Slovenija

V ZD Kranj ukinjajo ambulanto za paciente brez zdravnika

Kranj, 08. 05. 2023 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Zdravstvenemu domu (ZD) Kranj ukinjajo tako imenovano ambulanto za neopredeljene paciente, ki je delovala od sredine februarja. Odpirajo namreč novo ambulanto družinske medicine, ki bo sprejemala paciente, ki še nimajo izbranega osebnega zdravnika ali pa so tega izgubili zaradi upokojitve ali odhoda njihovega že izbranega zdravnika, so sporočili iz ZD Kranj.

Ambulanto za zavarovane osebe, ki niso mogle izbrati osebnega zdravnika, ker so bili vsi obstoječi prezasedeni, so ustanovili 14. februarja. Marca in aprila je delovala tri dni v tednu po tri ure. V tem času sta sicer na območju Gorenjske nove paciente še vedno sprejemali dve družinski zdravnici v območni enoti ZD Škofja Loka.

Ker v tem tednu v ZD Kranj odpirajo novo ambulanto družinske medicine zdravnice Gaje Leban, bodo ambulanto za neopredeljene maja ukinili. Opredeljenim zavarovancem na ambulanto za neopredeljene paciente bodo tako ponudili registracijo pri omenjeni novi zdravnici. Ta bo sprejela tudi vse paciente, ki so v ZD Kranj že imeli izbranega osebnega zdravnika ali osebnega pediatra in so ga izgubili zaradi upokojitve ali odhoda, so sporočili iz ZD Kranj.

Zdravnica
Zdravnica FOTO: Shutterstock

Pacienti lahko še vedno izberejo tudi osebnega zdravnika pri drugih zdravnikih na območju Gorenjske, ki še sprejemajo nove paciente, so dodali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Merhabap
08. 05. 2023 18.32
+2
napaka kje je Loredan vsi slovenci bi morali imeti zdravnika
Defragment
08. 05. 2023 18.27
Statistično 20% tistih, ki so volili Svobodo nima osebnega zdravnika. Hm, nebi bi rad bil v njihovi koži. Ne telesno,niti mentalno. Verjetno bentijo nad svojo volilno izbiro.
markym77
08. 05. 2023 12.56
-1
še kranjsko zobarsko naj malo pogledajo. ti so tudi razpaseni kot živina
Moj boj.
08. 05. 2023 12.52
+5
Kranjski Z.D. vodi Lili Žura,ta razen tega,kar ji izhaja iz priimka,zelo rada "dežura" in mlati res dober keš.
KVAJSTABO
08. 05. 2023 12.06
+3
Marsikaj bi bilo treba ukinit... Recimo ponedeljek kot delovni dan. kako zaboga milega je to mogoče, da dotični folk ravno na ponedeljek ne more v službo??? In js naj delam moje in še njegovo/njeno delo... Kj bo, če jest resno zbolim??? Bo on mene "pokrival"? No, če slučajno zbolim, bom za 30 dni in ne samo, da si bolan na... ponedeljek.
oježeš
08. 05. 2023 13.05
-1
Če boš zbolel, boš vzel bolniško in ne verjamem das e boš sekiral kdo bo ali ne bo podelal tvoje delo. Če mora biti redno opravljeno bo že kdo naredil kar bo treba. Bo treba Slovence resetirati, da se znebimo tega jamranja in bomo začeli normalno živeti v naši mali skupnosti.
Andree
08. 05. 2023 11.41
+15
Če zdravnik dobi koncesijo in gre na svoje bi bil dolžen s sabo vzeto tudi svoje paciente
tralalala
08. 05. 2023 11.45
+12
Težava nastane, če odpre ambulanto v drugem kraju, kjer je pa potem za marsikoga že težava s prevozom.