Slovenija

V enem dnevu tri nesreče: 'Popustiti v slabih razmerah ni sramota niti poraz'

, 13. 06. 2020 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policijski helikopter je v petek samo na Gorenjskem posredoval v kar treh gorskih nesrečah. Policisti zato opozarjajo na veliko previdnost v gorah in apelirajo na obiskovalce gora, naj bodo zelo odgovorni in naj ne tvegajo na nobenem koraku. Največjo nevarnost predstavljajo zdrsi, padajoče kamenje in odlomi skal. V gorah so ta konec tedna tudi policisti gorske policijske enote, ki izvajajo preventivne aktivnosti.

Lep in sončen konec tedna v gore in hribe vabi veliko ljudi, ob tem pa policisti opozarjajo na previdnost. Včeraj je na Gorenjskem policijski helikopter z ekipo za helikoptersko reševanje na treh lokacijah v gorah pomagal trem poškodovanim planinkam, so sporočili s PU Kranj. 

Dopoldan je ekipa rešila planinko, ki si je na Kukovi špici poškodovala nogo, ko je nerodno stopila na kamen. Sredi popoldneva se je na območju Prisojnika nad planinko sprožilo kamenje in jo poškodovalo. Zvečer pa je ekipa obravnavala še nesrečo na Jerebikovcu. Planinki je zdrsnilo na kamenju. 

Policisti zato opozarjajo na veliko previdnost v gorah in apelirajo na obiskovalce gora, naj bodo zelo odgovorni in naj ne tvegajo na nobenem koraku. Največjo nevarnost predstavljajo zdrsi, padajoče kamenje in odlomi skal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V gorah so ta konec tedna tudi policisti gorske policijske enote, ki izvajajo preventivne aktivnosti. V bohinjskih gorah aktivnosti izvajajo skupaj z nadzorniki Triglavskega narodnega parka. 

Pred začetkom planinske sezone je Letalska policijska enota pripravila video posnetek za vse planince in prosi, da si ga pred odhodom v gore pogledajo in ga upoštevajo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McSurfer
13. 06. 2020 15.52
V prevejšnji meri na brezbrižnost vpliva tudi dejstvo, da je reševanje brezplačno.
BenQurer24
14. 06. 2020 12.13
sam še to rab da me gdo ali kaj porine kje...
lluckyss
13. 06. 2020 10.31
+4
Gospodinje bežijo od štedilnika v gore..
lluckyss
13. 06. 2020 10.33
+5
"Deci" ribe lovit , ženske pa v hribe...Tale prisilna "ostajmo doma" bo očitno prinesla več ločitev kot pa dela za štorklje..
User1832247
13. 06. 2020 10.03
+13
tista ki je bila ob 19:30 na jerebikovcu se je igrala z življenjem!
oježeš
13. 06. 2020 09.51
+15
Točno to. Znati pravi čas odnehati, ni nobena sramota. Da pa možnost, da izlet ponoviš in ga v primernih razmerah uspešno zaključiš. Kajti gore bodo ostale še dolgo in veliko priložnosti čaka človeka. naj se ljudem ne mudi umreti, pa tudi poškodbe niso prijetne, saj nekaj časa. Biti odgovoren do sebe in ostalih včasih ni vrlina ljudi, saj tam kjer, kjer v glavnem prevladuje samohvala in bahanje.
Infraping
13. 06. 2020 09.28
-9
o mentalno-fizičnih hlodih
RamzesII
13. 06. 2020 09.17
+5
Naslov nima zveze z vsebino, ki se celo ponavlja. Kako ni sramota, je, ker to pomeni, da si izgubil, za povrh pa še koga, bognedaj otroka, potegneš za sabo (morda celo v smrt). To velja povsod, ne samo v gorah.