Slovenija
Oglas

Vina vinske kleti Zlati grič prejela kar šest najprestižnejših vinarskih odličij na svetu

Ljubljana, 15. 10. 2020 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V teh dneh je v vinogradih vinske kleti Zlati grič, ki se nahaja neposredno nad jedrom mesta cvetja in vina - Slovenskih Konjic, nadvse živahno. Na približno 75 ha velikem vinogradniškem posestvu je namreč, tako kot že 800 let zapovrstjo, v teku trgatev. Poleg tega, da je živahno, pa je tudi zelo veselo. Njihova vina so namreč pred kratkim na dveh najprestižnejših tekmovanjih vinarjev na svetu prejela kar šest vrhunskih priznanj.

Vinska klet Zlati grič
Vinska klet Zlati grič FOTO: Arhiv ponudnika

Tako so na londonskem Decanter World Wine Awards slavili njihovi izvrstni Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina.

Ocenjevanje Decanter World Wine Award so prvič organizirali leta 2004, danes pa velja za eno izmed najprestižnejših mednarodnih vinskih tekmovanj. Vina s slepo pokušnjo ocenjujejo vodilni svetovni vinski strokovnjaki, zmagovalna vina pa pokusijo do petkrat, da bi bila končna ocena pravična.

Letošnji nagrajenci Decanter Wolrd Wine Awards: Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina iz vinske kleti Zlati grič.
Letošnji nagrajenci Decanter Wolrd Wine Awards: Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina iz vinske kleti Zlati grič. FOTO: Arhiv ponudnika

Največ točk, kar 93, in s tem srebrno priznanje, je od ocenjevalcev prejela zlatogriška Konjiška penina. Pet mesecev zorjena žlahtna kapljica je srca vrhunskih vin vajenih sodnikov najverjetneje osvojila s svojo izjemno svežo, bogato, večplastno sadno aromo ter z obstojnimi, iskrečimi se in nagajivimi mehurčki. Z bronastim priznanjem in 87 točkami se je okitil njihov Rose 2019, točko manj in prav tako bron pa je prejel še Modri pinot 2016. Nad prvim boste zagotovo navdušeni vsi ljubitelji svežih in sadnih vin z intenzivnimi aromami, drugi pa je pisan na kožo vsem tistim oboževalcem rdečih vin, ki prisegate na globoko rdeča, rubinasta vina bogatih in polnih sadnih okusov. Vsa tri nagrajena vina lahko kupite v njihovi trgovini v Škalcah in v njihovi spletni trgovini

Vinska klet Zlati grič
Vinska klet Zlati grič FOTO: Arhiv ponudnika

Vina iz vinske kleti Zlati grič pa so slavila tudi na nam bližjem Dunaju, na največjem uradno priznanem vinskem tekmovanju na svetu, awc vienna. Tamkajšnjo žirijo so prepričali Modri pinot 2016, Sivi pinot 2019 ter Rose letnik 2019. 

Nagrajenci AWC
Nagrajenci AWC FOTO: Arhiv ponudnika

Vsa tri vina so mednarodni ocenjevalci na Dunaju nagradili s srebrnim priznanjem. Modri pinot 2016 in Rose 2019 sta tako poleg bronastih priznanj z Decanterja prejela še vsak po eno srebrno odličje na awc vienna. Poleg svežega Roseja in po jagodah in malinah dišečega rubinastega Modrega pinoja je mednarodne strokovnjake navdušil še globoko rumenkasti Sivi pinot 2019, stisnjen iz ročno prebranih jagod, ki ga odlikuje odprt, saden, na mešanico domačega jabolka in eksotičnega manga spominjajoč vonj. Tudi ta nagrajena vina lahko kupite v trgovini vinogradniškega posestva Zlati grič v Škalcah in v njihovi spletni trgovini.

V vinski kleti Zlati grič so tudi z letošnjo trgatvijo zadovoljni. Kljub pomanjkanju deževja na začetku sezone in pozneje nekoliko preobilnim padavinam, je tudi letošnji pridelek običajen in zdrav. Obeta se nam torej še več prvovrstnih vin.
V vinski kleti Zlati grič so tudi z letošnjo trgatvijo zadovoljni. Kljub pomanjkanju deževja na začetku sezone in pozneje nekoliko preobilnim padavinam, je tudi letošnji pridelek običajen in zdrav. Obeta se nam torej še več prvovrstnih vin. FOTO: Arhiv ponudnika

www.zlati-gric.si

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

 

Naročnik oglasa je Zlati grič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja