Slovenija

FOTO: 'Srečno nogomet, srečno Stožice'

Ljubljana, 11. 08. 2010 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Prvo nogometno tekmo na novem stadionu Stožice si je ogledalo 16.000 ljudi. Obiskovalce je nagovoril tudi ljubljanski župan Janković. Za tovornjake so spet odprli severno ljubljansko obvoznico.

Po včerajšnji košarkarski tekmi v Stožicah, se je danes odvil še nogometni spektakel med Slovenijo in Avstralijo. Tekmo si je ogledalo 16.000 ljudi, zmagala je Slovenija. Obiskovalce je na začetku nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković, in sicer z besedami: "Srečno nogomet, srečno Stožice."  Pred začetkom tekme je občinstvo ogrela plesna skupina Pro dance studio pod vodstvom Mihe Krušiča. Poleg dodatnih parkirnih prostorov je za obiskovalce bila tudi danes urejena zastonj vožnja z mestnimi avtobusi.

Novozgrajeni stadion sprejme 16.000 obiskovalcev.
Novozgrajeni stadion sprejme 16.000 obiskovalcev. FOTO: Aljoša Kravanja
Košarkarska dvorana požela pohvale

S torkovo košarkarsko tekmo so ljubljanske Stožice tudi uradno odprle vrata za svoje obiskovalce. Prvo tekmo so si poleg ljubljanskega župana Zorana Jankovića ogledali tudi predsednik vlade Borut Pahor in drugi ministri ter predstavniki politike in gospodarstva.

In čeprav je še v torek zjutraj kazalo, da bo veliki dogodek padel v vodo, pa se to le ni zgodilo. Podjetje Grep in njegovi podizvajalci so na koncu le sklenili dogovor o poplačilu dolga in napovedana blokada vhodov v dvorano je odpadla. "S Sektor betonom smo se dogovorili, da 3,2 milijona evrov vredno terjatev zapremo, kot je bilo dogovorjeno," je včeraj dejal predstavnik Leke transport Anton Plut, ki je danes potrdil, da so ves denar že prejeli, glede stanovanj pa še pregledujejo pogodbe.

Brezplačno parkiranje tudi danes

Vsi, ki so si ogledali današnjo tekmo, so se lahko z avtobusi številka 1, 11, 13 in 20 peljali zastonj, trase so bile sicer nekoliko spremenjene, vozili pa so tudi dodatni avtobusi.

Od 17. ure avtobusi mestnega potniškega prometa vozijo po naslednjem voznem redu:

- Linija 1 je od 17. ure dalje v Mestnem logu podaljšana do obračališča Avtosejem, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje. Potniki lahko v centru (najprimernejšo je postajališče Pošta) prestopijo na linije 11, 13, 19 ali 20, ki vozijo v neposredno bližino Centra Stožice.

- Linija 11 obratuje po svoji redni trasi do severne obvoznice, kjer zavija pri Smeltu desno na obvozno cesto in mimo Centra Stožice do rondoja Tomačevo, od koder zapelje na novo Titovo cesto in obrne v novem rondoju ter se vrača nazaj po Titovi–Rondo Tomačevo–servisna cesta–Dunajska in naprej po redni trasi v Zalog.

- Linija 13 od 17. ure naprej obratuje po svoji redni trasi do Železne ceste v Župančičevi jami in naprej po Vojkovi (trasa linije 20), nato mimo novega Centra Stožice in v rondoju Tomačevo na novo Titovo cesto. V rondoju na Titovi cesti se obrne in se vrne nazaj po Titovi, rondoju Tomačevo, servisni cesti in zavije levo na Vojkovo ter se na Linhartovi vključi na svojo redno traso v smeri Sostro.

Na omenjenih linijah in na liniji 20, ki je na odseku Bavarski dvor–Center Stožice, od 17. ure pa do začetka tekem in po končanih tekmah vozijo dodatni avtobusi.

Za pot do Centra Stožice so poleg naštetih linij primerne tudi:

- Linija 6, ki obratuje od parkirišča na Dolgem mostu–Tržaška–Aškerčeva–Slovenska–Dunajska–Črnuče. Od postajališča pri Smeltu je 300 metrov do Centra Stožice.

- Linija 8, ki obratuje od Broda skozi Šiško do centra in naprej po Dunajski–Šlandrovi–Brnčičevi, omogoča hiter dostop do Centra Stožice iz obeh smeri vožnje, od postajališča Smelt na Dunajski je 300 m do omenjenega Centra.

- Linija 19, ki obratuje skozi center in nadaljuje pot po Dunajski–Topniški–Linhartovi–rondo Žale–Tomačevski–Tomačevo. Od postajališča pri novih Žalah je manj kot 300 metrov do Centra Stožice.

Brezplačno parkiranje za obiskovalce tekem

Danes bo na Vojkovi cesti od Baragove ulice do južne servisne ceste zaradi prireditve oviran promet med 16. in 23. uro. V tem času se pričakuje tudi povečan promet v okolici Športnega parka Stožice.

Obiskovalci nogometne tekme lahko od 17. ure brezplačno parkirajo na naslednjih javnih parkiriščih:

- parkirišče Bežigrad (za Gospodarskim razstaviščem)
- parkirišče Kranjčeva (POP TV)
- parkirišči Žale I glavni vhod in Žale II (Šmartinski park)
- parkirišče pred ekonomsko fakulteto na Vojkovi ulici
- parkiranje bo mogoče na celotnem območju Avtosejma na Dolgem mostu, od koder se bodo potniki lahko odpeljali s podaljšano linijo 1.

V pričakovanju nogometnega spektakla.
V pričakovanju nogometnega spektakla. FOTO: Aljoša Kravanja

Zapora za tovornjake odstranjena

Za tovorna vozila so spet odprli severno ljubljansko obvoznico od razcepa Koseze do razcepa Zadobrova mimo krožišča Tomačevo. Za tovornjake so spet odprti tudi uvozi Podutik, Ljubljana sever (Celovška cesta), Ljubljana Savlje, Ljubljana Bežigrad v smeri Zadobrove in priključek Ljubljana Nove Jarše v smeri razcepa Koseze ter cesta Črnuče–Tomačevo.

S prometnega inšpektorata so za 24ur.com sporočili, da so hitro cesto H3, od razcepa Koseze do razcepa Zadobrova in širše, za tovornjake zaprli zaradi napovedane zgostitve tovornih vozil, ki je grozila zaradi napovedane včerajšnje stavke. ''Za takšne obremenitve konstrukcije niso zgrajene in zgostitev vozil predstavlja preveliko tveganje za zrušitev objektov,'' so zapisali.

 

Zapora dela severne obvoznice za tovorni promet
  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (324)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozeslibar@gmail.com
12. 08. 2010 14.07
stadion nisem videl v živo,ampak na sliki zgleda dober---jankovič se preveč duva,ampak delavci(nekateri)pa niso dobili plačano--pravijo--da s drugimi jajci je lahko po koprivah opletati
najnambolepo
12. 08. 2010 09.49
2935012.08.2010, 08:120 Bravo temu komntatorju... sem mislla, da so že vsi zaslepljeni.
Maček2
12. 08. 2010 09.48
dejto sej jse ve,da so se karte podarjale. borix ob ponovnem spkatklu praviš haha saj ga nebo včeraj predvčerajšnjim polno jutri in naprej bo pa kot v hiši strahov.kaj a res mislite,da bo to zmeraj polno malo realno poglejte.
borix
12. 08. 2010 08.59
ORGANIZATORJI SO SODEČ PO RAZPOLOŽLJIVOSTI KAPACITET JURČKOV IN STREŽNIH SPOSOBNOSTI BLONDINK PRIČAKOVALI 4.000 DO 5.000 OBISKOVALCEV. BILO NAS JE BISTVENO VEČ, PREDVSEM ŽEJNIH... OB MOREBITNEM PONOVNEM SPEKTAKLU PRIPOROČAM, DA PIVO PRINESETE S SEBOJ.
bingo 1
12. 08. 2010 08.45
PS 29350 koga pa ti zagovarjas mogoce direktorje propadli firm katere niso znali peljati v svetske standarde a samo v vsoje dzepe so polnili solde pridnih slovenskih delavcev PA SE FIRME POTAPLJAJO KOT LADJE V NEVIHTI
MOSAD
12. 08. 2010 08.43
Sej bojo koncerti ceski,pa hokej v novi dvorani!! Brca v zelo drago TEMO!!
kocevar2008
12. 08. 2010 08.42
ok....če že niso hoteli zgraditi štadiona in dvprane pri nas pa naj vsaj Ikeo ;)))))))) Mislim da tudi to ne bo šlo.Nekdo bi rekel kaj bo pa to tam delalo.Poglejte kje je ikea v Italiji.Ikea bi imela odlično lego saj bi tudi hrvati hodili lahko sem in občina bi začela vsaj malce cvetet.Jaz že itak vse v Lj kupujem ker je center že uničil vse.Super,le tako naprej.Kam bojo dali že ikeo...hm nekje v okolico LJ....pa tu ni fovšarije ampak samo to da sestvari centralizirajo in postajajo sebične!
tomo2
12. 08. 2010 08.37
A ste se ze prebudili janšisti in začeli pljuvat. A lahko greste kam drugam pljuvat. Ne vem zakaj nima SDS stran foruma kot ga je imela včasih NSI. Ko si ga prebiral si mislil, da si se zbudil v letu 1945 in da so zmagali Hitler in domobranci.
yunak
12. 08. 2010 08.26
kot piše na strani slovenskih novic: "Stožice so odprte, Ljubljana zdaj potrebuje samo še košarkarski in nogometni klub."
yunak
12. 08. 2010 08.23
in če že napišete TAKI veliki članek, napišite vsaj rezultat 2:0
29350
12. 08. 2010 08.12
@bingo sprasujem se na katerem planetu zivis. Jankovic po svetovnih merilih ni noben manager, pa tudi kavboj mu ne morem reci. V svetu za take imajo posebno besedo in se jih normalni ljudje izogibajo. Ti pa ga postavlas na pedistal. Upam, da v Sloveniji ni veliko takih kot si ti, ki mislijo da je Jankovic manager kajti ce je temu se bomo kmalu potopili.
tron3
12. 08. 2010 08.05
Uboge slovenke, spet so ble same doma, ker so možje se drl na štadionu, namesto da bi skrbel za njihove potrebe, sej ni čudn, da je toliko razvez, če je slovenec na fuzbalu al pa v gostilni, pa mi socialni delavci še več delat, živel fusbal!!!!!!!!!!!!!
29350
12. 08. 2010 08.04
Ko citam danasnje komentarje sem prisel, da zakljucka da dejansko velja pregovor taksen kakrsen je narod tako oblast ima. Danes govorimo o stadionu kot, da bi v drzavi izumili raketo s clovesko posatko, ki bo letela na mars. Pridobili pa smo navaden stadion, ki nas stane kot noben tak objekt v svetu. Absolutno smo rabili stadion vendar ne za to ceno. Uspeh Slovenije so nasi fantje fusbalisti in na njih moramo biti ponosni ne pa na stadion s katerim nas je Jankovic pripeljal zejne cez vodo.
bingo 1
12. 08. 2010 08.04
pajtlerblanka pojedla si pamet celog sveta se manjka ti kultura obnasanja JANKOVIC ni nikakrsni kavboj pac je pravi menedzer kateri je stvoril lepo sportno kulturno sportno mesto v ljubljani in sloveniji za mladino in starejse da se sproste v lepem vzdusju lepega spomenika sportne kulture
Grenkosned
12. 08. 2010 07.56
dokaz, da se da. in to v dveh letih, brez filozofiranja. bravo !
Frane Šajn
12. 08. 2010 07.39
VAŽNO JE 2:0 ANEDA.
fsad
12. 08. 2010 07.38
bravo Slovenija le tako naprej upam da tudi čim več zmag v kvalifikacijah za EP! še enkrat odlično!
Raizo
12. 08. 2010 07.34
pa js se z enimi cist strinjam... a ni se kao recesija zdle v tem trenutku? jankovic gradi stadion. A ni zdle 1200 ljudi iz preventa zgublo šiht ? drzava mu je zihr dala se neki kesa zravn, bols da bi kako drzavno podjetje odprla. Glede zasedenosti stadiona, stadion ta in tisti v ljudskem vrtu bota popolno zasedena redko kdaj , npr. kdo bo sou gledat tekmo Olimpija : recimo Triglav ? Redko kdo verjemte , pa še to jih je premal da bi lahk z denarjem od vstopnic nevem kako mastno služili ali pa vzdrzevali stadion. Tistih evropskih tekem bo pa premalo da bi si lahko jankovic povrnil denar.
vetlan
12. 08. 2010 07.27
xedos13 1. Slovenija potrebuje delovna mesta in normalna plačila za delovna mesta potem šele sledi vse ostalo. Kar se pa tiče Jankoviča. Res je relativno gledano v redu župan, vendar dela le za bogate ter ni na zadnje za lastni žep, prav zaprav dela v interesu kapitala ( trenutno ne govorim o štadionu, vprašanje je kakšno korist ima od trgovskega centra, ki ga gradi zraven..komu pa je ta potreben?) Lisjak in pol.
pomurec
12. 08. 2010 07.19
Hej dragi Slovenci Ja res izgleda lep stadion. Vendar se sprašejem kdo ga bo vzdrževal oz. kdo bo plačeval vdrževanje. Saj ni kluba mki bi imel denar za zakup stadiona. Olimpija? haha Sponzorji-nori ste će boste financiralo olimpijo ali interblock,ker so to klubi, ki samo ožemajo denar pokažejo pa ni- Pa tudi slovenski nogomet je za tretji-četro ligo naprimer nemškega prvensta ali pa katere koli fruge države. Stadion pa je saqmo za nogomet prilagojen. Pa gledalci. pride jih cca. 200 ali več na tekmo-ni več "jugovičev da bi šli na fusbal-Pa tudi kdo bo to gledal. čas bo pokazal svoje. Sedaj vsi hvalijo kaj bo pa bomo pa videli.Predvidevam da bo stadion propadel kot avion Falcon. lp