Slovenija
Oglas

Sončna elektrarna se še vedno izplača

Ljubljana, 19. 02. 2024 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znižajte svoje račune z viški električne energije

GEN-I uvaja nov poslovni model, ki lastnikom sončnih elektrarn, zgrajenih po uvedbi nove sheme, omogoča ustvarjanje dobropisov za viške elektrike.

GEN-i

Zavedanje o nujnosti trajnostne in zelene prihodnosti raste, prav tako pa se krepi vloga vsakega posameznika pri aktivnem sodelovanju v tem procesu. S svojimi dejanji in načinom življenja vplivamo na prihodnost našega planeta. Na nas pa je, da se odločimo, v kakšen svetu si želimo živeti in začnemo tak svet ustvarjati že danes. Vsak lahko prispeva k trajnostni prihodnosti.

Zeleno prihodnost sooblikujemo na različne načine, izjemen doprinos pa lahko naredimo s pridobivanjem električne energije iz obnovljivih virov, pri čemer sončna energija zaseda vodilno vlogo. Priljubljenost sončnih elektrarn je vsak dan večja, svojo vlogo pa upravičujejo s finančnimi prihranki in zmanjševanjem ogljičnega odtisa, ki ju omogočajo svojim lastnikom.

Samooskrba z elektriko iz sončne elektrarne je do nedavnega omogočala izrazite finančne prihranke, ki so bili posledica letnega obračunavanja prejete in oddane energije po shemi NET metering. Za nove lastnike sončnih elektrarn, zgrajenih po uvedbi nove sheme, pa obračunavanje energije poteka na mesečni ravni, kar postavlja finančno donosnost naložbe pod vprašaj. 

GEN-I ustvarja novo dobo samooskrbe

V podjetju GEN-I so pripravljeni na nove izzive in si želijo svojim strankam omogočiti, da iz svojih sončnih elektrarn še naprej iztržijo največ. Zanje so razvili nov poslovni model, ki omogoča odkup presežne energije, ki jo proizvede sončna elektrarna. Za viške električne energije bodo odjemalci pri podjetju GEN-I prejeli dobropis na mesečnih položnicah. Presežna električna energija, ki jo bo sončna elektrarna proizvedla v času večje osončenosti, bo tako prispevala k prihrankom v času, ko bo proizvodnja elektrike nižja. S pametnim upravljanjem presežne energije iz sončnih elektrarn lahko zagotovimo trajnostno in stabilno oskrbo ter se tako približamo prihodnosti, ki temelji na čisti energiji.

Nov način meritev, ki temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih, omogoča natančnejše in pravičnejše meritve, hkrati pa posamezniku omogoča, da postane aktiven odjemalec in svojo porabo sproti prilagaja proizvodnji električne energije iz sončne elektrarne. Na ta način prispeva k učinkoviti rabi energije, ustvarja prihranke in tako postane aktivni udeleženec v trajnostnem gospodarstvu. 

GEN-i

Stopite na pot samooskrbe tudi vi

Zelena prihodnost, ki jo vodi sonce, je na dosegu roke. Aktivno soustvarjanje v GEN-I spodbujamo in podpiramo s svojimi inovativnimi produkti, ki združujejo učinkovitost in dobrobit za posameznika. Stopite na pot samooskrbe z nami. Za več informacij in sklenitev pogodbe o samooskrbi se lahko obrnete na strokovnjake GEN-I preko elektronske pošte na naslovu elektrika@gen-i.si ali pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 1558.

Razmišljate o postavitvi lastne sončne elektrarne?

Vabimo vas, da izkoristite prednosti našega poslovnega modela odkupa viškov in zaupate izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce. Obiščite njihovo spletno stran, izpolnite obrazec, prejmite informativno ponudbo, prilagojeno svojim potrebam in se naročite na ogled lokacije. Vaša sončna elektrarna je le nekaj korakov stran. Izkoristite sončno energijo in prispevajte k trajnostni prihodnosti že zdaj.


Naročnik oglasa je GEN-I d.o.o.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni