Slovenija

Velika čistilna akcija

Ljubljana, 13. 04. 2007 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M./D.Š.
Komentarji
1

Župan MOL Zoran Janković je na slavnostni seji dejal, da je cilj živeti v mestu, na katerega bomo ponosni.

Ljubljanski župan Zoran Janković v prestolnici urejuje zelene površine
Ljubljanski župan Zoran Janković v prestolnici urejuje zelene površine FOTO: POP TV

Inšpektorji Mestne uprave Mestne občine Ljubljana (MOL) nadaljujejo akcijo ureditve kompleksa vrtičkov med ulicami Dečkova, Kranjčeva, Tomačevska in Koželjeva, ter med vzhodnim zidom pokopališča Žale in Jarško cesto, ki mejijo na spomeniško zaščiteno območje Plečnikovih Žal.

Inšpektorat občane na navedenih lokacijah obvešča, da z zemljišč, ki jih uporabljajo kot vrtičke, najkasneje do torka, 17. aprila 2007 odstranijo lope, posode za zbiranje deževnice in morebitno drugo opremo. V primeru, da to občani ne bodo storili sami do opredeljenega datuma, bo odstranitev opravil pristojni inšpekcijski organ po uradni dolžnosti, na stroške posameznega vrtičkarja.

Na območju ljubljanskih Žal so komunalni delavci že začeli podirati prve barake vrtičkarjev
Na območju ljubljanskih Žal so komunalni delavci že začeli podirati prve barake vrtičkarjev FOTO: POP TV

V sodelovanju s Komunalnim podjetjem Ljubljana in policisti je inšpektorat Mestne občine Ljubljana v začetku tega tedna pri Plečnikovih žalah že začel odstranjevati opremo vrtikčarjev. Odstranjevanje barak si je v sredo ogledal tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Delo bo potekalo več dni, saj komunalni delavci barake odstranjujejo ročno, kjer so poti širše, pa barake podirajo z bagri.

Vrtičkarji na območju med Pokopališko, Žalsko, Šmartinsko in Jarško cesto so imeli sicer do 3. aprila čas, da sami odstranijo morebitno opremo. Nove lokacije vrtičkov bodo določene v strategiji prostorskega razvoja Ljubljane, ki bo pripravljena v enem letu. Na MOL pa pripravljajo tudi pogoje, ki bodo veljali za vse vrtičke v MOL, torej tudi za vrtičke na zasebnih zemljiščih.

Janković : Cilj je živet v mestu, na katerega bomo ponosni

Janković je na današnji slavnostni seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana (MOL) med drugim dejal, da je cilj "živeti v mestu, na katerega bomo ponosni". Sam za uspeh v svojem dosedanjem mandatu med drugim šteje otvoritev glavne pisarne in skupne blagajne MOL, s čimer so občanom ponudili vse storitve na enem mestu, ter pričetek velikega spomladanskega čiščenja mesta. Slavnostni seji je sledila otvoritev urbanistične razstave Ljubljana 2025.

Janković je pojasnil, da so pred 10 dnevi v središču mesta na Mačkovi ulici odprli glavno pisarno in skupno blagajno MOL. "Tako smo občankam in občanom ponudili vse storitve na enem mestu ter jim tako prihranili čas. Prilagodili pa smo se jim tudi z enotnimi in daljšim delovnim časom pisarne in blagajne," je še dejal župan.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
25. 04. 2007 20.56
živeti v mestu, na katerega bomo ponosni. lepo napisano, ampak ali smo lahko ponosne na naše politike in na vse ljudi, ki nas j.... Samo dolžnosti nam dajejoin nobenih pravic