Slovenija

Večer songov ob stoletnici Brechtovega rojstva

Ljubljana, 10. 02. 1998 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob stoletnici rojstva velikega nemškega gledališčnika Bertolda Brechta bosta drevi v KUD France Prešeren pesnik, kitarist in pevec Jani Kovačič in gledališka igralka in pevka Jerica Mrzel izvedla večer Brechtovih songov v prevodih Ervina Fritza; prireditev z naslovom Vzpon in padec pentagrama je dopolnjen večer, ki ga je Kovačič prvič izvedel že jeseni leta 1994.

Izbrani songi - neločljivi del Brechtovega epskega gledališča, so predvsem iz njegovih najbolj znamenitih odrskih del Opera za tri groše, Mahagonny, Happy End, Švejk v drugi svetovni vojni in nekaterih drugih. Uglasbil jih je Kurt Weil, manjše število Hans Eisler, med njimi je tudi napev samega Brechta, ki je sam zelo rad popeval ob kitari.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.