Slovenija

V sojenju zaradi zlorab prostitucije v klubu Marina pričal tajni policijski delavec

Koper, 10. 08. 2021 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policijski delavec pod krinko je med drugim pojasnil, da so morala dekleta spolne usluge ponujati po točno določeni ceni in biti na razpolago po 12 ur na dan, sicer so sledile sankcije. Dekleta so si po njegovem pričevanju morala celo sama plačevati vstopnino v klub. Kot je znano, naj bi osumljeni zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi.

Tajni policijski delavec pod oznako 103 je, potem ko je sodišče ugotovilo njegovo resnično identiteto, prek videokonference pričal s spremenjenim glasom in brez možnosti prepoznave njegovih obraznih potez. Povedal je, da je kot policist pod krinko večkrat obiskal klub Marina in tam spoznal različna dekleta.

Policist je navedel, da so dekleta za delo v klubu izvedela od drugih deklet, za "prijavo na delovno mesto" pa so morale poslati elektronsko sporočilo. Če so bile sprejete, so morale med drugim vsak mesec na lastne stroške opraviti zdravniški pregled.

Dekleta so morala biti v klubu na razpolago po 12 ur, v nasprotnem primeru so morala o tem obvestiti vodstvo. V konkretnem primeru so eno od deklet odslovili prav zato, ker je prej zapustilo klub. Od vodstva kluba so dekleta tudi dobila navodilo, da morajo za spolne usluge postaviti enotno ceno, in sicer ne manj kot 70 evrov, to pa zato, da ne bi v klub privabljali revnejših strank, je poročal policist.

Klub Marina.
Klub Marina. FOTO: POP TV

Dekleta so si morala tudi sama plačevati vstopnino v klub. V enem primeru se je dekle pritožilo, ker ji stranka ni plačala, vendar vodstvo kluba tega ni želelo obešati na veliki zvon, da ne bi vmes posegla policija.

Iz pogovorov z dekleti je tajni delavec razbral tudi glavni razlog za delo v klubu, in sicer izboljšanje življenjskega standarda oz. rešitev stanovanjskega problema. Dekleta so bila po njegovih besedah podučena, da morajo ob morebitnem prihodu policije povedati, da so gostje lokala. Pravil so se večinoma držala, ker so se bala izgube dela, je dodal.

Policist kljub večkratnim ponudbam nikoli ni koristil spolnih uslug, kar je začudilo odvetnika Miho Šošića. Zdelo se mu je namreč čudno, da policist kljub temu ne bi postal sumljiv in bi mu dekleta zaupala. Ob vprašanju, kako si je potemtakem pridobil zaupanje deklet, se je policist skliceval na taktiko in metodiko policijskega dela.

Policista so soočili tudi z zapisom zaslišanja Oane D., ki je zatrdila, da sta se s tajnim delavcem dobila tudi zunaj kluba in da sta enkrat imela tudi spolni odnos. Policist je priznal prijateljsko druženje, a zavrnil, da bi kdaj imela spolni odnos.

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način, pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba, izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, z obtoženimi pa so bila v podrejenem odnosu. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (87)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo.Jst
11. 08. 2021 08.08
-1
Bom mal žleht, sam temu policaju pod krinko je padla sekira v med... no, pa še kaj drugega
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2021 21.34
-1
Kar se pa tiče države, bi pa morala to zakonsko urediti. Ne more neka punca delati 12 ur zakonito na dan, ne da dobi dodatke za to. Delovni čas je 8h in socialna in prispevki so plačani. Živela svoboda. Uredimo to področje, dajmo ljudem svobodo in pravico, kot to pripadajo ostalim delovnim ljudem. Bolj bo družba skrivala te zadeve in jih prepovedovala, bolj bodo storitve dražje in manj pravic bodo imele ženske. Vsaka prepoved v zgodovini nam kaže ravno to. Dajmo ljudem svobodo. Če se bo ženski dogajala krivica, bo stopila do policista in tožilca in iskala pravico na sodišču. Če je njena dejavnost kaznivo dejanje, že apriori ne more poiskati pravice na sodišču, saj se je ukvarjala z nezakonito dejavnostjo. Živela svoboda.
Samo.Jst
11. 08. 2021 08.06
+1
Mislim, da ti ni ravno jasen način delovanja tega kluba. Punce niso v njem zaposlene ampak se predstavljajo kot običajni gostje v "svingerskem" krogu, zato tudi plačujejo vztopnino. One niso ne plesalke, ne maserke, ne nič drugega... Kar se dogaja potem noter je ločeno in načeloma s samim prostorom nima veze, zato tudi gostje ne dobijo končnega računa z uslugami, ampak le za kar so porabili (najem dodatnega prostora, pijača, hrana). Na tak način, uradno zvodništva ni, čeprav je realnost vse prej kot takšna. Podatka pa da je policist se dobival z eno od deklet tudi na privat in da je bilo drugo dekle "odpuščeno" zaradi nespoštovanja pravil, kaže na ne ravno suženjske pogoje dela.
spomenko vadunec
10. 08. 2021 21.02
+1
Zaposleni bo vedno v podrejenem polozaju....in tako je prav....saj je zaposlen....socjalizma ni vec..... Floskula o prisili.....so bila dekleta zvezana???? Lahko bi odsel kadar koli....ampak denar disi..... Res mizerno razmisljanje in sojenje.... Lahko bi Jim sodili za karkoli drugo.....ja to je pa idiotizem.... Policijski sodelavec....hahaha....njemu je cespljica disala.....ce bi smodnik imel kaj v glavi bi ga spodil kot prico.....vstopnina prisila dela....hahahaha....kako ste to povezali??????
ni_mi_vse_eno
10. 08. 2021 21.30
-1
Je pa za dobro, da je naredil podrobno preiskavo in vzel eno uro in ne samo pol ure. Sicer je bolj obremenil proračun, ampak njegovo pričevanje pa je zato veliko bolj kredibilno, saj se je v zadevo poglobil - večkrat, hehe. To je bilo truda in znoja, vse je dal od sebe.
ZIPPO
10. 08. 2021 21.44
borjac
10. 08. 2021 20.56
+1
Pazite se Policisti, v Marini so skoraj vsi Kanglerjevi prijatelji, Olaj vam bo takoj prilepil opomin pred odpovedjo.
Robinson
10. 08. 2021 20.54
Ne vem, kaj ne razumete... Vstopnino si so plačevale, da so lahko rekle v primeru obiska policije, da so gostje. Oz jim je bilo tako naročeno. Tam so bile zaposlene in če so želele imet in obdržat službo, so bile prisiljene v prostitucijo. Čist simpl
Kolani
10. 08. 2021 20.24
+2
Če grem v kino ali na koncert moram plačati vstopnino. Po slovensko obstaja utemeljen sum, da sem bil prisiljen iti na prireditev.
proofreader
10. 08. 2021 20.19
+6
Eva od Erjavca ima tarifo 7000 evrov na mesec.
Kolani
10. 08. 2021 20.12
+3
Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub. Tole mi pa nekako ne gre skupaj. Če so morale plačati vstopnino pomeni, da so stanovale nekje drugje in so prišle na klic. Torej so prišle prisilno!? Čudno tole.
Kolani
10. 08. 2021 20.16
+1
Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub. Vstopnino so morali palčevati tudi moški. Ali lahko potem sklepamo, da so bili prisiljeni v prostitucijo?
c-2040
10. 08. 2021 20.24
+0
@Kolani: Ta besedna zveza kaže na to, te da lahko na naših sodiščih obsodijo ali oprostijo na osnovi istih dejstev.
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 08. 2021 19.07
+3
Nam se iskreno Ženske v Sloveniji smilijo in nikoli jih nebomo obiskali .Te uboge ženske niso zaščitene .Država Slovenija bi morala Prostitucijo Legalizirati takoj sedaj in zaščititi te uboge Ženske .Iskrena Zahvala Avstriji ki je Ženske ki se ukvarjajo z Prostitucijo zaščitila za večno .Vsi smo krvavi pod kožo prenehajmo že z to zahodnjaško kulturo glede spolnosti 100 let zadaj v Sloveniji in si vsi skupaj vzamimo Vzgled po Avstriji .Prelep pozdrav to je to za danes iskreno in direktno.Vse Dobro Dragi Ljudje 24 ur Iskrena vam Hvala da ste .
Sokril
10. 08. 2021 19.05
+7
Nek policist je užival na davkoplačevalske stroške. Naporna služba ni kaj.
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 08. 2021 18.56
+7
Cena pol ure 60 evrov Avstrije Lipnica brez kakršne koli prisile itd .Sprošćeno Romantično in nepozabno .Pa ne zatiskajmo si već oči pred spolnostjo v Sloveniji .
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 08. 2021 19.06
+1
Nam se iskreno Ženske v Sloveniji smilijo in nikoli jih nebomo obiskali .Te uboge ženske niso zaščitene .Država Slovenija bi morala Prostitucijo Legalizirati takoj sedaj in zaščititi te uboge Ženske .Iskrena Zahvala Avstriji ki je Ženske ki se ukvarjajo z Prostitucijo zaščitila za večno .Vsi smo krvavi pod kožo prenehajmo že z to zahodnjaško kulturo glede spolnosti 100 let zadaj v Sloveniji in si vsi skupaj vzamimo Vzgled po Avstriji .
mali_pimpek
10. 08. 2021 20.57
boyman
10. 08. 2021 18.54
+5
Kr neki. Zdaj bodo pa beracile.. Dobr ste to porihtal. Svaka cast policaju pod krinko. Sicer pa sloescort blesti ipd. Dvomim da so trpele in ponavadi take bejbe niso revne.
real....
10. 08. 2021 18.53
prostitucija jeGreh..to se ne dela!?
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 08. 2021 18.52
+1
Glede Žensk ki ne delajo pod prisilo Prostitucije kot v Sloveniji vam priporočamo obisk v Avstriji Lipnica vse legalno Ženske Ljubezni imajo svoj SP in dela ne opravljajo pod prisilo kot v Sloveniji .So izredno prijazne intelegentne sočutne itd ,Vse pohvale Avstriji ki je zašćitila Ženske Ljubezni radi jih imamo za vedno.
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
10. 08. 2021 18.45
+1
Slovenija je 100 let odzadaj .Prostitucija bi morala biti legalizirana kot je v Avstriji in imajo Ženske svoj SP glede takšnih stvari in niso nikakor ogrožene ampak so zašćitene.Vsi se zgražajo nad prostitucijo v Sloveniji vzamite si že enkrat vzgled po Avstriji in nebodo se dogajale takšne svinjarije kot se dogajajo v Sloveniji nastradajo pa uboge Ženske .Zašćitimo Ženske ne da jih izkoriščamo v tej Sloveniji .Vsa zahvala Avstriji kjer so Ženske glede prostitucije zašćitene mi smo še nažalost 100 let odzadaj glede teh stvari .Prelep pozdrav
TEDOxy50pMEDO
10. 08. 2021 18.26
+7
Na Brdu pri Kranju je še več takih punc. Ampak zdaj ne, ker so politiki na dopustu.
Tifany
10. 08. 2021 18.24
+3
Poceni te punce 70€! Saj stane dobra vecerja v dvoje vec. Kako so potem lahko to bogati moski ki placajo samo 70€. Revezi so v glavi in denarnici!
TEDOxy50pMEDO
10. 08. 2021 20.36
+1
Ko si poročen, je pa vsak seks hudičevo drag. Obvezno moraš ženi kupiti marsikaj, npr. novo omaro, nov kavč, da se ti bo enkrat "zahvalila" po nakupu. Ne se poročiti, sicer plačaš z izleti, ampak imaš pa veliko seksa vsako noč.
TEDOxy50pMEDO
10. 08. 2021 20.38
Promotor
10. 08. 2021 18.20
+7
Burleska od sodišča, v Sloveniji še danes nemoteno dela veliko kurbnhausu, v Celju recimo Vegas kjer se isto tujke žagajo za denar, kako to da eni lahko, drugi NE... drugače pa s tem babam morš delat na trdo, ker jim drugače suče od denarja in seksa, baje srbkinje nosijo na mesec iz Slo po cca. 10k eur domov brez DDV....lp
Promotor
10. 08. 2021 18.26
+7
Pridne babe celo 15k in več tudi brez DDV, FURS pa ganja slovence za cente....
castell
10. 08. 2021 18.09
+2
Hiša ljubezni
Medvode
10. 08. 2021 18.08
+7
Kako so bile prisiljene, če so morale plačati za vstop.
Promotor
10. 08. 2021 18.21
+1