Slovenija
Oglas

V Pekarni SPAR so tokrat iz kruha ustvarili moko!

Ljubljana, 16. 10. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetovni dan hrane je dan, ko se zavemo, koliko hrane pristane v smeteh in kaj lahko stori čisto vsak posameznik, da pripomore k zmanjšanju količine odpadne hrane. Vas zanima, kako se te problematike lotevajo v SPARU? Berite naprej.

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik FOTO: Arhiv ponudnika

Priznani chef Marko Pavčnik in SPAR v okviru akcije »Hrana ne sodi v smeti« tekom celega leta sledilcem na družbenih omrežjih ponujata zanimive recepte in nasvete za odgovorno ravnanje s hrano. Letos pa sta na svetovni dan hrane napravila še korak dlje. In tako je iz kruha nastala »moka«. In iz te »moke« prav poseben kruh.

Iz tega kruha bo »moka«. Ne, nismo se zatipkali.

Kar smo sprva mislili, da je tiskarski škrat, se je na koncu izkazalo, da je vse prej drugo kot to. Na SPAROVIH družbenih omrežjih so pred kratkim krožili videi, v katerih je chef Marko Pavčnik vzbudil pozornost zaradi svojega dvoumnega zaključka, da bo iz kruha nastala »moka«. 

SPAR je na svetovni dan hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, razkril, da v Pekarni SPAR iz viška kruha pripravljajo »moko«, ki jo nato uporabijo za pripravo svežega in okusnega Trajnostnega kruha. To predstavlja pomemben mejnik v boju za manj zavržene hrane, saj je SPAR prvi trgovec v Sloveniji, ki je v svoji pekarni razvil takšno trajnostno inovacijo.

Vas zanima, kako je nastal Trajnostni kruh?

V spodnjem videu s chefom Markom Pavčnikom si oglejte, kako so v Pekarni SPAR pripravili Trajnostni kruh, ki je izdelan iz viška sveže spečenega kruha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V SPARU so bili tudi dobrodelni

Trajnostni kruh bo na voljo na SPAROVIH policah. A to ni vse: pri trgovcu so se odločili tudi, da 100 svežih hlebčkov podarijo v dobrodelne namene. V okviru te akcije so v SPARU Črnomelj Slovenski filantropiji predali 50 hlebčkov Trajnostnega kruha, v INTERSPARU Celje pa naslednjih 50 hlebčkov predali Zvezi Lions klubov, Distrikt 129, Slovenija. Z donacijo Trajnostnega kruha so tako osrečili kar 100 slovenskih družin.

Trajnostni kruh
Trajnostni kruh FOTO: Arhiv ponudnika

Trajnostni kruh je le ena izmed inovacij Pekarne SPAR

Pekarna SPAR je znana po svojih inovacijah in je največkrat nagrajena pekarna za inovativnost v Sloveniji. Že 6. leto zapored je namreč prejemnik prestižnega priznanja, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeli najbolj inovativnim živilom. 

»Že lani smo v okviru projekta »Hrana ne sodi v smeti« skupaj z Markom Pavčnikom iz 68 kg hrane pripravili kar 257 obrokov, ki smo jih kasneje razdelili najbolj ranljivim skupinam, letos pa smo napravili še dodaten korak. V Pekarni SPAR smo se odločili, da razvijemo Trajnostni kruh, izdelan iz viška pečenega kruha. Nad rezultatom smo navdušeni, saj je kruh odličnega okusa,« pravi Boštjan Kos, vodja Pekarne SPAR. 

Nad Trajnostnim kruhom je navdušen tudi Marko Pavčnik, chef restavracije Pavus: »Vesel sem, da lahko že drugo leto zapored sodelujem s podjetjem SPAR Slovenija. Skupaj ustvarjamo in delimo praktične nasvete, kako lahko vsak doma porabi hrano do konca.«


Naročnik oglasa je Spar Slovenija.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1