Slovenija

Velenjska občina mladim pomaga pri reševanju stanovanjskega problema

Velenje, 04. 02. 2023 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Občina Velenje je mladim tudi letos ponudila možnost sofinanciranja stroškov kredita za reševanje prvega stanovanjskega problema. V proračunu so za ta namen zagotovili 15.000 evrov. Lani so takšen razpis objavili prvič in subvencijo v skupni višini 14.683 evrov je pridobilo 13 mladih, so sporočili z velenjske občine.

Velenje
Velenje FOTO: Shutterstock

Do enkratne pomoči so upravičeni mladi do 35 let, ki prvič rešujejo stanovanjski problem, in sicer z nakupom stanovanja, stanovanjske hiše ali gradnjo stanovanjske hiše. Subvencija velja za stroške odobritve kredita, zavarovanje kredita ali plačilo obresti. Višina je omejena na 50 odstotkov stroškov kredita, največ 3000 evrov. Subvencija se bo odobrila na podlagi vloge, ki je objavljena na spletni strani velenjske občine.

Z dodatno finančno pomočjo občina želi, da mladi ostanejo v Velenju, hkrati pa z ukrepom privablja mlade od drugod, da si v Velenju ustvarijo dom, družino in se tukaj zaposlijo.

Velenjska občina je v zadnjem obdobju uspešno izvedla tudi več aktivnosti, ki pomembno vplivajo na še boljšo kakovost življenja mladih v Velenju. Mladim so tako za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, pet stanovanj so lani namenili zgolj mladim do 30 let. Več sredstev namenjajo tudi za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujejo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka pa so povišali za 100 odstotkov na 300 evrov, so navedli na občini.

Prav tako občina spodbuja delovanje Saša inkubatorja in podpira mlade podjetnike, ki so na začetku svoje karierne poti. Lani so izdali tudi brošuro Velenje za mlade, v kateri lahko mladi Velenjčani najdejo odgovore na marsikatero aktualno vprašanje s področja mladih, so spomnili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 02. 2023 12.35
+1
Subvencija jurja pa nekaj ni ravno nekaj za stanovanjski problem, koliko stanejo stanovanja.
Huggo
04. 02. 2023 10.37
+0
V zadnjih letih smo priča hitremu vzponu držav, ki so združene v organizaciji BRICS. Uvideli so, da skupaj lahko rečejo NE. Ne zahodnemu izkoriščanju in bedastočam, ki nam jih predstavlajo kot nek civilizacijski napredek. Zato je skupina G8 izločila uporno Rusijo, ter se preimenovala v G7. Tu je glavni razlog za vojno. Če ne sodelujejo popolnoma vse države v tej agendi zahodnih elit, ta takoj pade v vodo. Si predstavljate na eni strani zahod, ki se igra zeleni prehod z neučinkovitimi sistemi, ki v realnosti še nekaj destletij ne bodo mogli nadomestiti nafte, plina, jedrske energije, digitalnim zaporom in na drugi strani skupino držav, ki gredo po svoji poti in bo našim neumnostim, skreganim z logiko, moralo, etiko... nastavljala ogledalo. NE GRE! Tudi slepi bodo spregledali, kam nas dejansko vodijo bolani umi zahodnih elit. Niso Rusi nek ideal, toda, ko primerjam stvari, ki jih propagirajo na zahodu in tiste ki jih zagovarjajo "Rusi", ne rabim 2x pomisliti kaj je boljše za nadaljni razvoj naše družbe, naših otrok. Najsmrtonosnejša bolezen v človeški zgodovini (medijska seveda) je praktično izginila s pričetkom vojne. Izginile bodo tudi vse zelene bedastoče, vsa lgbt propaganda, direktive mednarodnih organizacij.... samo če zmagajo "Rusi". Z Rusi stoji mnogo držav in mnogo posameznikov, ampak mediji vam tega ne smejo pokazati. Zahodna politika je ugrabljena s strani elit, te pa vedo, da svojih bolanih fantazij ne bodo mogle uresničiti, če ne zmaga "Ukrajina" in si ne podjarmijo še zadnjih "upornikov", ki se jim drznijo postaviti po robu. Zato borimo se do zadnjega Ukrajinca, morda kmalu tudi do zadnjega Evropejca! Pošiljimo vso razpoložljivo orožje! Veste kaj zagovarjate in koga podpirate? Boste ostali kmeti na šahovnici, kot Ukrajinci do svojega britkega konca? Slovenci, čas je, da se spet postavimo na pravo stran zgodovine.
Aristotle
22. 02. 2023 19.36
Bravo… realno napisan komentar, clovek ki razmislja z svojo glavo
bronco60
04. 02. 2023 10.23
+5
Slovenske družine, a še sploh obstajajo???