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

461864
23. 09. 2020 21.12
+1
A je Berto prevzemal objekt, pol jasno da je tako.
klipov
23. 09. 2020 17.51
+2
Berto Menard, ne Bert...
pekoči paradižnik
23. 09. 2020 16.33
+7
Kakršen izvajalec, tak izdelek.