Slovenija

Vas srbijo podplati? Spet bomo tekli za dober namen, dajte še vi!

Ljubljana, 06. 10. 2016 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pod okriljem medijske hiše PRO PLUS in na pobudo informativne oddaje Svet bo že šesto leto zapored potekala dobrodelna akcija Mali koraki za VELIK CILJ, in sicer od 19. do 21. oktobra 2016. Letos bi radi tudi z vašo pomočjo pomagali ljudem s cistično fibrozo.

Pravijo, da en sam človek ne more rešiti sveta, s pomočjo Sveta na Kanalu A pa lahko stopimo skupaj in poskusimo narediti korak na bolje.
Pravijo, da en sam človek ne more rešiti sveta, s pomočjo Sveta na Kanalu A pa lahko stopimo skupaj in poskusimo narediti korak na bolje. FOTO: Kanal A

Letošnja dobrodelna akcija Mali koraki za VELIK CILJ bo pod okriljem medijske hiše PRO PLUS in na pobudo informativne oddaje Svet potekala že šesto leto zapored, in sicer od 19. do 21. oktobra 2016. Tokrat so navdih ljudje, ki imajo eno redkih bolezni, cistično fibrozo.

Pogum je verjeti v stvari, ki niso predstavljive. Z ekipo smo pred šestimi leti verjeli. In zato smo danes ponovno tukaj. Da vse to lahko počnemo že šestič, gre zahvala izključno gledalcem, ki nam zaupajo in s svojimi prispevki pomagajo tistim, ki nas potrebujejo. Jan Golja, idejni vodja akcije

Kaj je cistična fibroza?

Gre za avtosomsko recesivno bolezen, torej genetsko bolezen, ki se izrazi pri otroku, če prejme okvarjen gen od obeh staršev. Zaradi mutacije gena je pri nas trenutno obolelih okrog 120 ljudi, od tega tri četrtine otrok.

Eden takšnih je Jan Pirnat, fotograf, ki ga bolezen ne ovira, ampak navdihuje. "Nisem običajen fant, a počnem povsem običajne stvari. Svojo strast sem našel v fotografiranju, bolezen mi – kljub nekaterim omejitvam - daje krila."

Jan Pirnat, fotograf, ki je bolnik s cistično fibrozo, pravi, da ga bolezen ne ovira, ampak navdihuje.
Jan Pirnat, fotograf, ki je bolnik s cistično fibrozo, pravi, da ga bolezen ne ovira, ampak navdihuje. FOTO: Kanal A

A da bi ljudje, kot je Jan, lahko leteli, potrebujejo zdravila, terapije in različne pripomočke, ki jim vsakodnevno omogočajo in lajšajo življenja. Skupaj z Društvom za cistično fibrozo bodo skušali zmanjšati ta finančni zalogaj in zbirali denar. 

Kako lahko pomagate?

Pošlji SMS z vsebino:

SVET (prispevate 1 eur) ali SVET5 (prispevate 5 eur) na 1919

Pokliči:

090 933 036 (prispevate 2,99 eur)

Za večje zneske prispevaj:

SI56 0292 2005 2254 477
(odprt pri NLB d.d., za namen pripišite SVET DOBRODELNI TEK; sklic: 00 1319)

Donacije zbirajo do 31. oktobra 2016.

Poleg dobrodelne note pa bodo oddaje in spletne strani PRO PLUSA poskrbele za ozaveščanje o bolezni in predstavile osebne zgodbe posameznikov, ki s cistično fibrozo živijo polno življenje in ki se namesto s strahovi in dvomi ukvarjajo z uresničevanjem sanj in postavljajo zglede vsem drugim.

In kje letos lahko zasledite tekače z rdečimi majicami?

Sreda, 19. 10.

Ljubljana­­−Podpeč−Borovnica−Vrhnika−Logatec−Rakek−Cerknica

Četrtek, 20. 10.

Ljubljana−Domžale−Lukovica−Moravče−Zagorje

Petek, 21. 10.

Ljubljana−Brezovica−Horjul−Gorenja vas−Žiri−Idrija

Jan Golja, idejni vodja dobrodelne akcije: Zahvala, da to počemo že šestič, gre gledalcem, ki s prispevki pomagajo

Ideja o akciji Mali koraki za VELIK CILJ se je pred šestimi leti porodila producentu Janu Golji, ki je še danes gonilna sila projekta. "Pogum je verjeti v stvari, ki niso predstavljive. Z ekipo smo pred šestimi leti verjeli. In zato smo danes ponovno tukaj. Da vse to lahko počnemo že šestič, gre zahvala izključno gledalcem, ki nam zaupajo in s svojimi prispevki pomagajo tistim, ki nas potrebujejo," sporoča Jan.

Spremljajte Svet na Kanalu A od ponedeljka do petka ob 18.00 in dovolite, da se vas zgodbe dotaknejo in vas navdihnejo.

Več o dobrodelnem teku najdete na: www.svet-tek.si

Na twitterju pa lahko sledite oznaki #svettek. 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medo90
07. 10. 2016 15.27
+0
a Ribnčanka si še ni dala silokonov?
EnverHoxha
07. 10. 2016 12.36
+5
velik korak bi bil če bi nehal lagat narodu
medo90
07. 10. 2016 15.46
+2
EnverHoxha
07. 10. 2016 12.36
+3
jst bi s to vaš novinarko mal "teku"
johanca123
06. 10. 2016 18.48
+1
mene bolj srbijo prsti, ker bi rada primazala eno okol ušes takim farizejem, ki delajo drenj po cesti in promovirajo samega sebe!
FesterAdams
06. 10. 2016 18.38
+1
Ob pogledu na razbitine avtomobila, v katerem so se peljali mariborski nogometači, sem takrat takoj ocenil, da so bili bližje 200 kot 100 km/h. No, sedaj je to potrjeno. Zapolicijo pa je res bolje da molči, če se zmislim, kake so imeli po TV : "Izvedenec bo presodil, če nemara niso nekoliko prekoračili dovoljene hitrosti..." Jao, kake so flancali, kot da bi hoteli prikriti dejanske podatke. Le po čigavem nalogu...?
FesterAdams
06. 10. 2016 18.39
-1
User1063544
06. 10. 2016 09.20
+11
Kaj pa če bi namesto da se kitite z nekim dobrodelnim nabijanjem ko sebi cepate gledanost in zbirate prispevke ljudi ki že tako ali tako nimajo denarja VI polovico denarja ki ga pokasirate za te dosadne reklame kar prenakazali družinam, ki potrebujejo pomoč???? Pač... samo ideja... V bistviu vas je lahko zelo grdo sram... Me zanima koliko vas stane oddaja Survivor ali pa kmetija

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.