Slovenija
Oglas

V Portorož na najboljše penine

Ljubljana, 05. 12. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Glamurozen večer, izbrane penine in šampanjci, kulinarični presežki – to je zlata nit letošnjega Festivala penin, ki bo 26. decembra poskrbel za hedonistično razvajanje.

V razkošni Kristalni dvorani boste lahko izbrali svojo najljubšo penino.
V razkošni Kristalni dvorani boste lahko izbrali svojo najljubšo penino. FOTO: Jaka Ivančič

Čarobnost prostora za več kot 100 vzorcev penečih vin

Letošnji Festival penin bo v čudoviti Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož obiskovalce razvajal z več kot 100 vzorci penečih vin iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Francije. Predstavile se bodo vinske kleti iz vseh slovenskih vinorodnih dežel. Med njimi ne bo manjkala tudi največja istrska klet Vinakoper, ki svojo zgodbo vinogradništva in vinarstva ustvarja že od leta 1947. Ljubitelji izbranih mehurčkov boste lahko 26. decembra izbirali med belimi, rdečimi in rosé peninami, pripravljenimi po klasični ali charmat metodi, pa tudi med pravimi šampanjci iz francoske pokrajine Šampanje – vse v kombinaciji s prefinjenimi prigrizki izpod rok vrhunskih chefov. Poleg istrskih kulinaričnih klasik, kot so pršut in fuži s tartufi, bodo na festivalu ponujali tudi ostrige, ki jih bodo s posebnim nožem odpirali kar pred gosti. Prava gurmanska specialiteta pa bo svež Piranski brancin Fonda, rezan na carpaccio in sashimi s solnim cvetom iz piranskih solin in istrskim oljčnim oljem. Vstopnice za Festival penin so že na voljo. Po predprodajni ceni jih lahko na spletni strani Festivala penin ter v TIC Portorož in TIC Piran kupite do 20. decembra oz. do razprodaje.

Večer odličnih penin bosta dopolnili gala večerja in očarljiva glasba.
Večer odličnih penin bosta dopolnili gala večerja in očarljiva glasba. FOTO: Omar Palakovič

Večer izbranih okusov in glasbe

Ekskluzivna vstopnica Festival penin Gourmet je prava izbira za vse, ki si želite večer zaokrožiti z gala večerjo v fine-dining restavraciji Sophia. Pethodni menu izpod rok chefa Tomáša Chilýja bo ob spremljavi izbranih penin – vključno z letošnjo zmagovalno penino – poskrbel za še tako zahtevne kulinarične navdušence. Kaj pa glasba? Ne zamudite koncerta italijanske zasedbe Operapop, ki vas bo očarala z opernimi arijami v modernejši preobleki na zunanjem prizorišču v parku hotela takoj po razglasitvi Naj penine Portoroža 2022.   

Prefinjeni kulinarični užitki s spremljavo penin.
Prefinjeni kulinarični užitki s spremljavo penin. FOTO: Vecchia osteria-Stara gostilna Dean Dubokovič

December je mesec penin

Portorož in Piran bosta v znamenju penin kar ves mesec. Podajte se na kulinarično popotovanje v izbrane lokalne restavracije, ki decembra ponujajo degustacijske menuje s spremljavo penečih vin. Sodeluje deset najboljših z destinacije: COB, Rizibizi, Vecchia osteria–Stara gostilna, Sophia, La bottega dei sapori, Restavracija Marina Portorož, Istrian bistro & Tapas bar, gostilna Na burji ter Cafè Central in Vinoteka Koželj. Izbirate lahko med manjšimi slanimi in sladkimi prigrizki, trihodnimi menuji pa vse do osemhodnega doživetja v restavraciji z Michelinovo zvezdico. Preživite večer v prijetni družbi in nazdravite novemu letu s penino po vašem okusu.

 

Naročnik oglasa je Turistično združenje Portorož, g.i.z.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1