Slovenija
Oglas

Varna naložba v vaš posel. Mercedes-Benz Sprinter

Ljubljana, 23. 10. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zanesljiv. Prilagodljiv. Gospodaren.

Sprinter z inovacijami in več kot četrt stoletja izkušenj postavlja mejnike na področju varnosti, učinkovitosti in zanesljivosti naprednih transportnih rešitev.

Sprinter z inovacijami in več kot 25 leti izkušenj postavlja mejnike v segmentu večjih dostavnih vozil in pomeni varno naložbo v vaš posel.
Sprinter z inovacijami in več kot 25 leti izkušenj postavlja mejnike v segmentu večjih dostavnih vozil in pomeni varno naložbo v vaš posel. FOTO: Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz Sprinter je na trg zapeljal leta 1995 in ustvaril segment večjih lahkih dostavnih vozil, predvsem zaradi izjemnih lastnosti, po katerih ga poznajo najzahtevnejši uporabniki. Vse od takrat vključuje tradicionalne lastnosti, s katerimi se običajno srečamo pri uporabi osebnih vozil – varnost, udobje in kakovost. Hkrati zaradi nižjih stroškov obrabe ponuja največjo stroškovno učinkovitost in uporabniško usmerjene funkcije.

Tudi v zadnji generaciji navdušuje z dolgim seznamom tehnoloških inovacij, s celovito spletno povezljivostjo, ki je ena najpomembnejših funkcij v vozilu in omogoča kar najboljšo razbremenitev voznika, velike izboljšave pa napoveduje pri gospodarnosti, zmogljivosti in nosilnosti ter zagotavlja odlično rešitev za vse logistične in transportne zahteve.

Sprinter je opremljen z integriranim komunikacijskim modulom, ki je tehnični temelj za stalno povezavo vozila s svetovnim spletom.
Sprinter je opremljen z integriranim komunikacijskim modulom, ki je tehnični temelj za stalno povezavo vozila s svetovnim spletom. FOTO: Mercedes-Benz AG

Tako vsestranski, da boste našli pravega za svoje prevozne potrebe

Mercedes-Benz Sprinter je tako vsestranski, da boste gotovo našli pravega za svoje prevozne potrebe. Izbirate lahko med štirimi dolžinami vozila, tremi višinami strehe in tovornim prostorom do 17 m3 to zagotavlja raznovrstnost, ki navduši in pusti vtis. Tipi karoserije Furgon, Tourer ali šasija, različne možnosti pogona, konstrukcije kabine, dolžine trupa, skupne dovoljene mase in višine tovornega prostora ter številne druge lastnosti opreme omogočajo konfiguracije več kot 1.700 različic vozila. Za maksimalno modularnost in zadovoljitev različnih potreb uporabnikov. 

Glede na namembnost in želene vozne lastnosti je na voljo preizkušen pogonski koncept na sprednji, zadnji ali štirikolesni pogon. Največja nosilnost različice s 5.500 kg mase znaša 3.144 kg. Vozila s pogonom na prednji kolesi pa prepričajo tudi z dodatno prostornino tovornega prostora in za 80 mm nižjim dnom prtljažnega prostora, za lažje raztovarjanje tovora in lažji dostop do bivalnega in spalnega prostora ob predelavi vozila v avtodom. Tem prednostim se v primerjavi z vozili s pogonom na zadnji kolesi pridružuje še za 50 kg večja nosilnost. Zaradi številnih pametnih rešitev je uporaba prostornega prtljažnega prostora tako še bolj prilagojena in lažja.

Sprinter je na voljo s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom, samodejnim menjalnikom 7G-Tronic Plus ali za ta segment vozil edinstvenim samodejnim menjalnikom 9-Tronic, ki omogoča povsem novo raven udobja.

Skupaj je kupcem na voljo več kot 1.700 možnih kombinacij, izbiro pa je mogoče dopolniti s 600 elementi dodatne opreme.
Skupaj je kupcem na voljo več kot 1.700 možnih kombinacij, izbiro pa je mogoče dopolniti s 600 elementi dodatne opreme. FOTO: Mercedes-Benz AG

Za preprosto in prijetno opravljanje vašega dela

Sprinter v segment večjih dostavnih vozil vnaša tudi multimedijski sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki se popolnoma prilagaja uporabniku in ustvarja učinkovito povezanost med vozilom, voznikom in potniki. V sistem se lahko shranijo nastavitve za do osem uporabnikov. Ko se za volan usede drug uporabnik, ta v sistemu izbere svoj profil ter tako prikliče svoje nastavitve in priljubljene bližnjice. Sistem MBUX z izborom profila ve, kakšne so uporabnikove navade, in se mu popolnoma prilagodi. 

Sistem glasovnega upravljanja inteligentnega sopotnika med vožnjo aktivira z ukazom: Hej, Mercedes. Funkcije vozila pa je mogoče upravljati na pet načinov: s poljem na dotik na volanu, poljem na dotik na sredinski konzoli, sredinskim zaslonom, občutljivim na dotik, gumbi na volanu in sredinski konzoli ter armaturi in z glasovnim ukazom: Hej, Mercedes.

Multimedijski sistem MBUX poskrbi za povezljivosti med voznikom in njegovim vozilom.
Multimedijski sistem MBUX poskrbi za povezljivosti med voznikom in njegovim vozilom. FOTO: Mercedes-Benz AG

Za varno pot do uspeha

Sprinter je zasnovan za brezpogojno varnost, in to s karoserijo, ki je zaradi konstrukcije in uporabljenih materialov še posebno stabilna, ter številnimi sistemi za pomoč vozniku. Ker se tudi najbolj izkušeni vozniki kdaj znajdejo v situaciji, ko pomoč pride še kako prav. 

V vozilu sta serijsko vgrajena samodejno vklapljanje luči za vožnjo in asistent za boljše obvladovanje bočnega vetra. Številni drugi sistemi se lahko vgradijo naknadno glede na potrebe voznika in načine uporabe. Aktivni asistent za ohranjanje razdalje Distronic je zlasti uporaben pri pogostih dolgih vožnjah, sistema za parkiranje s kamerami pa lahko olajšata parkiranje oziroma manevriranje v mestnem okolju. To pomoč je mogoče izkoristiti tudi, če v vozilu ni vgrajen multimedijski sistem z velikim prikazovalnikom, saj je kamera za vzvratno vožnjo na voljo tudi s prikazom v notranjem ogledalu. Za najnujnejše primere je na voljo šest zračnih blazin. Kot je primerno za varnostno opremo, prilagojeno potrebam, je zračna blazina za voznika že del serijske opreme.

Raven varnosti in udobja dodatno krepijo številni sistemi za pomoč vozniku, digitalna armaturna plošča in pametni informacijsko-razvedrilni sistem MBUX s 26-centimetrskim (10,25-palčnim) zaslonom na dotik, ki zagotavlja odličen temelj za vse logistične in transportne zahteve, ter kamera, ki olajša obračanje vozila in zmanjšuje možnost poškodb na vozilu.

Sprinter izkazuje učinkovitost tudi v vzdržljivosti, saj je servisni interval do vsakih 60.000 kilometrov, Mercedes-Benz pa zagotavlja dve leti garancije in še dodatno tri leta jamstva ali do prevoženih 240.000 kilometrov.
Sprinter izkazuje učinkovitost tudi v vzdržljivosti, saj je servisni interval do vsakih 60.000 kilometrov, Mercedes-Benz pa zagotavlja dve leti garancije in še dodatno tri leta jamstva ali do prevoženih 240.000 kilometrov. FOTO: Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz Sprinter z inovacijami in več kot 25 leti izkušenj postavlja nove mejnike na področju varnosti, učinkovitosti in zanesljivosti naprednih transportnih rešitev, ki bodo vaše podjetje popeljale še korak dlje.

 

Imejte korist od njegove gospodarnosti že od vsega začetka: s privlačno začetno ceno in številnimi možnostmi, da sestavite in naročite prav takšno vozilo, kot ga zares potrebujete. Obiščite salone vozil Mercedes-Benz in novi Mercedes-Benz Sprinter odpeljite takoj.

 

Naročnik oglasa je Star Import d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3