Slovenija

V priporu le še Perić

Ljubljana, 20. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po neuradnih podatkih je policija iz pripora izpustila Igorja Miškoviča, ki je osumljen pomoči Igorju Periću pri umoru družine Rakić. Miškovič naj bi Periću priskrbel avtomatsko pištolo.

V kazenski ovadbi zoper Perića je zapisano, da obstaja utemeljen sum, da je hladnokrvno umoril svojega očima, mlajšega polbrata in mater.

Kdaj točno so Miškoviča izpustili, nam ni uspelo izvedeti, očitno pa je, da zanj ni bilo razlogov za pripor. Kot smo že poročali, je preiskovalni sodnik Ivanu Periću odredil šest mesečni pripor, zaradi možnosti oviranja nadaljnje preiskave. Njegov odvetnik Peter Čeferin je že včeraj napovedal, da se bo na sklep pritožil.

Miškovič naj bi Periću priskrbel morilsko orožje
Miškovič naj bi Periću priskrbel morilsko orožje FOTO: POP TV

Policija je tako v treh dneh aretirala pet oseb, zoper tri so odredili policijsko pridržanje. Perićevo dekle so izpustili predvčerašnjim, včeraj zvečer pa najverjetneje še Miškoviča.

Generalna policijska uprava, ki je bila doslej izjemno skopa z informacijami, bo jutri pripravila novinarsko konferenco, več o samem primeru pa naj bi povedali tako predstavniki slovenske policije in tožilstva, kot tudi njihovi hrvaški kolegi.

SORODNI ČLANKI