Slovenija

Več kot sto dopolnil k proračunskim postavkam za ceste

Ljubljana, 12. 02. 1998 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor državnega zbora za infrastrukturo se je na popoldanski seji lotil obravnave obsežnega svežnja dopolnil, vloženih k predlogu letošnjega proračuna za področja ministrstev za okolje in prostor ter za infastrukturo in okolje.

Večino vloženih dopolnil k proračunskim postavkam ministrstva za okolje in prostor je odbor zavrnil. Podprl pa je dopolnilo, s katerim naj bi v državnem proračunu za sto milijonov tolarjev povečali sredstva za izdelavo geodetskih podlag za državno mejo s Hrvaško, s čimer bi omogočili do metra natančno določitev meje po podatkih zemljiškega katastra.

K proračunskim postavkam ministrstva za promet in zveze je vloženih več kot sto dopolnil, med katerimi jih večina zadeva Direkcijo RS za ceste. Na področju železniške infrastrukture so člani odbora podprli dopolnilo Ivana Božiča, po katerem naj bi uvedli novo proračunsko postavko o nacionalnem programu razvoja slovenske železniške infrastrukture na progi Jesenice-Nova Gorica-Sežana ter zanjo namenili deset milijonov tolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.