12°C

Virgin Galactic: Delnice močno naraščajo, saj podjetje pelje ljudstvo tja, kamor še ni šel skoraj nihče

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
P.R. /
Čeprav je potovanje v vesolje, kot pravi neka znanstvenofantastična serija, zadnja meja, zdaj to postaja resničnost, zahvaljujoč podjetju Virgin Galactic. Podjetje, ki ga je ustanovil milijarder Richard Branson, želi razviti in ponuditi možnost vesoljskega turizma tistim, ki so dovolj pogumni in bogati, da si to lahko privoščijo. Vozovnica bo stala približno 250 tisoč ameriških dolarjev za 90-minutni let, katerega hitrost je trikrat večja od hitrosti zvoka.

Virgin Galactica
Virgin GalacticaFOTO: Arhiv ponudnika

Dvaindvajsetega maja so izstrelili raketno letalo Spaceship 2 z dvema članoma posadke, ki se je uspešno premikalo po orbiti nad Zemljo in nato brez težav pristalo. Vlagatelji so bili nad to novico in zmožnostmi podjetja zelo navdušeni. V samo enem tednu so se zaloge povečale za skoraj 50 odstotkov, lani pa je rast znašala 84 odstotkov. Družba pričakuje prihodke v vrednosti milijarde dolarjev na leto, komercialni leti pa so načrtovani v začetku leta 2022.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno delnic podjetja Virgin Galactic na spletni borzi (Finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik »Kako trgovati s cenami delnic Virgin Galactica«. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete na spodnji povezavi.

Brezplačen vodnik »Kako trgovati s cenami delnic Virgin Galactica« prenesite tukaj.

Virgin Galactica
Virgin GalacticaFOTO: Arhiv ponudnika

Okoli 600 ljudi je že rezerviralo vozovnico, na čakalnem seznamu jih je več tisoč.

Medtem je izvršni direktor Michael Colglazier napovedal, da bodo po uspešnem testnem letu to poletje prihodnja dva testna leta opravili s polno posadko. Ustanovitelj Sir Richard Branson bo del posadke na enem od prihodnjih letov, kar bo gotovo pritegnilo še večje zanimanje vlagateljev in domišljijo javnosti z vsega sveta. Analitiki pravijo, da nebo ni meja za to družbo, ki trdi, da se bo potrudila, da bodo cene vozovnic dostopne za vse, da bi lahko potovali tudi navadni ljudje. Dokler se to ne zgodi, moramo počakati in preveriti, ali bo Virgin Galactic človeštvo odpeljal tja, kjer razen peščice astronavtov ni bil še nihče.

Brezplačen vodnik »Kako trgovati s cenami delnic Virgin Galactica« prenesite tukaj.

Viri: Reuters, CNBC

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. Večina malih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmislite, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite izgubo denarja. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasa je Fortrade Ltd.