Slovenija

V ZLSD zadovoljni

Ljubljana, 29. 12. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

ZLSD so zadovoljni z delom, ki so ga opravili v letošnjem letu, saj so bili med strankami bivše vladne koalicije najbolj uspešni.

Predsednik stranke Borut Pahor
Predsednik stranke Borut Pahor FOTO: POP TV

V stranki se sedaj pripravljajo na opozicijsko vlogo, iz katere bodo lahko prav tako vplivali na vsebino odločitev, so prepričani v poslanski skupini ZLSD, začeli pa so tudi že priprave na kongres, ki bo 2. aprila prihodnje leto.

Na kongresu tudi o predsedniku stranke

Po Potrčevih besedah mora država zagotavljati pospešen in enakomeren razvoj Slovenije, ob tem pa bo posebna skrb ZLSD namenjena vprašanjem, ki bodo Slovenijo utrjevala kot pravno in socialno državo. Stranka ne bo pristajala na liberalističen koncept gospodarske in razvojne politike, na brezglavo razprodajo državnega premoženja in na družbo vse večje neenakosti in revščine.

Kongres ZLSD bo predvsem volilne narave, tako da bodo člani stranke odločali tudi o tem, ali bo združeno listo še naprej vodil sedanji predsednik Borut Pahor. Poslanska skupina v celoti podpira Pahorjevo pobudo, da ZLSD takoj po kongresu oblikuje strokovne svete za posamezne ministrske resorje. Poslanka Majda Potrata pa je dodala, da se bodo na kongresu, vsaj tako kaže, odrekli prvemu delu strankinega imena.

V opozicijski vlogi bo ZLSD oblikovala zakonodajne predloge in amandmaje na predloge vlade, pa tudi opozarjala na posledice predlogov vladne koalicije za položaj tistih, na katere se bodo ti predlogi nanašali, je metode delovanja stranke pojasnil vodja poslanske skupine Miran Potrč. "Naša stališča bodo tudi v čim večji meri odražala probleme in predloge zainteresiranih skupin, kot opozicija pa bomo od predlagateljev zakonov zahtevali, naj nas obvestijo, ali so pri njihovi pripravi sodelovali z interesnimi skupinami," pravi Potrč.

V ZLSD tudi zagotavljajo, da ne bodo dovolili, da bi se pod preprogo pometla vprašanja, ki niso skladna z vrednostnim sistemom sedanje koalicije. Predvsem vprašanja, ki zadevajo človekove pravice in pravice različnih manjšin, glede katerih bodo od vladne koalicije zahtevali, naj se do njih jasno opredeli.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou