Slovenija
Oglas

Vinska prireditev v bližini, ki jo morate obiskati vsi ljubitelji dobre kapljice

Ljubljana, 25. 10. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drugi mednarodni vinski sejem "Wine Vision of the Open Balkans" bo potekal od 16. do 19. novembra 2023 v Beogradu, na Beograjskem sejmu, pod pokroviteljstvom vlad Republike Srbije, Severne Makedonije in Albanije.

Glavno mesto Srbije bo v središču pozornosti evropske in svetovne javnosti kot prestolnica vina, vinskega turizma in znane gastronomije, Srbija pa bo letos visoko dvignila kozarec v čast dogodka, ki slavi uspeh vinske industrije.

Wine Vision of the Open Balkans
Wine Vision of the Open Balkans FOTO: Predrag Stanić

Wine Vision of the Open Balkans se lahko postavi ob bok največjim vinskim sejmom v Evropi. Lanski prvi sejem je združil več kot 350 razstavljavcev, od tega več kot 230 iz držav Iniciative Open Balkans. Zaradi izjemnega uspeha bo Vinska vizija odprtega Balkana v letošnjem novembru gostila več kot 530 razstavljavcev, poleg kleti, žganjarn, distributerjev pa se bodo predstavili tudi predstavniki HoReCa verig in priznanih inštitutov iz več kot 20 držav. Uspeh " Wine Vision of the Open Balkans " temelji na dejstvu, da sejem ponuja neprecenljivo priložnost za degustacijo regionalnih vin, uživanje v dobrem vzdušju, pa tudi vzpostavljanje povezav, izmenjavo idej in ustvarjanje poslovnih priložnosti, ki oblikujejo prihodnost vinska industrija. Sejem "Wine Vision of the Open Balkans " temelji na ideji partnerstva in sodelovanja. Omeniti velja, da je prvi dan prireditve rezerviran izključno za profesionalce v vinskem poslu.

Wine Vision of the Open Balkans
Wine Vision of the Open Balkans FOTO: Dragomir Bosnić

O preporodu srbskega vinarstva najbolje pove podatek, da je Srbija letos na največjem in najprestižnejšem svetovnem ocenjevanju vin v Londonu Decanter World Wine Awards dosegla največji uspeh doslej, saj je osvojila 5 zlatih, 38 srebrnih in 59 bronastih medalj. Z Decanterjem so vina iz Srbije prvič deležna zaslužene pozornosti mednarodnih strokovnjakov in medijev.

Vinski turizem poleg gastronomije daje turističnim destinacijam predvsem bistveno pristnost, to pa je tisto, kar današnji turisti najbolj iščejo in brez česar sodobne turistične destinacije ne morejo dobro delovati.

Wine Vision of the Open Balkans
Wine Vision of the Open Balkans FOTO: Predrag Stanić

Balkanska kulinarična tradicija vključuje izvirno in zdravo pripravo domačih jedi, iz sestavin naravne, ekološke pridelave, po tradicionalnih receptih. V skladu z gastronomskimi vizijami vrhunskih chefov bodo vsi prisotni imeli priložnost okusiti specialitete, ki izžarevajo kulinarično znanje in dediščino, kar bodo na kraju samem prikazali Michelinovi chefi.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji žganja. Tradicija te pijače je nepogrešljiv segment balkanske avtentike in je uvrščena na Unescov seznam nematerialne dediščine. Najboljša žganja v Srbiji se lahko kosajo z najprestižnejšimi francoskimi konjaki in škotskimi viskiji. Pobirajo nagrade na sejmih po vsem svetu, svoj ogromen gospodarski potencial pa bodo predstavili na "Wine Vision of the Open Balkans ".

Wine Vision of the Open Balkans
Wine Vision of the Open Balkans FOTO: Predrag Stanić

Ne glede na to, ali ste navdušeni nad vinom ali žganjem, ali radi uživate v dobrem vzdušju in vrhunski gastronomiji, je sredina novembra pravi čas za obisk Beograda! Več informacij o Wine Vision of the Open Balkans najdete na povezavi.


Naročnik oglasa je Turistična organizacija Srbije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3