Slovenija

VIDEO: Miren protest izbrisanih

Ljubljana, 06. 03. 2008 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.Č./U.Z.
Komentarji
23

Izbrisani so z mirnimi demonstracijami v Ljubljani opozorili na še vedno neurejeno problematiko.


  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manjakranjc@hotmail.com
07. 03. 2008 13.16
Tonček B, šlo je za samo-izbris, zato svoje pamflete lahko še tako razvijaš pa ne boš prepričal razumnih! Lp M.K
Tonček Balonček
07. 03. 2008 12.30
Očitno jih je na tem svetu, sploh pa v Sloveniji, še vedno veliko, ki menijo, da če se ne vpišeš, to pomeni, da ne obstajaš! Pa kam se moraš vpisovati, da sploh si? Ali sploh še imate zdravo pamet???!!!Moja stara mama je imela sedem potnih listov, toliko držav je zamenjala, pa se nikoli ni selila, stalno se je morala vpisovati in brisati, potrjevati in ne vem še kaj, pa to sploh ni več vredno zdravega razuma, a moj obstoj bodo urejali razni birokrati nekih držav, sicer pa sploh ne obstajam! To je skrajno bolno in perverzno, pa dajte se že enkrat zamisliti nad temi neumnostmi!!! A če se ne strinjaš z odcepitvijo /samostojnostjo, ali ne vem še s čim!/, potem sploh ne obstajaš več, si izbrisan! A to je demokracija, evropsko, pluralnost, drugo mnenje, demokratično.....). A če si pač zarukan, potem si izbrisan, te pač ni?! Kje je tu prisotno načela enakih možnosti? Državlan Evrope?! Perverzno! Imel si možnost, zdaj si izbrisan!!! Čestitamo!
markec_
07. 03. 2008 09.28
Imeli so možnost da se vpišejo, zakaj se niso je to njihova stvar. Priložnost zamujena ne vrne se nobenea. Zdaj pa so vsi drugi krivi samo oni ne.
Buena Vita
07. 03. 2008 00.43
jajaja----TODOROVIČ JE BIL,V BANJA LUKI,S KOLEGOM KI JE OSTAL BREZ NOG,SIN GA JE NAGNAL OD KODER JE PRIŠEL,TODOROVIČ SE JE NEKAJ LET POTUHNIL--BOG VE KDO GA JE INFILTRIRAL IN KAKO.SPOMNEM SE KO STA PRIŠLA V SLOVENIJO Z BOJIŠČA,KAKO STA PRIŠLA POZDRAVIT PRIJATELJE,HITRO SO ZA NJIMA SLEDI PONIKNILE---PA TI SČASOM PRIDE IN ZAHTEVA NAŠE DRŽAVLJANSTVO-ČE SE MU GA ODOBRI '?je tisto osebo ki bo potpisala potrebno izgnat,taki ljudje so protidržavi in proti ljudem te države.bodimo glasni da se to ne zgodi
Heinke
06. 03. 2008 22.11
SEVEDA JE BIL IZBRIS, KER SO SE SAMI IZBRISALI S TEM, KO SE NISO VPISALI - JAVILI, ker jih ni bilo v Sloveniji,.... K bi ljudje v tej državi zboleli za virum idiotizma,... (pa nikako ne mislim samo na izbrisane). K bi se folku strgal, posebej še časpisnim hišam,... pa sej ni več res,....
manjakranjc@hotmail.com
06. 03. 2008 21.44
Tonček B, Očitno sem bila v zmoti glede tvoje pameti, sicer pa pravijo, da motiti se je človeško. Lp M.K
lanalana@email.si
06. 03. 2008 21.32
ZAKAJ NE MOREMO KOMENTIRATI TO, DA JE SRBSKI VELEPOSLANIK ODŠEL IZ SLOVENIJE?! ZAKAJ?!
Tonček Balonček
06. 03. 2008 21.24
Zdajle geldam hokej, pa vendar: Res je bila SDZ (Slovenska demokratična zveza v DEMOSU, Bavčar pa podpredsednik,a mpak so se leta 94 združili z LDS-om, kjer je spet postal podpredsednik, kod mladenič je bil pa vodja Marksističnega centra pri ZSMS! Zdaj ne vem ali je lev ali desen, bil je pa na čelu notranjega ministrstva prav takrat, ko so brisali te izdajalce! A takrat je bil desen?
manjakranjc@hotmail.com
06. 03. 2008 20.24
Tonček B, Kaj ne znaš brat?
dolejo
06. 03. 2008 20.12
Desni so pravilno ukrepali, da tistih, ki se niso javili na noben poziv, niso vpisali v seznam prebivalcev Slovenije. Levi so iz tega naredili lažno afero, kako diskreditirati vse, kar se je dogajalo v smeri osamosvojitve.
Tonček Balonček
06. 03. 2008 20.01
dolčejo, dajta se z manjokranjc zmenit, kdo je "zaslužen" za ta izbris, levi ali desni, da bomo vedeli kako pisati in po kom udrihati!!
dolejo
06. 03. 2008 19.50
Izbrisane je naredila levica, ki je na vsak način hotela dokazati, da je z osamosvojitvijo nekaj narobe. Glavna tarča afere izbrisani pa so osamosvojitelji Slovenije. To je še ena od akcij protislovenskih krogov iz istega koša, kot je afera Holmec, proticenzurna peticija, izdaja diplomatke pošte in podobne umazanije. Spomnimo se kako je Todorović v prvem intervjuju za Delo govoril, kako bodo z odškodninami krojili politiko v Sloveniji in odstranili vse drugače misleče domoljubne Slovence. Itak se ve, da je to še ena akcija poražene JLA v Sloveniji. Če iščejo vojno, bodo dobili dokončni poraz protislovenske mafije.
Tonček Balonček
06. 03. 2008 19.49
Ali kdo ve, kako se je ta fenomen izbrisanih pojavil le v naši preljubi novi državi, ne pa tudi na hrvaškem, v BiH, Makedoniji in še kje? ALi je bil Bavčar inovator?
manjakranjc@hotmail.com
06. 03. 2008 19.38
...in še pozabila dodati za tiste, ki iščejo šivanko v senu, da Izbrisani niso mogli imeti v Sloveniji stalnega prebivališča ampak so ga imeli v Socialistični republiki Sloveniji kot republiki federacije Jugoslavije, do katere kasneje ni imela samostojna Republika Slovenija več nobene pravne povezave! ...ostalo pa sem že zapisala spodaj! Pozdrav M.K
manjakranjc@hotmail.com
06. 03. 2008 19.35
Čer, Nekoč že zapisala pa bom ponovno: Torej s pomočjo edinega ustavnega sodnika na svetu, ki je vodil totalitarno stranko: KPS in se potem prelevil v "demokratičnega" ustavnega sodnika, nad čemer se zgraža ves normalni in demokratični svet razen Ljudske Republike Koreje, Belorusije, Kube in morda še kakšne totalitaristične države. 1- Slovenija ni pravna naslednica SFRJ ampak novo ustanovljena država, ki je samo prevzela dolžnosti in nekatere pravice iz naslova mednarodnih sporazumov in pogodb, ki so imele nek pravni učinek na Slovenijo, kar je bilo potrebno posebej dogovoriti z pogodbenimi subjekti iz naslova teh sporazumov ali pogodb! 2- ker je Slovenija novoustanovljena država državljani bivših republik SFRJ (državljani SFRJ) niso imeli nikakršnih posebnih pravic, ki bi izvirale iz SFRJ, ker Slovenija ni bila nikakršna pravna naslednica. Zato je tudi bilo potrebno status ponovno vzpostaviti z zahtevano dokumentacijo v roku 6 mesecih. 3.-nikogar se ni nezakonito "izbrisalo" (kar dokazuje skoraj 180.000 državljanov, ki si je leta 1992 uredilo svoj status), če pa nekdo ni hotel ali mogel iz različnih razlogov, kar se sicer države ne tiče, dostaviti potrebne dokumentacije NMZ ni krivo! 4.-t.i. izbris je enostavno posledica Zakona o Splošnem upravnem postopku, ki zapoveduje, da se vsako nedopolnjeno vlogo po pozivu Upravnega organa, v roku 14 dni zavrže kot NEPOPOLNO! 5.- sicer pa po kakšni logiki oz. seznamu, bi morala Slovenija voditi stalno prebivajoče tujce iz SFRJ? Po seznamu neobstoječe pravne entitete (SRS kot dela SFRJ)??? Drugače pa se nobeden ne vpraša kako so prišli do številke 18.305. To je številka, ki so jo enostavno forsirali in je na koncu obveljala kot izhodiščna številka Krivicu in ortodoksnim komunistom, da so po RU blatili Demos, ki je izpeljal osamosvojitev kateri so nasprotovaliI dotični komunisti ! Čudno je tudi, da se je problem izbrisanih pojavil komaj po toliko letih. Lepo vas prosim, torej kje so bili ves ta čas ti ljudje, če niso imeli dokumentov. Ali je toliko ljudi v Sloveniji živelo ilegalno? Nenavadno je, da so se pojavili šele takrat ko so propadle vse Miloševičeve blodnje, seveda že pred časom. Pozdrav M.K
Buena Vita
06. 03. 2008 18.22
TEŽAVE-težave,izbrisani ne nihče jih ni izbrisal,sami so se koliko se jih je delalo norce iz nas,da nas bo aksentijevič pohodil z svojo vojsko, samo 600 markovičevih dinarjev ,je trebalo dati za koleke,kaj je to bilo preveč? kdaj bodo že nehali z lažmi,vojskovali so po južnih republikah, in se prišli hvalit kolliko mark so zaslužili, kaj pa koliko stanovanj so preprodali ,ki so jih dobili kot socialno ogroženi, pa spet so nam na teret, kako bi lahko človek pozabil kaj vse so počeli, sedaj š odškodnine pričakujejo,mar smo res slovenci tako zabiti da si to dovoljujemo..KAJ BOMO ŽE ENKRAT REKLI DOVOLJ JE SKUBENJA
karol290@siol.net
06. 03. 2008 18.12
Ti ibrisani mi grejo že počasi na živce, vsi ki so bili takrat lojalni do države Slovenije so si lepo uredili državljanstvo ali pa stalno bivanje, ker so pa ti večinoma Srbi bili preponosni in niso spoštovali naših zakonov niso hoteli urediti nič, ker so bili sigurni , da nas bo JNA spravila na kolena in bodo oni glavni pa so se ušteli, sedaj pa hočejo ne vem kakšno popravo krivic, vlada ne popuščat tem špekulantom, tisti, ki jih pa odkrito zagovarjajo pa naj vedo, da so v jeseni volitve in,ki jih zagovarjajo zaneslivo ne bom volil, Slovenci niso pozabili kaj se je dogajalo po osamosvojitvi kot je Miran Potrč iz SD.
SEJ BO
06. 03. 2008 18.05
Izbris je bil proti zakonit in sledijo tožbe in miljonske odškodnine..ha,ha,ha
nask
06. 03. 2008 18.00
Izbrisani - lepo, kje pa ste bili, ko si je bilo potrebno urediti dokumente, eni niso vedeli, eni niso imeli denarja itd. Zanima me, kaj so delali in kje so dobili sredstva, da so dosedaj preživeli. Tudi mi slovenci smo ostali brez služb, nismo mogli vzeti nobenega kredita, tudi otrokom nismo mogli privoščiti nič kaj lepega in dobrega, da o dopustu ne govorimo. Pa smo vsa leta plačevali davek tej državi in smo rojeni slovenci, kaj pa mi - zato da imajo vsi prišleki lepe službe, stanovanja itd. Poleg tega neznate govoriti Slovensko, ker vam vlada to dovoli, obnašate se tako kot da ste carji, kaj bi še radi. če vam je tako hudo, pojdite kjer ste rojeni.......
Dejan Keuc
06. 03. 2008 17.55
mali_suzenj: dobra ideja!