Slovenija

V Sloveniji danes obeležujemo dan državnosti: 29 let samostojne države

Ljubljana, 25. 06. 2020 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
997

V Sloveniji obeležujemo dan državnosti, kot spomin na 25. junij pred 29 leti, ko je takratna skupščina sprejela temeljne dokumente za osamosvojitev. V predsedniški palači imajo dan odprtih vrat, kjer bo predsednik republike Borut Pahor sprejel in nagovoril obiskovalce, pred predsedniško palačo pa je postrojena častna straža.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Čestitke ob dnevu državnosti
    01:48
    Iz 24UR: Čestitke ob dnevu državnosti
  • Iz 24UR: Odprta predsedniška palača
    01:47
    Iz 24UR: Odprta predsedniška palača
  • Iz 24UR: Enotnost politike
    02:59
    Iz 24UR: Enotnost politike
  • Iz 24UR: 29 let Slovenije
    02:06
    Iz 24UR: 29 let Slovenije
  • Iz 24UR: Celodnevna praznovanja
    02:46
    Iz 24UR: Celodnevna praznovanja
  • Iz SVETA: Rojstni dan države in dve proslavi
    03:35
    Iz SVETA: Rojstni dan države in dve proslavi
Dan državnosti - predsednik Pahor je položil venec k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanimi žrtvami na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Dan državnosti - predsednik Pahor je položil venec k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanimi žrtvami na Kongresnem trgu v Ljubljani. FOTO: Damjan Žibert

Še pred tem, ob 10. uri dopoldne, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec k Spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanimi žrtvami na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Policijsko veteransko društvo Sever bo medtem položilo venec pri spominskem obeležju v Tržiču, kjer bo danes potekala tudi osrednja slovesnost tržiške občine ob dnevu državnosti. Slovesnosti potekajo tudi v nekaterih drugih občinah.

Glavnina prireditev ob državnem prazniku, ki je tudi dela prost dan, je sicer potekala v sredo. Osrednja državna proslava je bila zvečer na Kongresnem trgu, kjer je Pahor kot slavnostni govornik pozval vse, naj se odrečejo ravnanjem, ki bi poglabljala medsebojno nezaupanje ali spodbujala sovraštvo. Potruditi se je treba, "da znova zmaguje, kar nam je skupno", je pozval. Tudi sicer je bilo na različnih dogodkih slišati pozive k ohranjanju ponosa na lastno državo ter k povezanosti in medsebojnemu spoštovanju.

Slovenska skupščina je na ta dan pred 29 leti sprejela ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti RS ter deklaracijo o neodvisnosti, Slovenija je tako postala samostojna država. 

25. junija 1991 je takratna slovenska skupščina v skladu s plebiscitno odločitvijo sprejela Temeljno ustavno listino o samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji, ustavni zakon za njeno izvedbo in Deklaracijo o neodvisnosti, s čimer so bili sprejeti temeljni dokumenti za razglasitev samostojnosti. Slednjo je Slovenija slovesno razglasila dan pozneje na Trgu republike, čemur je nato sledila desetdnevna vojna z Jugoslovansko ljudsko armado. Jugoslovanske oblasti so želele namreč Slovenijo v Jugoslaviji obdržati s silo, kar pa jim je na koncu spodletelo.

Pompeo čestital Sloveniji ob dnevu državnosti

Državni sekretar ZDA Mike Pompeo je v imenu ameriške vlade včeraj čestital Sloveniji za dan državnosti in pri tem med drugim poudaril, da bodo vezi med državama v času okrevanja od pandemije koronavirusa postale še bolj ključne in pomembne kot doslej. Zunanji minister Anže Logar se mu je za čestitko že zahvalil.

"Slovenija in ZDA delita temeljno zavezo za demokracijo, tržno ekonomijo in človekove pravice. Vesel sem, da se naši dvostranski odnosi vse bolj utrjujejo skozi večje obrambno, varnostno, trgovinsko in investicijsko sodelovanje ter preko vezi med ljudmi. Te vezi bodo definirale našo skupno prihodnost," je sporočil Pompeo.

"Prav tako partnersko sodelujemo tudi pri znanosti in tehnologiji, inovacijah, ki bodo utrdile našo varnost in blaginjo ter varnost in blaginjo številnih drugih držav po svetu. Kriza covida-19 je prinesla velike nove izzive za naši državi in to, kako sta se slovenska vlada in prebivalstvo soočili s pandemijo, je name naredilo vtis," je v čestitki zapisal Pompeo.

"Ko si prizadevamo za okrevanje in obnovo, bodo naše transatlantske vezi zaveznikov in prijateljev postale še bolj ključne in pomembne. Slovenski vladi in Slovencem želim med praznovanjem neodvisnosti ter številnih dosežkov svobodne in neodvisne države vse najboljše," je sporočil državni sekretar ZDA.

Češki zunanji minister v slovenščini čestital za dan državnosti

Češki zunanji minister Tomaš Petriček je Sloveniji in Slovencem v videonagovoru čestital za dan državnosti. V slovenščini je med drugim izpostavil, da sta Slovenija in Češka v skoraj treh desetletjih skupne poti, tudi v okviru EU in Nata, uspešno izvedli proces demokratičnih in ekonomskih reform.

"Ob vašem prazniku, dnevu državnosti, vam čestitam za izjemen napredek, ki ga je vaša država dosegla v skoraj treh desetletjih samostojnosti," je sporočil minister Petriček v nagovoru, ki ga je na Twitterju objavilo slovensko veleposlaništvo v Pragi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Velik del te poti smo prehodili skupaj skozi naše skupno članstvo v Evropski uniji, Natu in skozi proces demokratičnih in ekonomskih reform v obeh državah. Menim, da zelo uspešno," je dejal minister.

Izrazil je zadovoljstvo, da je po pandemiji novega koronavirusa prišlo do sprostitve omejitev za potovanja med državama. "Lahko znova v polnem obsegu sodelujemo na političnem, gospodarskem in kulturnem področju, za kar si tudi sam zelo prizadevam," je dejal.

Izpostavil je še pomen ohranjanja "dragocene mreže medčloveških stikov", ki jo vzdržujejo državljani obeh držav. "Tudi sam rad obiskujem vašo lepo deželo. Dragi slovenski prijatelji na Češkem in v Sloveniji - želim vam lep praznik in vse dobro," je še dodal češki zunanji minister.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (997)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
26. 06. 2020 13.43
+0
Ljubljana, herojsko mesto, od sinoči še mesto vulkanizerjev.
poneumljanje
26. 06. 2020 13.50
+1
Janezovi so v mesto pripeljali neonaciste !
Transformerji
26. 06. 2020 12.38
+1
Še ena dejansko resnična moja zgodba za bralce in moderatorja, ki sem jo enkrat že napisal: v srednji šoli, jasno, v Ljubljani, sem glede na prejšnje krivice ugotovil - če si plan partije, dobiš bolj dobro plačano službo, ne glede na izobrazbo. Ob polnoletnosti smo dobili vabilo k članstvu. Sem se prijavil, mama se mi je smejala, ne bo ti uspelo, nimaš pravega priimka. Vendar sem hodil na tisti tečaj za sprejem. Pa nekega dne pride že prej domišljav sošolec k pouku čisto zkozlan - kaj je s tabo, ga vprašam? Odgovor: včeraj smo imeli zabavo ob sprejemu v članstvo Zveze komunistov... Kaj pa mi ostali, bilo nas je več - taki kot ti, pa ne spadajo v to članstvo, je bil njegov odgovor. Pa sem mu odgovoril -jasno, saj s tvojim šolskim uspehom drugam tudi ne spadaš! Veste, pa sem spet dobil tolažilno nagrado - državno (takrat jugo) štipendijo kot eden od boljših učencev. Veste, kaj je končni rezultat tega? Vso svojo delavno dobo je mešal zrak na RTV! Ima tako dobro pokojnino, da so mu hobi tenis in golf, ne vem, če je naredil nadgradnjo srednje šole, če pa jo je, me pa zanima, kako?
vinogradnik33
26. 06. 2020 10.33
+3
Dan državnosti , državni praznik , ki naj bi opozoril na neke dogodke državnega pomena , pa si nekateri jemljejo pravico skruniti državo in njeno zgodovino zaradi lastnih frustracij , ki jih ucepljajo tudi drugim , ki so v lastnih razmišljanjih tako nizko , da nasedajo tem bolanim osebkom , ki so si omislili , da je vse , kar je obstajalo pred osamosvojitvijo Slovenije sovražno , za pozabo v tisti smeri , ko niso uspeli . Zato gredo celo tako daleč da z lažmi in potvarjanji želijo spremeniti zgodovinska dejstva in resnico ! Da pa na državni proslavi ne smejo nastopati simboli državnosti , ki ponazarjajo vse to , kar smo bili in kar smo in in za kar so prenekateri dali svoja življenja , je res bolano ! Si nekdo jemlje pravico ugrabitve države in njene zgodovine ali je to samo gesta sovraštva do drugače mislečih ?
Balki36
26. 06. 2020 12.19
-2
VolkBrenin
26. 06. 2020 12.24
+1
balki....levi....???!!! .....proslava in antiproslava z dejstvi.....identitarci ....Skupini se očita širjenje sovražnega govora in rasistična ideologija, najdejavnejša naj bi bila v Avstriji, prisotna pa je tudi v Sloveniji, kjer uživa dejavno podporo stranke SDS, katere založba Nova obzorja (v solasti stranke) je izdala več publikacij skrajno desne skupine, njeni poslanci pa skupino promovirajo na družbenih omrežjih.....mahnić je mahal s knjigo o njih kar v parlamentu....grims in bršič sta koavtorja knjige ... Med tako imenovanimi rumenimi jopiči, ki so motili alternativno proslavo oziroma protiproslavo na Prešernovem trgu, so bili tudi pripadniki skrajno desnega gibanja Generacija identitete. Eden od mimoidočih je med rumenimi jopiči posnel mladeniča z majico z napisom Defend Europe , ki je v nemčiji prepovedano in , ki jo nosijo identitarci. Gre za gibanje, ki je blizu SDS, še posebej šefu njenega podmladka Žana Mahniča, državnemu sekretarju za nacionalno varnost. Na družbenih omrežjih se je pojavil tudi posnetek moškega, ki je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana...//Bolj natančno v fotomaterialu ....( ....Moški na levi med rumenimi jopiči je včeraj po Prešernovem trgu paradiral z majico z napisom Thor Steinar, ki jo v Nemčiji nosijo neonacisti in je zato tam prepovedana. ....foto bobo )
abmam
26. 06. 2020 13.27
+3
Uporabnik113189
26. 06. 2020 08.50
+4
Pahor ima sicer dober nos za politične težave in trende v družbi, zato je opozarjal v svojem govoru, da pri nas demokracija izginja, kaj natančno pa se na njenem mestu pojavlja pa ni znal pojasniti. Ali drugače, spretno se je izognil odkriti besedi klero.fašisti. V zgodovini poznamo mnoge primere, ko se je po počasnem postopku kuhanja žabe v državi dogajala načrtovana politika nekaterih oseb, za katere ni vredno uporabiti tega izraza. Iz našega parlamenta zopet veje smrad po izdaji, pri tem pa so vsi strašno rodoljubni. Kako huda je ta hinavščina se vidi v tem, da so s svojim javnim nastopanjem priskutili poštenim in preprostim ljudem slovensko kulturo. Saj se vendar ne moreš počutiti dobro v tej družbi lažnivih kriminalcev, ki praznujejo svoje rabote z našo pesmijo in besedo. Kot bi prašičem vrgel bisere ali bi za slavnostno mizo prišel primitivec umazan in smrdeč po hlevu. Na TV1 je bilo videti Požig, lepo je razloženo kako so takrat okupatorji in fašisti gledali na našo deklico slovensko domovino. Vse to se danes zopet ponavlja, v našo domovino posegajo s krvavim denarjem in pristaši nekih politik, za katere smo menili da so mrtve, pa so še kako žive. Strankarska politika nas bo ugonobila, nismo sposobni spremeniti ustave, da bi se ustavile goljufije na volitvah, niti nismo sposobni preprečiti, da bi en sam "vodja" lahko sebi prisvojil tako vojsko kot policijo. V ustavi bi morali predsedniku ( ki je neposredno voljen) podeliti pravico nad vojsko, tako da sam odloča koliko denarja država porabi zanjo, predsedniku vlade preprečiti vsako možnost poseganja v vojsko, ukiniti ministra za obrambo in seveda izvoliti predsednika, ki je za narod pripravljen žrtvovati svoje življenje, ne pa prodajati državo in državljane. Če to počne, pa dodati instrument v demokratični ureditiv, da se ga ruši kot oblast in avtoriteto, ga stlači v zapor.. Šele takrat bo nedvomno jasna odgovornost politika in ustvarjeno ravnotežje oblasti med predsednikom države in vlado..
pravisprehajalec
26. 06. 2020 09.10
-6
Seveda ni mislil Pahor na to, da vse kar ne gre v smer ultralevičarstva in antifa komunizma ter kulturnega marksizma, je izginjanje demokracije. Ravno omenjeni, niso zgodovinsko razvili nikoli nobene demokracije ampak samo totalitarizme. Če nisi za "boljše" si narodni sovražnik. Upam, da slovenci ne bodo zopet padli na isto foro.
Cervantes Saavedra
26. 06. 2020 09.34
+7
ZA nepripravi: Spet bedarije pišeš. Ves razvoj sodobne demokracije v zahodni Evropi je potekal na pritisk levosredinskih sil in ob samoumevnem odporu klerodesničarskih sil. Kot tudi danes, pri nas.
jutri_pa_res
26. 06. 2020 08.38
+0
Ostale tranzicijske države iz bivšega komunističnega vzhodnega bloka so v teh 30 letih napredovale hitreje kot Slovenija in nas po razvitosti hitro dohitevajo, najhitreje Češka. Kje so naše glavne napake, pa si seveda vsaka stran razlaga po svoje. Dejstvo pa je, da je večino teh 30 let pri nas na oblasti leva (kao levosredinska) opcija.
Uporabnik113189
26. 06. 2020 08.53
-1
Ta trenutek je Janez zapravil za naslednjih 20 let premoženja države in anm nakopal nove milijarde dolgov..
Uporabnik113189
26. 06. 2020 08.54
+1
Levosredinska opcija bo potrebovala 20 let da reši to njegovo uničevanje.. Potem so pa krivi..
pravisprehajalec
26. 06. 2020 09.12
-2
Ivan janez se je zadolžil za prebivalce Slovenije. Šivilja je vzela 10 milijard za reševanje mafijske banke Faktor in Pro ter NLB.... Pa še katere.
Uporabnik113189
26. 06. 2020 09.38
+3
Bratuškova je rešila državo, medtem ko je Janez vrgel tank v koruzo in klical trojko. Kakršna koli že je in ne glede na značaj, ji je potrebno priznati, da vodenje države obvlada, Janez pa ne. Te milijarde pa so banke koristno uporabile in naše BDP se je začel nenadoma vzpenjati v nebo, v Bruslju se niso mogli načuditi nenadni uspešnosti naše države, za katero so že menili da so jo uspešno uničili..
Cervantes Saavedra
26. 06. 2020 09.43
-1
Za jutri: Za povrh je Slovenija po indeksu kakovosti življenja (2019) šele na 13. mestu v svetu, Češka pa kar na 25.
User1063544
26. 06. 2020 08.18
+5
To kar je pred 29. leti 30.000 ljudi doseglo pred kongresnim trgom, pod "totalitarnim" režimom, in enopartijskim sistemom, kjer ni bilo ne ograj, ne do zob oborožene policije, ne vojske... JE SRAMOTA.. Vi si polirate obraze in prodajate moralne pravljice o enotnosti, med tem pa 10% prebivalstva živi pod pragom revščine, boste govorili da smo lahko ponosni???? NA KAJ ???? NA to da ste pokradli, ali pa uničili vse kar je bilo NAŠEGA? Vi - politiki vključno s predsednikom države na čelu niste državniki, niti državotvorci, ampak VELEIZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA. Jutri je nov dan, jutri so dovoljene sanje.... Se spomnite tega stavka.. Sanje da AMPAK ZA KOGA? ker ko pogledam po ulicah narod nekakor ne sanja glih najbolje... Na koncu imate pa obraz pljuvati po Jugoslaviji... Kaj ker SLovenija je pa danes biser vseh biserov in totalno nasprotje tega kar je bila Jugoslavija. Drži, je nasprotje ampak na slabše. Zelo razočaran... res.
User1063544
26. 06. 2020 08.20
+1
Pa še nekaj... tisti, ki ste kakorkoli odprtega uma, preberite transkripte od Krambergerja, kaj je govoril leta 91?
pravisprehajalec
26. 06. 2020 09.15
-1
Bil je nateg ponovno rojen. partija je šla takrat v ilegalo, ohranila pa je vse vzvode upravljanja države s socialnim omrežjem starim 45 let. Partija je s šolstvom in selektivnim kadrovanjem spremenila človeka, prilastila si je pa upravljanje državnega premoženja. Ter javni sektor. Takrat leta 91 ni bilo nobene spremembe.
pravisprehajalec
26. 06. 2020 09.16
+0
Zato se še danes zemljarič lahko nenapovedan sprehodi v centralo UKC, ali pa pred par leti na Ministrstvo. Saj smo vsi naši....
komarec
25. 06. 2020 21.55
+5
Težko je sprejeti dejstvo da je Milan oče slovenskega naroda in da ima veliko zaslug za samostojno slovenijo, največ jih ima pokojni Dr. Drnovšek. Razni krkoti pa jajoti so se skrivali po kleteh in sedaj bi radi imeli glavne zasluge za samostojno Slovenijo. Še status vojnega veterana jim ne bi dal.
Cervantes Saavedra
25. 06. 2020 21.58
+8
Oče slovenskega naroda je sam slovenski narod in številni uporni Slovenci posamič, ki so se borili za slovenstvo zoper "tujčevo peto", kot so to rekli Slovenci že v 19. stol.
User1063544
26. 06. 2020 08.12
+0
Ne vem, če bi se Ivan Kramberger strinjal...
BETONSKI
26. 06. 2020 08.52
-1
POKOJNI DRNOVŠEK JE DOPUSTIL DA SO SE JE V SLOVENIJI TOLIKO REVEŽEV ,NJEMU GRE ZAHVALA,LAHKO SE MU KLANJATE.
pravisprehajalec
26. 06. 2020 09.17
+2
Slovenija je edina država na svetu, ki je poleg belorusije generalnega sekretarja Centralnega komiteta proglasila za očeta naroda. To kaže, da je v glavah prebivalcev nekaj narobe.
Cervantes Saavedra
26. 06. 2020 09.48
+0
ZA nepripravi: Slovenija in Češka sta edini državi v EU, ki imata za premierja bivšega komunista. In najbrž je Slovenija edina, ki ima v bruseljskem parlamentu za poslanca bivšega komunista. Je nekaj narobe v glavah, res.
nightifly
25. 06. 2020 21.53
+5
oba gasputa predzednika bi morala ob obletnici naliti cistega vina celotnemu narodu in na ta daan predociti -ne samo ocitno dejstvo ,da se je Slovenija takrat odcepila od nekdaj skupne drzave ,ampak je 29 let plula varno z razprodajo drzavne lastnine . Oba najbolj odgovorna cloveka drzave bi moraala potegniti vodoravno crto ,nad njo napisati % premozenja in vrednost v € ,koliko premozenja je se ostalo iz leta 1990 in pod crto (ulomkova crta ) napisati % in € ,koliko premozenja se je izgubilo , odslo , bilo odtujenega in pokradenega . Samo to je edini pokazatelj , ki bi ga moral videti narod . Floskul , laznivih proslav ,zameglevanja in lazi je bilo v 29 letih verjetno prevec . In kot je videti ,se narod prebuja. Zaenkrat bojece , nezno in dobrovoljno , policaji ninje do zob oklepani in mirni pa stojijo kot v najboljsih casih argentinske in cilske Hunte . Da se to dogja leta 2020 na dan praznika v sloveniji ,evropski drzavi je klofuta vsem drzavljanom . To je sramota te vlade in njenega sefa kapota ,ki mu je uspelo poslati nekaj rumenih ljudi , da bodo prepoznani kot janseviki in ne bodo tepeni s strani policije . Kam je prisla Slovenija ? Clovek kar ne more verjeti . Resnicno .
Cervantes Saavedra
25. 06. 2020 21.47
+4
ZA Gorazd Petek (25.06.2020, 15:19:33): Zapisal si, da bo zanimivo izvedeti iz vatikanskih arhivov kaj o zavezništvu PIF – NASDP. S tem si presegel vse dosedanje neumnosti desnega neuma. Po tvoje bomo končno izvedeli, zakaj se je, za Božjo voljo, PIF (bodoča OF) NA SVOJEM USTANOVNEM SESTANKU SKRIVALA ILEGALNO PONOČI NEKJE POD ROŽNIKOM, NE PA SE USTANOVILA Z VSEM POMPOM PODNEVI, OB MOGOČNEM ZVONJENJU ZVONOV LJUBLJANSKE STOLNICE, ob prisotnosti italijanskih generalov in vrhov same NASDP ter rodoljubnega škofa Rožmana. Imaš morda sam že kakšen začetni odgovor na to veliko skrivnost? In gotovo vidiš takojšnje klečeplazenje slovenskih izdajalcev pred okupatorjem (rože in ključi mesta pred viško cerkvijo, rdeča preproga za italij. generala pred Magistratom, junijsko romanje Duceju v Rim, svečana Rožmanova maša v zahvalo okupatorju) ...) kot veliko slovensko rodoljubno dejanje. Ki bi ga blagoslovljenega srca in z vero v Njega (tam gor in novega v Sloveniji) ponovil ti in tebi podobni, če bi kdo spet okupiral Slovenijo. Kandidati so, v prvi vrsti baje iskreni prijatelji Našega Vodje. Ljubljana je tistega aprila 1941 prvič in zadnjič v svoji zgodovini izobesila belo zastavo (na Gradu in Nebotičniku). Dan 12.4.1941 bi lahko v Ljubljani odslej slavili kot dan bele zastave. Hvala za idejo!!!
tišlar11
25. 06. 2020 21.46
-5
Pahor je precednik vseh Slovencev in bil legitimno izvoljen tako kot stranka SDS.. 🤪
komarec
25. 06. 2020 21.50
+3
poneumljanje
25. 06. 2020 21.56
+5
Stranka SDS ima mandatarja zaradi izdaje Desusa in SMC !
BETONSKI
26. 06. 2020 08.53
-2
DRNOVŠEK JE BIL PA MANDATAR ZARADI IZDAJE PUCKA,TUDI MENI TO TAKRAT NI BILO VŠEČ,PA SEM SPREJEL,KER JE TAKA BILA VEČINA V PARLAMENTU,TI ZATIRALEC SVOBODE LJUDI PA TEGA NE MOREŠ SPREJETI.
son?ek11
25. 06. 2020 21.34
+4
pahor, čigav predsednik si ti?????????, če sploh si
Jožajoža
25. 06. 2020 21.42
+2
janšov pudelček. je pozabil na stare vrednote.
tišlar11
25. 06. 2020 21.44
-2
poneumljanje
25. 06. 2020 21.57
-3
Zakaj spet žališ in moderator ne ukrepa ?,
poneumljanje
25. 06. 2020 21.58
+0
BETONSKI
26. 06. 2020 08.55
-1
poneumljanje
26. 06. 2020 09.05
+2
bučar
25. 06. 2020 21.26
+3
nihče se ne vpraša za leve miljone, ki so z levaki izhlapevali desetletja , korupcijo, pomore in s krvjo dobljeno oblast. Naj vse vrnej vse z obrestmi
samuray1
25. 06. 2020 21.31
+3
Vse so vrnili večkratno.Celo stotine tovarn,pa to.
poneumljanje
25. 06. 2020 21.31
+6
Kakšno krvjo, kje živiš, si se preselil v prazgodovino ?
tišlar11
25. 06. 2020 21.25
+2
Leta 91so pokazali koliko veljajo levi borci... Če nebi blo nas bi živeli se vedno pod Srbijo.. ⚔
poneumljanje
25. 06. 2020 21.32
+1
Otroček, koga VAS, takrat ni bilo ne levih ne desnih, pojma nimaš, pojdi spat !
OrodniK
26. 06. 2020 11.04
+1
Zveza borcev NOB je pred 29 leti ostro protestirala proti odcepitvi od SFRJ! Borci, ki so se borili za Slovenijo, ko pa so bile njihove sanje pred uresničitvijo so bili pa proti temu? Verjetno zato, ker so njihove sanje bile ohraniti priviligiran status, tako finančno kot družbeno. Skratka enaka situacija kakor danes, ko se levičarji predstavljajo kot najbolj narodno zavedne in domoljubne, v isti sapi pa ilegalno uvažajo migrante, jim dajejo statuse in finance pod pretvezo humanitarnosti. So proti obrambi Slovenije (za katero se tako zavzemajo kakor borci NOB leta 90) pred zavojevalci z juga poslanimi živeti na naš račun.
Malin3
25. 06. 2020 21.25
+3
Toliko sovraštva še ni bilo. Ni še dovolj hudo,da bi stopili skupaj?
poneumljanje
25. 06. 2020 21.33
+3
bučar
25. 06. 2020 21.23
+2
da ga ni sram tega zlatkica pajaca ....naj si sam posveti te svoje drm drm songe, ker jih nam delavcem ne rabi
Lisec7
25. 06. 2020 21.22
+2
25.06.2020, 18:03:46 +3 takrat, pred 29 leti smo imeli nekateri puške v rokah, eni so šli pa čez mejo čakat, kaj bomo naredili---pa so prišli nazaj, zdaj pa serejo. Neki Zlatkić ĆordiĆ---kje je bil takrat?? Ima plačano nepovratno karto(ajzpan.pa magar MIG-21) za polet v Belgrad : Zlatković si še tukaj?? ODGOVORI
poneumljanje
25. 06. 2020 21.28
+2
A si imel vodno pištolco ali strašilno ?
Jožajoža
25. 06. 2020 21.44
-4
kake puške,liter slivovke.vojne sploh ni bilo."žrtve" so pa bile namerne, zaradi izivanja.
tišlar11
25. 06. 2020 21.22
+2
Živela vlada in SDS 👊
poneumljanje
25. 06. 2020 21.26
+1
Ni ji treba več živet, dovolj je pokradla !
samuray1
25. 06. 2020 21.27
+1
Franček
25. 06. 2020 21.09
+6
A je twitko že kaj novega sporoču?
poneumljanje
25. 06. 2020 21.11
+3
Nima časa, trenutno na zapuščenem Plečnikovem stadionu uči nemškega pozdravljanja rumene jopiče !
poneumljanje
25. 06. 2020 21.12
+6
Če si res pravi primorc čestitam, samo, da se nas lotijo, pa bodo videli kdo je pravi primorc !
tišlar11
25. 06. 2020 21.19
-2
tišlar11
25. 06. 2020 21.21
-3
poneumljanje
25. 06. 2020 21.23
+4
Otrok, dudko in spat, pa opozori starše, da ne puščajo prižganega računalnika !
poneumljanje
25. 06. 2020 21.24
+4
Pa ne stiskaj si sam sebi +. ker je nehigienično, samo zaradi starosti tega še ne veš !
samuray1
25. 06. 2020 21.04
-3
Zlatko je genij za vas črnosrajične jajote,pa to.
poneumljanje
25. 06. 2020 21.05
+3
Nimaš prav, rjavosrajčniki so, pozdravljajo z iztegnjeno desnico !
samuray1
25. 06. 2020 21.18
+4
kako naj vem,če pa so vsako krat drugače namazani
borec91
25. 06. 2020 21.01
+7
obletnica ko so nam lopovi ukradli drzavo ter nas zapufali