Slovenija

Veliko dela v procesu vključevanja v EU

Ljubljana, 05. 02. 1998 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na obisk v Slovenijo je danes prispel Guenther Burghardt, ki na Evropski komisiji v Bruslju vodi direktorat za zunanje zadeve. S seboj je prinesel osnutek pristopnega partnerstva s kratkoročnimi in srednjeročnimi nalogami, ki jih mora Slovenija opraviti v procesu vključevanja v Evropsko unijo. Slovenija pa prav zdaj, kot je povedal minister za evropske zadeve Igor Bavčar, posepešeno pripravlja svoj državni program, ki bo odgovor na dokument Evropske komisije. Burghardt in Bavčar sta na novinarski konferenci poudarila, da med Ljubljano in Brusljem ni velikih razlik glede nalog, ki jih mora Slovenija opraviti, zato je pričakovati, da med partnerstvom in slovenskim programom ne bo bistvenih razlik. Minister Bavčar je poudaril, da mora Slovenija vrsto reform izvesti ne le zato, da bi se lahko pridružila EU, temveč tudi zato, da bo postala razvita evropska država. Po njegovem je zdaj bistveno vprašanje, kako kar najhitreje in najbolje izvesti reforme ter se poenotiti z evropskim pravnim redom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.