Gospodarstvo

V Revozu spet stekla proizvodnja

Novo mesto, 27. 01. 2021 07.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
10

V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, zaustavili proizvodnjo, so to zdaj vnovič zagnali. Sestavne dele so dobili iz Španije, kamor je Treves uspel prenesti del proizvodnje.

V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje pred tednoma v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, prejšnjo sredo zvečer zaustavili proizvodnjo, so to po tednu dni danes vnovič zagnali.
V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje pred tednoma v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, prejšnjo sredo zvečer zaustavili proizvodnjo, so to po tednu dni danes vnovič zagnali. FOTO: Damjan Žibert

Proizvodnjo so vnovič zagnali z današnjo dopoldansko izmeno ob 6. uri zjutraj in jo nadaljujejo z redno popoldansko izmeno, je potrdila vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović.

Vodja Revozove službe za komuniciranje je sicer že ob napovedi zaustavitve pojasnila, da Treves Revozu dobavlja različno izolirane talne in druge obloge ter še nekaj drugih izdelkov, ki jih vgrajujejo v model twinga. Ker njegova izdelava obsega dve tretjini Revozove proizvodnje, pa se je tovarniško vodstvo pred dobrim tednom odločilo za štiridnevno zaustavitev proizvodnje. V Revozu so prepričani, da bodo teh nekaj dni izpada proizvodnje zaradi požara v Trevesu hitro nadoknadili, je dejala Bašek Zildžovićeva.

Pri vnovičnem zagonu proizvodnje ni bilo posebnosti in ta tekoče poteka. Nadoknaditi pa bodo morali štiridnevni izpad proizvodnje oziroma izdelavo približno 2500 vozil. Omenjeni izpad sicer nameravajo nadoknaditi v kratkem, je dodala.

Kot je pojasnila, jim je Treves zagotovil dobavo potrebnih sestavnih delov, ki jih vgrajujejo v model twingo. Proizvodnjo so zagnali v polnem obsegu oziroma z izdelavo vseh avtomobilskih modelov, ki jih izdeluje Revoz.

Stanje glede dobave sestavnih delov za avtomobilske modele, ki jih izdeluje Revoz, je zaradi epidemioloških razmer po besedah Bašek Zildžovićeva na splošno "napeto". Na tesnem so tudi zaradi dobave menjalnikov iz Portugalske, oviram pri dobavi sestavnih delov pa se morajo stalno tako ali drugače prilagajati, je dejala.

Revoz sicer deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil.

Direktor Trevesa Andrej Baškovič je medijem pred tednom povedal, da v novejšem delu tovarne na Biču, ki ga požar ni zajel, vzpostavljajo del proizvodnje, in da naj bi prve pošiljke avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotovili ta teden.

Nadomestitev izpadle proizvodnje iščejo tudi v Trevesovih hčerinskih podjetjih v Španiji in Franciji, v Španijo pa so poslali del nepoškodovanih proizvodnih sredstev in del zaposlenih, je še dejal.

V Trevesu, ki je v francoski lasti, je sicer zagorelo pred dvema tednoma. Jutranji požar se je hitro razširil in dosegel proizvodnjo preprog in zvočnih izolatorjev za avtomobile. Zgorel je stari del tovarne, požar pa se v novi del ni razširil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diegol14
27. 01. 2021 15.35
+1
Naj raje steče boljša plača...
2fast4
27. 01. 2021 14.54
+5
Dajte raje novemu cliu mal boljše podvozje narediti, ne tiste zobotrebce od vilic...
MojsterSplinter
27. 01. 2021 09.37
+3
Spet stekla proizvodnja... o šit, najprej koronavirus, zdaj pa še steklina...
Mici77
27. 01. 2021 08.33
+5
Renault in Dacia raje naj opustijo te avte :)))) smetiii
daiči
27. 01. 2021 08.37
-1
Dacio pa renolda vsaj loh popravis za normalen dnar, k pa tvoja premija z uvoza crkne, pa idi na banko po puf da bos popravil. Jebes te premije k te u bankrot spravjo.
Gsmm
27. 01. 2021 08.00
+9
V Revozu delajo dnevni, tedenski migranti iz SLO, HR, BiH. Ljudje skupaj delajo, se družijo, pa ne zbolijo za covidom. Pozabil sem, da tam, kjer so multinacionalni finančni interesi, covid nima vstopa!
Ofca1A
27. 01. 2021 08.18
+3
Kollerik
27. 01. 2021 08.29
+3
NeCepise... predvsem po firmah z več delavci so problemi zaradi virusa. Saj ukrepi so strogi in vsaj v naši firmi se jih držimo, toda virus se največkrat prinese od zunaj.
daiči
27. 01. 2021 08.48
-2
Gsmm
27. 01. 2021 09.02
+5
Točno tako Kollerik, ti dam prav, v firmah z več delavcih so problemi in lahko delajo, recimo v avtomatski avtopralnici na bencinski črpalki, kjer ni stika z ljudmi, pa ne smejo delati.... Takih primerov je še ogromno!