Slovenija
Oglas

Vitamin D in Slovenci – številke so šokantne

Ljubljana, 28. 11. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večina ljudi se zdaj že zaveda, kako pomemben je vitamin D. Naše telo ga tvori, ko je koža izpostavljena sončnim žarkom, zato ga imenujemo tudi “sončni vitamin”. Spomladi in poleti zadostuje 15-20 minut uživanja na opoldanskem soncu na dan. Kaj pa jeseni in pozimi?

Brez sonca ni vitamina

Te dni vedno težje lovimo zadostno količino vitamina D. Dnevi so vse krajši, vreme ni več tako prijazno, čas preživljamo v zaprtih prostih in stika s sončnimi žarki je vse manj – še posebej med tednom, ko vse svetle ure preživljamo na delu.

Zaskrbljujoč je podatek, da 60% evropskega prebivalstva* nima zadostnih količin vitamina D v krvi! V Sloveniji nam ne gre nič bolje, saj med novembrom in aprilom kar 8 od 10 Slovencev* ni zadostno preskrbljenih s tem ključnim vitaminom.

Vitamin D3 4000 IU-2

Skrivnost vitamina D

Vitamin D3 ima v telesu številne pomembne vloge

- Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema 

- Pomaga ohranjati normalno delovanje mišic

- Podpira zdravje kosti in zob 

- Pripomore k normalni absorpciji in uporabi kalcija in fosforja

- Podpira normalno delitev celic

Se vam to dogaja vsako zimo?

Ste se že kdaj zalotili, da se pogosto pritožujete zaradi neprestane utrujenosti in nenehnih prehladov, ki so še pogostejši v zimskih mesecih? Ali pa ste morda opazili, da ste potrti brez pravega razloga? Da o bolečih mišicah in kosteh sploh ne govorimo.

Vse to so namreč lahko znaki, da nimate dovolj vitamina D. A ker so ti znaki zelo splošni in včasih težko opazni, si je v hladnejših mesecih v vsakem primeru pametno zagotoviti zanesljiv vir vitamina D.

Vitamin D3 4000 IU-3

Zdaj je čas za ukrepanje

Če bi vam morali predlagati samo 1 vitamin, ki ga morate jemati to zimo, je to zagotovo vitamin D.

Vitamin D3 4000 IU iz Sensilaba vsebuje 4000 enot (100 μg) vitamina D3, kar bo zagotovo pokrilo vaše dnevne potrebe po vitaminu D - zadostuje namreč 1 kapsula vsak drugi dan. Izdelek je narejen v Sloveniji, ne vsebuje umetnih barvil in je na voljo v majhnih kapsulah, ki so enostavne za zaužitje.

Pri Sensilabu smo za bralce članka pripravili ekskluzivno ponudbo! 12-mesečni paket lahko zdaj naročite za samo 22,99 €

Izkoristite izjemno priložnost in si še danes priskrbite sončni vitamin zase in za svoje najdražje. Naročite ga tukaj!


Vir: Hossein-nezhad A, Holick MF. Vitamin D for health: a global perspective. Mayo Clin Proc. 2013;88(7):720-755. doi:10.1016/j.mayocp.2013.05.011

* Hribar M, Hristov H, Gregorič M, et al. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020;12(6):1838. Published 2020 Jun 19. doi:10.3390/nu12061838

 

Naročnik oglasa je Sensilab.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni