Slovenija

Več nadzora nad vozniki tovornih vozil in avtobusov

Ljubljana, 17. 07. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Maja Korošec
Komentarji
30

Začenja se nacionalna preventivna akcija za večjo varnost, ki bo tokrat pod drobnogled vzela voznike tovornih vozil in avtobusov. Policisti jih bodo poostreno nadzirali med 19. in 25. julijem. Tovorna vozila bodo preusmerjali na kontrolne točke na avtocestah, avtobuse pa bodo preverjali na avtobusnih postajališčih, pa tudi na avtocestah in hitrih cestah. Letos so vozniki tovornih vozil kršili prometne predpise za skoraj petino večkrat kot v enakem obdobju lani in povzročili tudi več prometnih nesreč. Večino prometnih nesreč voznikov tovornih vozil v Sloveniji povzročijo domači vozniki.

Nacionalna preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki jo izvajata Javna agencija RS za varnost prometa (agencija) in Policija, se bo začela v ponedeljek, 19. julija. Podatki agencije namreč niso najbolj spodbudni. Letos so vozniki tovornih vozil za skoraj petino večkrat kršili prometne predpise kot v enakem obdobju lani. V prvem polletju 2021 so pri voznikih tovornih vozil ugotovili že 22.783 kršitev prometnih predpisov, kar je 19,5 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani, ko so jih zabeležili 19.067.

Poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov bo potekal med 19. in 25. julijem 2021.
Poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov bo potekal med 19. in 25. julijem 2021. FOTO: PU Novo mesto

Vozniki avtobusov manj prekrškov

Pri voznikih avtobusov so v prvem polletju 2021 odkrili 297 kršitev prometnih predpisov, lani pa 299, kar je 0,7 odstotka manj kot v primerljivem obdobju lani. Najpogostejše kršitve so bile povezane s prekoračitvijo hitrosti (5.527 kršitev), preobremenjenostjo vozil (3.764 kršitev), neuporabo varnostnega pasu (2.409 kršitev), nepravilnostmi, povezanimi s tovorom (1.121 kršitev), neustrezno tehnično brezhibnostjo vozil (516 kršitev) ter neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov voznikov (689 kršitev), so navedli statistiko na agenciji.

Vozniki tovornih vozil letos povzročili več prometnih nesreč

V obdobju od 1. januarja do 30. junija 2021 se je na slovenskih cestah pripetilo 1.099 prometnih nesreč z udeležbo tovornih vozil, kar je v primerjavi z lanskim primerjalnim obdobjem, ko so na agenciji našteli 985 prometnih nesreč, 12 odstotkov več.

Vozniki tovornih vozil so bili povzročitelji v 703 primerih prometnih nesreč (lani 633), kar je skoraj dve tretjini oziroma 64 odstotkov. Zaradi posledic teh nesreč je življenje izgubilo sedem oseb (lani 4), 17 je bilo hudo poškodovanih (lani eden), 150 pa lažje poškodovanih (lani 153). Med vozniki tovornih vozil so bile štiri smrtne žrtve (lani dve), šest je bilo hudo telesno poškodovanih (lani tri) in 57 lažje telesno poškodovanih (lani 58).

V zadnjih petih letih je zaradi voznikov tovornih vozil umrlo največ pešcev – 16 – ter voznikov tovornih vozil – 15. Pešcev je umrlo največ v letih 2016 in 2018, in sicer pet. Umrlih voznikov tovornih vozil pa je bilo največ v letu 2018 – pet – kažejo podatki, ki nam jih je priskrbela agencija.

Statistika tovornih vozil in avtobusov v prometnih nesrečah.
Statistika tovornih vozil in avtobusov v prometnih nesrečah. FOTO: Agencija RS za varnost prometa

Vozniki avtobusov so bili letos udeleženi v 97 prometnih nesrečah, lani v enakem obdobju v 90

Od tega so jih povzročili 29 (lani 26) oziroma skoraj tretjino. V prometnih nesrečah, ki jih je zakrivil voznik avtobusa, je letos umrl en udeleženec, noben pa ni bil hudo telesno poškodovan.

V celotnem letu 2020 so bili vozniki avtobusov udeleženi v 191 prometnih nesrečah oziroma v vsaki 78. prometni nesreči na cestah v Sloveniji (v lanskem letu v vsaki 55. prometni nesreči). V lanskem letu so povzročili 52 prometnih nesreč oziroma 61 odstotkov manj kot v letu 2019. Število prometnih nesreč z udeležbo voznikov avtobusov se je do leta 2019 povečalo za 16 odstotkov, število prometnih nesreč, ki jih je zakrivil voznik avtobusa, pa za 29 odstotkov. V letu 2020 se je delež občutno zmanjšal, kar je posledica manjšega avtobusnega prometa na slovenskih cestah zaradi epidemije covida-19.

Na slovenskih cestah se je v letu 2020 v prometnih nesrečah, ki jih je povzročil voznik avtobusa, lažje telesno poškodovalo 10 oseb. Štirje vozniki avtobusa pa so utrpeli lažje telesne poškodbe.

V zadnjem petletnem obdobju na agenciji za varnost prometa ne beležijo smrtnih žrtev med potniki na avtobusih.
V zadnjem petletnem obdobju na agenciji za varnost prometa ne beležijo smrtnih žrtev med potniki na avtobusih. FOTO: Miro Majcen

Nepravilen premik z vozilom glavni vzrok prometnih nesreč v zadnjem petletnem obdobju 

Najbolj pogost vzrok pri prometnih nesrečah, ki so jih v obdobju od 2016 do 2020 povzročili vozniki tovornih vozil, je nepravilen premik z vozilom – 37 odstotkov vseh prometnih nesreč. Sledita nepravilna stran oziroma smer vožnje s 13 odstotki in neustrezna varnostna razdalja z 11 odstotki. Zaradi neprilagojene hitrosti je umrlo največ udeležencev cestnega prometa, in sicer 15 oziroma 31 odstotkov. Sledita mu vzroka premiki z vozilom – 11 umrlih oziroma 22 odstotkov in neupoštevanje pravil o prednosti – 9 umrlih oziroma 18 odstotkov.

Večino prometnih nesreč voznikov tovornih vozil v Sloveniji povzročijo domači vozniki

V lanskem letu so domači vozniki povzročili 869 prometnih nesreč oziroma 62 odstotkov. Zaradi povzročitelja prometne nesreče, domačega voznika tovornega vozila, so v lanskem letu umrli trije udeleženci cestnega prometa, prav toliko jih je umrlo zaradi tujih voznikov tovornih vozil.

V letu 2020 je bilo 58 odstotkov hudo telesno poškodovanih udeležencev v cestnem prometu zaradi domačih voznikov tovornih vozil.

Utrujeni za volanom.
Utrujeni za volanom. FOTO: Agencija RS za varnost prometa

Utrujenost voznikov je pomemben dejavnik tveganja

Agencija za varnost prometa in Policija posebej izpostavljata, da je pri tovornih vozilih in avtobusih še posebej pomembna ustrezna varnostna razdalja, saj je zavorna pot pri njih še daljša, česar se morajo vozniki zavedati ves čas vožnje. Pomemben dejavnik je še utrujenost voznika. Ta je po podatkih Evropske komisije iz leta 2018 dejavnik v približno 20 odstotkih nesreč, v katerih so udeležena tovorna vozila.

Kako nevarni sta utrujenost in zaspanost voznikov? 

· Če spimo manj kot 5 ur na noč, se kar za 4,5-krat poveča verjetnost za udeležbo v prometni nesreči.

· Če ostanemo budni več kot 24 ur, delamo podobne napake, kot če bi imeli v krvi 1,0 mg/l alkohola.

· Z vidika zaspanosti za volanom z vožnjo ponoči do 6-krat bolj tvegamo, da bomo udeleženi v prometni nesreči.

Agencija za varnost prometa in Policija vse udeležence v cestnem prometu še dodatno spodbujata k upoštevanju cestnoprometnih pravil in razmer na cestah, k strpnosti in odgovorni vožnji. Ob tem opominjata, naj se vozniki ne pozabijo pripeti z varnostnim pasom, med vožnjo naj ne uporabljajo mobilnega telefona,  dosledno naj zagotavljajo ustrezno varnostno razdaljo, načrtujejo poti in počitke, upoštevajo cestne razmere ter naj za volan vselej sedejo trezni.

Več varnosti za voznike tovornih vozil z novo knjižico Varen prevoz tovora

V Sloveniji tranzitni promet narašča, z večanjem prometa pa se povečajo tudi možnosti za nastanek prometnih nesreč. V okviru prizadevanj za zagotovitev večje varnosti voznikov tovornih vozil je Agencija za varnost prometa izdala novo knjižico Varen prevoz tovora. Knjižice bodo prejele šole vožnje po vsej Sloveniji, vsi izpitni centri po Sloveniji in izvajalci tehničnih pregledov v povezavi s kontrolnimi organi za ugotavljanje skladnosti vozil. V okviru poostrenega nadzora nad vozniki tovornih vozil, ki ga bodo izvajali v tednu med 19. in 25. julijem, bo knjižico delila tudi Policija. Knjižico bo skupaj z vodo delila tudi Agencija za varnost prometa na avtocestnih počivališčih, dve zaporedni soboti, 17. in 24. julija 2021, so sporočili z agencije.

Koronavirus pasica nova
Varen prevoz tovora
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slikaaaaa
20. 07. 2021 19.27
ti novinarji ki pisejo te clanke bi jih jaz uzel enkrat poleg na furo da bi sploh videli kako poteka to delo in ne en dan cel teden potem bi videli kako je ko gre vse super in kako je takrat ko nic ne gre ko se povsod caka in na koncu ko se ti pokvari tovornjak nekje bogu za hrbtom ko te zivi bog ne najde in takrat si sam in se znajdi sam kakor ves in znas pa to se ponavadi se zgodi tudi 2-3h zjutraj ko se vecina spi,...in se mnogo zadev je na poti ki si jih ljudje sploh ne predstavljajo koliko jih dozivimo vozniki tako lepih kot manj lepih.
pietro
20. 07. 2021 16.17
koliko so jih naredili vozniki osebnih avtomobilov... sam prašam
kokošnjak
20. 07. 2021 12.38
Povzročijo domači vozniki ali vozniki ki so zaposleni pri domačih prevoznikih tudi če so tujci
NLKP
17. 07. 2021 16.45
Tako je prav, prepoceni tranzit čez slovenijo.
RamzesII
17. 07. 2021 12.54
"Nepravilen premik z vozilom glavni vzrok prometnih nesreč" Nepravilen premik vozila je širok pojem, spet splošno navajanje zadev.
RamzesII
17. 07. 2021 12.51
"preobremenjenostjo vozil (3.764 kršitev), neuporabo varnostnega pasu (2.409 kršitev)" Preobremenjen v kakšnem smislu, tovor ali potniki ali oboje. Vozniki, ki ne uporabljajo varnostnega pasu, ali so šteti tudi potniki. Iz zapisov v članku ni jasno.
FaTa Albanka
17. 07. 2021 12.09
+5
šoferjev ze zdaj ni več pa še manj jih bo in prav je tako , zatrite šoferje do konca pa si sami vozte robo
Da se mene pita..
17. 07. 2021 12.04
+3
Začenja se nabirka ,ampak namesto da bi začeli pri šefih doma,kje,kako in za koliko so prijavljeni vozniki,se bo na cesti lupilo šoferje za minutko prekoračene vožnje,ker parkingov ni,ker 20 kilska kartonska škatla ni pogurtnana.....
resslovenka
17. 07. 2021 11.39
+1
Eni prevozniki nesejo samo postampljat prometna dovoljenja na tehnične preglede. Vedno se tam najde kdo, ki jim naredi uslugo. Zamenjajo, kar je res nujno potrebno. Se bo s tem prometni inšpektorat kdaj pozabaval? Zakaj to povem, ker sem videla kako to gre pri "spoštovanem" in uspešnem prevozniku. Namazan z vsemi žavbami in podplacanimi svetovalci z davčnega, prometnega, kadrovskega področja. No tudi enega odvetnika, ki si že kaj izmisli da laufa po prevoznikovo. No, vedno mu sicer ne rata. Je bilo med nami kar nekaj izjem, ki smo mu pokazali da je še kdo nad njim. 😎
pietro
20. 07. 2021 16.18
no dej povej konkretno kdo nese samo postampljat prometno dovoljenje ?
junij66
17. 07. 2021 11.13
+1
V državnem proračunu je postavka:denar od izrečenih glob. Torej toliko in toliko denarja je potrebno letno pobrat da se napolne državna malha.
junij66
17. 07. 2021 09.57
+6
Ne mešat vse voznike tov.vozil v isti koš kar se pri nas rad dela,da se zamegli vse skupaj.. Dokler bo voznik kombija za prevoz oseb delal po 3 vožnje na dan iz Slo.do Munchen letališča brez počitka,dokler bo vozil tov.kombi iz Slo.v Španijo ali Portugalsko brez počitka se bodo nesreče dogajale
Urška iz Ugande
17. 07. 2021 09.57
+6
Tovorno vozilo je vse kar je nad 3,5 ton. Prosim da začnete to malo ločevati, med temi kamikazi in nami ki vozimo 40t ali pa se več, izredne prevoze. V Sloveniji imajo ljudje najslabši odnos do kamionarjev na cesti, glede na ostalo zahodno Evropo. Take novice pa ziher ne pomagajo..
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 10.06
+1
Sofervolvo......tudi ti si malo v zmoti..... Ni pomembno 3.5 tone ampak tovorno vozilo je vsako vozilo, ki je namenjeno prevozu tovorov tudi VW Cady, ce je namenjeno za prevoz tovora in mu v prometnem pise tovorno vozilo
TolstojV
17. 07. 2021 09.35
+4
Upajmo, da bodo pri nadzoru prepovedali nadaljevanje vožnje tovornjakom, ki presegajo s težo tovora! Ne tako kot pri tistem Romunu, ki je krepko presegel dovoljeno težo plačal kazen potem pa nadaljeval vožnjo! Če gre za varnost je potrebno take tovornjake izločiti iz prometa in morajo tovor pretovoriti! Policaji potrebujejo še izobraževanje!
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.29
+2
Jaz ze letos vem, da so na nasih avtocestah umrli 3 vozniki kombijev....... Res da je to tovorno vozilo ni pa posteno, da to prikazujete in ljudi zavajate da gre za voznike kamionov
Iqos
17. 07. 2021 09.26
+5
Spravt se na tiste, ki delajo je najlažje. Za lenuhe v parlamentu pa nikakor ne najdejo metra, po katerem bi jih plačevali in kaznovali.
Periot222
17. 07. 2021 09.17
+0
Lazete najvec nesrec povzrocajo tuji tovornjakarji vsaj vecinoma oni zasedajo avtocesto vidim vsakodnevno!
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.19
+0
Periot...........a mesas tovornjakarje in voznike tovornih vozil............?
DirtySanchez
17. 07. 2021 09.14
+2
Če voznika ujamejo da vozi brez tahografa ali je le ta prirejen ali kakršnakoli uporaba magnetov in podobnih trikov bi moral biti voznik kaznivan z odvzemom izpita za vedno, firma pa kazen stotisoč €.
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.25
+2
Dirty...........ti pa pojma nimas....... Ti bom cisto enostavno izracunal in dokazal kako se motis.......... Na magnet gredo le vozile do letnika 2011....... To so vozila starejsa od 10 let........ 10 let staro vozilo pa mora imeti skoraj 2 milijona km, saj 150 tisoc km letno naredis po reguli............. Da se nekdo sverca jim mora delati obcutno vec, ker drugace se brezveze sverca z magnetom, ce lahko vozi po reguli............. Pol smo pri drugem dejstvu, da se cestnine placujejo po EURO razredu in starejsa vozila ze placujejo precej drazjo cestnino zato se jim ze iz tega razloga ne izplaca imeti starejse vozilo se posebej ce dela veliko km
FH540
17. 07. 2021 09.32
+1
Svetice pusti ti magnete..to je te zastarelo..skoraj vsak Romun ima tahograf na dalinca..
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.42
+0
FH540........... Na tem portalu se moras prilagoditi komentatorjem brez poznavanja materije, kateri znajo le nabijat........... Saj tudi nasi policaji nimajo pojma...... Ze osnovno znanje kako se prelisici tahograf jim manjka....... Policaji nimajo niti osnovnega znanja na kaki osnovi se nam izpise na armaturki s kaksno hitrostjo vozimo.......... Ko bi to vedeli bi lahko kaj odkrili pri kakem kamionarju drugace pa niti blizu niso
marzo
17. 07. 2021 10.55
-1
Lepo, da se kot avtoprevozmik hvališ, kako goljufaš policijo in državo. Vsaj soferje potem pošteno plačaj.
Nightrider
17. 07. 2021 08.53
+6
Treba je nadzirati romune, bolgare in poljake
profi1.
17. 07. 2021 08.30
+4
kje je pa statistika koliko prometnih nesreč poovzročijo vozniki osebnih vozil ? in koliko prometni nesreč v katerih so bili udeleženi tovornjaki so povzročili vozniki osebnih vozil ? koliko mrtvih , poškodovanih ? mislim da bi bile številke precej višje. sedaj bodo pa spet vsi pljuvali čez voznike tovornjakov ,kot da so edini krivci prometnih nesreč.
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.16
+3
Treba je statistiko prilagoditi, da pol to upravicuje inkasantstvo......... Vsako vozilo, ki je namenjeno za prevoz tovora je tovorno vozilo.... Torek kombiji, postarska vozila.........vse to zavzamejo kot voznike tovornih nozil in jih dajejo v statistiko, kot da so to vozniki kamionov in da bi ljudje tako razumeli
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 08.06
+3
In spet boste voznike kombijev, dostavnih bozil, tovornjakov, skupin vozil..........MEDSEBOJNO MIKSALI.....
junij66
17. 07. 2021 09.40
+3
Tako tako. Potem bodo dajali take kazni. Za 2 dni pretečena kontrola na gasilnem aparatu 2000eur,prva pomoč če ni zamenjana 1000eur,za dva dni pretečen rok teh.pregleda kont.prikolice 10000eur,vožnja izven ac je kazen 1200eur (v sosednji Avstriji 40eur)
Uporabnik2066124
17. 07. 2021 09.47
+4
Junij..........ja pri nas je glavno, da se v naprej dolocena vsota denarja pobere s kaznimi in pol to ni vazno, ce se pobere za banalne prekrske ali res za upravicene in tezke prekrske..........